Contact

Wintercamping Nederland

Een wintercamping Nederland klinkt voor sommige personen misschien wel als een straf. Tóch zijn wij ervan overtuigd dat de echte avonturiers hun hart op zullen halen tijdens een camperreis in de winter. Zo blijven ook in Nederland steeds meer campings geopend tijdens de wintermaanden. Dit komt natuurlijk doordat er genoeg kampeerders zijn die ook van de winterse rust én natuur willen genieten. Om je te begeleiden bij het vinden van de juiste winterplekken in Nederland hebben wij een kleine greep genomen uit de paar honderd campings die het hele jaar door geopend zijn. Laat je inspireren!

Buscampers huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week

Wintercampings zijn 365 dagen per jaar open

Natuurlijk is een wintercamping Nederland over het algemeen ook in de zomer geopend. Wanneer de meeste campings alleen in de loop van oktober de slagboom spreekwoordelijk dichtgooien voor klanten, blijft deze bij de wintercampings het hele jaar door geopend voor een campervakantie. 4 seizoenen lang. 365 dagen per jaar. En daarom kan je hier ook terecht in de herfst, winter of zelfs het vroege voorjaar. Ook kan je tijdens deze periode unieke momenten beleven dat niet mogelijk zijn tijdens de zomerse piekmaanden. Steek een heerlijk kampvuurtje aan om jezelf warm te houden op een vaak verlaten trekkersveldje. Zo is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen tegen de koud die de winter met zich meebrengt.

Wat heb je nodig op een wintercamping in Nederland?

Dit is misschien wel de belangrijkste én moeilijkste vraag over een wintercamping Nederland. Natuurlijk zijn de basis faciliteiten die ook tijdens de zomer nodig zijn van kracht bij camperroutes Nederland. Denk dus aan een goede slaapmat of matras. Een heerlijk warme slaapzak of deken. En natuurlijk is ook een warm (éxtra) kacheltje of een schapenvachtje geen overbodige luxe zodra het kwik onder nul duikt. Verder raden wij je aan om je gezonde verstand te gebruiken omdat iedereen anders reageert op een koude temperatuur. Ga dus ook na dat niet alle faciliteiten op een camping geopend zullen zijn. Het (buiten)zwembad is vaak gesloten, de broodjesservice kan stil liggen en ook het animatieteam is hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig op de camping.

Campings in het koude Nederland

Dé uitdaging op een wintercamping Nederland? Warm blijven. Hier zullen alle ervaren kampeerder het ongetwijfeld mee eens zijn. Om rekening te houden met de spreiding van alle campings in Nederland hebben wij een zo goed mogelijke spreiding gemaakt door het hele land.

1. Natuurkampeerterrein

Dit is de beste plek van een wintercamping Nederland. Altijd binnen een rustig natuurgebied, en dus bij uitstek geschikt voor rustzoekers. Even weg van grote animatieteams, grote zwembaden en culinaire restaurants. Meer weten? Lees hier verder.

2. Familiecamping de Vossenvrucht

Deze wintercamping in Nederland heeft een enorm luxe sanitairgebouw. Dat is nou ook nét datgene waar je bij een wintercamping het meeste gebruik van maakt. Ontdek de bosrijke omgeving met een warme chocomel. En profiteer van standaard stroomvoorzieningen en een camperservicestation. Bekijk hier de website.

3. Camping de Duinpan

Ook in de winter gaat camping de Duinpan gewoon door. Zoals de naam verraad ligt het in de duinen, wat het direct een unieke wintercamping Nederland maakt. De druk bezette stranden worden na de zomer verlaten waardoor je er heerlijk rustig kan wandelen. Doe een dikke sjaal om en een muts om je beschermen tegen de koude winterse zeewind. Lees meer op de website.

4. Landgoed de Wielewaal

Deze wintercamping Nederland ligt prachtig tussen de bossen. Dit levert natuurlijk een aantal prachtige winterplaatjes op. Het maken van een kampvuurtje is in de wintermaanden toegestaan om jezelf warm te houden. Een verwarmd sanitairgebouw maakt verder dat deze camping populair is onder de winterkampeerders. Lees hier meer informatie.

5. Camping Lauwersoog

Het contrast tussen zomer en winter is hier als geen ander te herkennen. Mooie winterse uitzichten en een praktische ligging bij het nationaal park Lauwersmeer zorgt ervoor dat het enorm populair is. In de sanitairgebouwen is ook vloerverwarming aanwezig wat natuurlijk voor een stukje comfort zorgt. Lees meer op hun website.

6. Camping de Bocht

Op deze Brabantse camping kan je heerlijk kamperen tijdens de wintermaanden. Kinderen kunnen heerlijk klimmen en als de winter écht toeslaat vinden er op het marktplein activiteiten zoals ijshockey en curling plaats. Lees meer op hun website.

7. Camperplaats Vechtdal

Alhoewel dit misschien niet een wintercamping Nederland is, vonden wij het toch goed om deze plaats te benoemen. De camperplaatsen zorgen er namelijk voor dat je in compacte campers occasions warm kan blijven in je huisje op wielen. Bonus: er is een mini-wellness aanwezig met hottub!

Welke camper past bij jou?