Contact

Winterkamperen Nederland

Ga voor winterkamperen Nederland om een intense natuurbeleving tegemoet te gaan. Ervaar een overweldigende rust en kom erachter dat winterkamperen ook in ons kleine kikkerlandje mogelijk is. Zowel voor de beginnende als (letterlijk) doorgewinterde kampeerder. Vaak is het toegestaan om een kampvuur, vuurschaal of tentkachel te gebruiken. Kom erachter dat dure kampeerspullen niet nodig zijn en dat je met een goede voorbereiding tot zeker -15 graden kan overleven! Laat je inspireren door onze tips.

Camper huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week

Warm slapen tijdens winterkamperen

Nachtrust is natuurlijk van cruciaal belang om tijdens winterkamperen Nederland een hoog comfort te houden. Zorg dan ook dat de isolatie goed is en gebruik een slaapmat met een hoge isolatiewaarde of een dik matras. Ga ook voor een extra fleecedekentje als de koud in je lichaam dreigt te rekken tijdens de campervakantie. Ga na wat voor materialen je gebruikt binnen de camper en zorg ervoor dat deze geen vocht opnemen. Neem een warme kruik mee om nét dat stukje warmte te krijgen. En onthoud dat weinig kleren onder de dekens ervoor zorgen dat je het juist warmer hebt. Zo treedt er namelijk een wisselwerking op tussen het vulmateriaal en het lichaam. Tijdens de nacht naar de wc? Gebruik dan een (mobiel) toilet in compacte campers occasions en voorkom dat je veel afkoelt door naar het sanitairgebouw te lopen.

Overdag warm blijven in Nederland

Naast een goede lichaamswarmte in de nacht is het ook aan te raden om ervoor te zorgen dat je overdag genoeg warmte behoudt op de camperroutes Nederland. Thermo ondergoed is dan ook en goed hulpmiddel om het warm te houden en de kleding in laagjes op te bouwen. Blijf in beweging, maak een wandeling of ga erop uit met de fiets. De kleding die in de nacht koud zijn geworden kan je hierna opwarmen in de slaapzak of onder de dekens met de behouden lichaamswarmte. Combineer schoenen en sokken en plaats je voeten zo min mogelijk op de grond zodra je ergens gaat zitten.

Winterkamperen met kampvuur

Het is belangrijk om eerst op de camping na te gaan of het toegestaan is om een kampvuur te maken. Mag dit? Dan is het een absolute aanrader om een vuurtje aan te stoken tijdens het winterkamperen Nederland. Houd de schoenen weg bij het vuurtje, zo voorkom je dat de lijm tussen de zolen loslaat en de schoenen water doorlaten. Tenslotte heeft het verwarmen van goed geïsoleerde schoenen ook weinig zin.

Koken tijdens het winterkamperen

Tijdens de winter is het in Nederland aan te raden om op de camping te koken met een brander op benzine of petroleum. Zo is een gasbrander op butaangas niet altijd opgewassen tegen de lagere temperaturen. Ook is het verstandig om lucifers mee te nemen, omdat gasaanstekers het ook af en toe af laten weten. Neem een thermoskan mee om te voorkomen dat je (spaarzame) watervoorraad verloren gaat en laat een koelbox dienen als vorstvrije opslagplaats.

Overige winterkampeertips in Nederland

Houdt er rekening mee dat tijdens het winterkamperen Nederland de capaciteit van de batterijen minder is. Bewaar je telefoon dan ook dicht op je lijf om de gebruikersduur te maximaliseren. Ook kan een kruik gebruikt worden om een mobiele telefoon een warm plekje te geven. Neem (indien nodig) een extra batterij, accu, 12-Volt autolader óf gewone oplader mee. ‘s Avonds kan je ook wat waxinelichtjes laten branden. Dit geeft naast het licht en de warmte ook nog eens een romantische sfeer. Alcohol drinken om het warm te krijgen? Dit lijkt in eerste instantie te werken. Maar, nadat de alcohol in je bloed is neemt de temperatuur ook weer sneller af.

Camper huren: wat kost een camper huren?

Welke camper past bij jou?