Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

10 Gouden tips om je campervakantie voor te bereiden

Vakantiestress? Niet nodig!

Begint jouw vakantievoorbereiding al bij het boeken of net voor vertrek? En waar denk je dan aan? Wat nemen we mee? Knusse camping of groot vakantiepark? Wat wordt het weer? Welk inventaris is in de camper aanwezig? Hebben we een vignet of milieusticker nodig?

Je bent écht niet de enige met deze gedachten. De meeste camperaars beginnen niet zonder gezonde vakantiestress. Bij Camperhuren.nl gunnen we je een onbezorgde camperreis. Daarom hebben we voor jou hier de 10 gouden tips om je campervakantie voor te bereiden op een rijtje gezet.

Tip 1. Kom langs om jouw camper te bekijken

Je hebt vast op de website de foto’s van jouw camper bestudeerd en je een voorstelling van de camper gemaakt. Wij adviseren je om, voordat je op vakantie gaat, bij ons langs te komen.

Maak er een uitje van en bezoek onze locatie om de camper te bekijken. Als je je camper hebt gezien, kom je ten eerste in de vakantiestemming. Vervolgens zie je zelf wat er in de camper aanwezig is. Het inventaris is bijvoorbeeld inclusief. Bovendien krijg je direct een idee wat voor opbergruimte de camper heeft. En natuurlijk kun je meteen al je vragen stellen.

Tip 2. Bekijk de instructiefilm

Echt een gouden tip om je campervakantie voor te bereiden is deze; bekijk onze instructiefilm. In nog geen half uur weet je alles over de camper én waar je bij het rijden in de camper op moet letten! Van het gebruik van de koelkast en het warme water tot de gasflessen en de toiletcassette. Zo ga je goed geïnformeerd op weg.

Tip 3. Inpaklijst

Bij Camperhuren.nl zijn we allemaal ervaren camperaars en weten we precies hoe we de camper inpakken. En dat willen we natuurlijk met je delen. Daarom vind je hier de complete inpaklijst voor je campervakantie. Wil je dat uitbreiden, met bijvoorbeeld opgemaakte bedden, een handdoekenpakket of een heerlijke gevulde koelkast? Dan kun je deze comfortabele extra’s eenvoudig op elk moment aan je reservering toevoegen.

Tip 4. Handige app met camperplaatsen en campings

Een makkelijke manier om een leuke camping of de dichtstbijzijnde camperplaats te vinden, is via de app Campercontact. Gebruikers beoordelen kampeerplekken door heel Europa, sturen wijzigingen en foto’s in en melden nieuwe locaties aan. Beheerders controleren alle nieuwe informatie en plaatsen het in de app. Zo heb je alle actuele camperlocaties bij de hand.

Tip 5. Gidsen en reisboeken over camperreizen

Duik jij liever de boeken in om op je gemak je campervakantie voor te bereiden? Er is veel geschreven over camperreizen. We hebben hier een top 10 van de leukste camperreizen in Nederland van gemaakt. Inspiratie voor je campervakantie voor thuis of onderweg!

Tip 6. Praktische informatie per land

Elke land heeft zijn eigen regels voor het rijden en overnachten met de camper. Zo zijn er bestemmingen met reglementen waar je de camper mag parkeren of milieu-zones waar het verboden is om met de camper te rijden. In Duitsland, Italië en Spanje is het bijvoorbeeld verplicht met een markeringsbord de fietsen aan de achterzijde van de camper aan te duiden. Dit bord ligt in de berging van de camper.

Tip 7. Neem de tijd

Hou bij het plannen van je route rekening met een flexibele reistijd. De camper rijdt als een auto, maar alle handelingen duren gewoon wat langer. Rij gecontroleerd en rustig. Maak niet te veel kilometers op een dag. Wees bewust van de afmetingen van de camper, zodat je niet voor verrassingen staat bij bruggen, poorten en smalle wegen. Je kunt bij ons eenvoudig een campernavigatie bij je reservering boeken. Deze navigatie houdt rekening met de hoogte, breedte en lengte van de camper op jouw route.

Ga je het water over, let dan op de afvaarttijden. Reserveer bovendien alvast een tijdslot, zodat je zeker weet dat je je geplande route voort kan zetten.

Tip 8. Test je rijvaardigheid

Nog een gouden tip! Wil je je rijvaardigheid op de proef stellen om jezelf nog beter op je campervakantie voor te bereiden? Denk dan eens aan het volgen van een paar rijlessen bij een rijschool bij jou in de buurt. Iedereen met rijbewijs B kan onze campers besturen, maar tijdens een les leer je de belangrijkste technieken van het camper rijden. Zo ga je vol zelfvertrouwen je vakantie tegemoet.

Tip 9. Vertrek en aankomst plannen

10 dagen voor vertrek ontvang je van ons een e-mail met belangrijke informatie met de unieke ophaal- en inlevertijd van jouw camper. Wij vragen je vriendelijk je aan deze tijdstippen te houden, zodat we de tijd voor je kunnen nemen. De uitgifte van de camper duurt ruim 30 minuten en de inname maximaal 30 minuten.

Je kunt je auto bij ons achterlaten. De kosten hiervoor zijn € 3,- per dag. Geef dit van tevoren door, dan zorgen wij voor een geschikte plek.

Tip 10. Hulplijn 24/7

Onderweg heb je misschien ook wel wat vragen. Op de website vind je veel onderwerpen met de uitleg die jij nodig hebt. Die informatie kun je vóór, maar ook tijdens je reis bekijken en lezen. Kom je er tijdens je reis toch niet uit? Neem dan gerust contact met ons op. Via het servicenummer op je checklist zijn wij tijdens jouw campervakantie 24 uur per dag bereikbaar.

Met deze 10 Gouden tips om je campervakantie voor te bereiden ga je zorgeloos op vakantie.

December 2023