Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Hoe werkt het kopen van een camper?

Heb je een camper gezien die je graag wilt kopen?

Alle campers van Camperhuren.nl die worden verhuurd kun je aan het einde van het verhuurseizoen ook kopen tegen zeer gunstige prijzen. Wij bieden een ruime diversiteit nette tweedehands campers aan, denk hierbij aan grote familiecampers, comfortabele half integralen maar ook kleinere compacte campers. Bovendien is elke camper goed onderhouden door een erkende Fiat garage en zijn zij voorzien van alle onderhoudsbeurten. Daarnaast zit op veel campers nog een lopende fabrieksgarantie.

 • De campers van Camperhuren.nl zijn voorzien van alle luxe en comfort.
 • Het zijn jonge tweedehands campers, goed verzorgd en optimaal ingericht.

Heb je interesse in één van onze campers?

Bellen

Tweedehands camper kopen

Het aanschaffen van een nieuwe camper is een hele investering. Om die reden kan het extra interessant zijn om een jong gebruikt exemplaar aan te schaffen bij Camperhuren.nl, die bovendien een stuk minder afschrijving heeft. Wij hebben een ruim aanbod luxe Sunlight en Dethleffs campers in verschillende prijsklassen, variërend van klein en compact tot groot, praktisch en comfortabel. De ‘kop’ is er af en daardoor ben je een stuk voordeliger uit dan bij een spiksplinternieuwe camper. Omdat de campers echter maximaal drie jaar oud zijn en altijd keurig onderhouden door een erkende FIAT garage, kun jij gegarandeerd nog jarenlang genieten van vrijheid, natuur en onafhankelijkheid. Want dát is kamperen met een camper, lekker je neus achterna en grenzeloos genieten.

Een camper kopen?

Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 2 Bouwjaar: 2023

Type campers

Grofweg zijn er vier verschillende soorten campers, met elk verschillende eigenschappen die, afhankelijk van het gebruik, bepalend zijn voor je keuze: alkoofhalf-integraalintegraal en buscamper. Klik op de link om van elk soort een uitgebreide beschrijving te lezen, inclusief voor- en nadelen. Overweeg ook goed wat voor indeling het beste bij je past, met name wat voor soort bed. Wil je ruimte besparen met een dwars bed? Dan moet je soms over elkaar heen klimmen bij het in- en uitstappen in bed. Speelt de instaphoogte een belangrijke rol? Slaap je graag samen in een groot bed of juist liever apart? Wil je het slaapvertrek afsluiten van het woongedeelte of kies je voor een opklapbaar bed zodat je een fiets in de garage kunt vervoeren? Moeten de (klein)kinderen mee of gaan jullie lekker samen op pad? Keuzes, keuzes, keuzes, maar wij helpen je graag op weg. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Goed om te weten

Onafhankelijke aankoopkeuring

Als je een camper gaat kopen, wil je uiteraard dat die technisch in goede staat is. Bij Camperhuren.nl staan wij achter ons product en we kunnen je verzekeren dat onze campers altijd keurig netjes onderhouden zijn door een officiële FIAT garage. Natuurlijk kan het zo zijn dat je graag een onafhankelijk aankoopkeuring wilt laten doen, omdat het als leek lastig te beoordelen is. Dat vinden wij geen enkel probleem en daar werken wij gerust aan mee.

Vochtmeting

Het grootste risico bij de aanschaf van een gebruikte camper zit hem over het algemeen niet in het chassis, maar in de opbouw. Het gaat hier dan om de aanwezigheid van vochtschade. Een camper is uit meerdere componenten opgebouwd met vaak een houten constructie. Dakplaten en zijwanden zijn door middel van kitnaden aan elkaar bevestigd. Wanneer hier een lekkage optreed kan er ernstige schade ontstaan door verrotting van de houten constructie. Helaas is deze vochtschade niet altijd zichtbaar omdat veel campers aan de binnenzijde zijn afgewerkt met decorplaten. Een uitgebreide vochtmeting kan hierbij helpen. De campers bij Camperhuren.nl worden standaard onderworpen aan een uitgebreide vochtmeting, zodat je verzekerd bent van een vochtvrije camper. Bij aankoop ontvang je ook een waterdichtheidscertificaat.

Maximum toegestane massa

Al onze campers hebben een maximaal toegestaan gewicht van 3.500 kg. De gewichten rijklaar liggen tussen de 2.630 kg en de 2.950 kg, dus daar zit nog een behoorlijk verschil in. Een rijklaar gewicht is meestal inclusief één bestuurder van 75 kg, een volle brandstoftank van 90 liter, een schoonwatertank met 20 liter, een gasfles van 15 kg en een haspel. Wil je veel bagage meenemen of nog extra accessoires laten inbouwen, zoals zonnepanelen of een satelliet televisie? Let dan goed op het maximaal toegestane gewicht. Bij twijfel kun je de camper natuurlijk altijd laten wegen zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Vergelijk dan ook de weegresultaten met de specificaties op het typeplaatje of op het kentekenbewijs.

Proefrit

Een nieuwe broek passen doen we allemaal, dus waarom geen proefrit maken in jouw nieuwe camper? Je gaat veel tijd doorbrengen in de cabinestoelen, rijdend dan wel omgedraaid bij het interieur. Beoordeel daarom beide zitposities of je er ergonomisch goed en lekker kunt zitten.

Bijkomende kosten

Kosten die er sowieso bijkomen zijn wegenbelasting, verzekering en brandstofkosten. Daarnaast is het raadzaam om over de stalling van je camper na te denken. Doe je dat in een binnenstalling elders, op eigen terrein of op de openbare weg? Kijk in het laatste geval even de APV (Algemene plaatselijke verordening) van jouw gemeente na. Bemiddeling via Camperhuren.nl is ook een optie. Wij verhuren dan jouw camper op het moment dat je er zelf niet mee op pad bent. Het mooie aan bemiddeling, is dat jouw camper bij Camperhuren.nl wordt gestald, dat wij o.a. de publiciteit en het onderhoud verzorgen én dat jij een leuk rendement kunt behalen.

Bemiddeling via Camperhuren.nl

Waarom kopen bij Camperhuren.nl?

 • Duitse kwaliteitsmerken Dethleffs en Sunlight;
 • Goede persoonlijke service;
 • Jonge campers (maximaal 4 jaar oud);
 • Uitstekend onderhouden bij een erkende FIAT garage;
 • Standaard uitgerust met een luifel, fietsendrager, complete keuken (3-pits gasfornuis, spoelbak, koelkast en vriezer), douche en toilet;
 • Zeer veel opties tegen meerprijs mogelijk;
 • Op veel modellen zit nog een lopende fabrieksgarantie;
 • Alle campers worden spik en span opgeleverd, gepoetst en de opbouw wordt helemaal nagekeken;
 • Alle campers krijgen een uitgebreide vochtmeting en je ontvangt bij aankoop een waterdichtheidscertificaat;
 • De campers gaan voor de overdracht naar de nieuwe eigenaar allemaal nog langs een erkende Fiat garage voor onderhoud. Hiermee mag verwacht worden dat de eerste 5.000 km onderhoudsvrij zijn.

Kenmerken Sunlight en Dethleffs

Sunlight en Dethleffs behoren allebei tot de Erwin Hymer Group. Sunlight komt wat frisser en sportiever voor de dag. De filosofie van Sunlight: de productie van hoogwaardige, betaalbare campers voor een breed publiek. Bij Sunlight zijn de modernste veiligheidstechnieken zoals ABS, EBD en bestuurdersairbag vanzelfsprekend en deze behoren dan ook tot de standaarduitrusting. De standaarduitrusting is sowieso aantrekkelijk en omvangrijk, zonder onnodige “poespas”.

De campers van Dethleffs staan voor de hoogste kwaliteit, eerste klas afwerking, individuele uitrusting en in ieder geval voor veel veiligheid en plezier. Van de zeven series die Dethleffs in productie heeft, vind je er bij Camperhuren.nl drie: de Trend, de Pulse en de Advantage Edition. De Advantage serie is vanaf 2019 vervangen door de Pulse. De Trend is een camper voor de sportieve en prijsbewuste camperaar. De Advantage Edition kenmerkt zich door een prima standaarduitrusting. Van de 142 liter koelkast en extra brede toegangsdeur tot aan de riante L-zitgroep. Bij de Pulse is één van de opvallende kenmerken de bijzondere lichtcompositie Light Moments, die sfeer en gezelligheid brengt in de Pulse.

Heb je nog vragen?

Na het lezen van al deze tips, staat niets je meer in de weg om jouw droomcamper te zoeken. Bekijk hier onze jong gebruikte occasions. Heb je nog vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag op weg. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze showroom om onder het genot van een kopje koffie rustig alles te bekijken en bespreken.

Welke camper past bij jou?