Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

5 tips voor internet onderweg

E-mail en social media

Internet is niet meer weg te denken uit onze maatschappij, zelfs tijdens de vakanties. De belangrijkste reden waarom we internet willen is om social media in de gaten te houden of om onze email te checken.

Hieronder vind je 5 tips voor internet onderweg:

1. Mobiele websites

Maak zoveel mogelijk gebruik van ‘mobiele’ websites. Door het gebruiken van deze websites gebruik je beduidend minder data. Diverse mobiele telefoons hebben een functie waardoor je kunt instellen dat automatisch de mobiele variant van websites wordt geladen.

2. Kosten

De kosten voor mobiel internet zijn binnen de EU vastgesteld op maximaal €0.24 per 1 MB. Hiermee kun je ongeveer 10 pagina’s van de mobiele versies van een website lezen. Besef wel dat de kosten van 500 MB mobiele data in het buitenland nog steeds €120,- zijn.

3. Bereik

Wifi-antennes zijn van nature gevoelig voor eventuele storingen en onderbrekingen. Verschillende factoren als bomen, struiken en neerslag kunnen het Wifi-signaal verslechteren. Op een kale vlakte heb je dus het beste signaal.

4. Roaming

Data-roaming zorgt voor geautomatiseerde verbindingen met het internet. Zet de service ‘data-roaming’ in het buitenland op je smartphone uit. Hiermee zijn de automatische verbinden geblokkeerd. Naar alle waarschijnlijkheid zijn vanaf 2016 de kosten voor mobiel internettten, bellen en smsén in het buitenland net zo hoog als thuis. Dan dus geen roaming-kosten meer!

5. Wifi Finder app

De gratis app ‘Wifi Finder’ is zowel beschikbaar in de Google Play store als in iTunes. Je installeert de app en kunt direct zien waar 650.000 wifi-accespoints in Europa te vinden zijn. Hiervoor dien je wel locatievoorziening in te schakelen.