Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Afkoop eigen risico camperhuur

Kan ik mijn eigen risico afkopen? Regelmatig krijgen we deze vraag over het afkopen, verzekeren, van het eigen risico. In deze blog geven we uitleg en mogelijkheden voor de afkoop van het eigen risico camperhuur.

De basisverzekering van de camper

De camper is WA + Casco, inclusief inzittenden, verzekerd. Er geldt een eigen risico van € 1.000,- per gebeurtenis, welke bij schade in binnen- en buitenland in rekening wordt gebracht bij de huurder. Een groene kaart wordt bij de camper meegeleverd. Schade ontstaan door hagel of andere weersomstandigheden, een klapband en de kosten voor het vervangen van een ruit ten gevolge van een ruitbreuk of steenslag zijn onder andere schades die voor rekening van de huurder zijn. Deze vormen van onvoorziene schade vallen onder het eigen risico.

Beschadigingen aan het interieur worden niet door de verzekering gedekt, zodat herstel en vervangingskosten geheel voor rekening van de huurder zijn. Schade aan de camper door onzorgvuldig gebruik van de camper is altijd voor rekening van de huurder.

In onze algemene voorwaarden kun je dit nalezen.

Algemene voorwaarden

Het eigen risico afkopen

Het eigen risico bij een huurcamper is het bedrag dat je moet betalen wanneer jouw huurcamper beschadigd raakt. Dit eigen risico dekt het eerste deel van de kosten. Als de schade beperkt is, en betaal je slechts een deel van je eigen risico. Wanneer de kosten hoog zijn, betaal je het volledige eigen risico.

Met een aanvullende verzekering voor je huurcamper weet je zeker dat je bij schade goed verzekerd bent. Het eigen risico dat je op grond van de basisverzekering van de huurcamper hebt, wordt door deze verzekering namelijk (gedeeltelijk) gedekt.

Diverse verzekeringsmaatschappijen bieden de mogelijkheid om je eigen risico af te kopen.  Het is bijvoorbeeld te boeken via Huurautopolis of Reisverzekeringblog. En misschien biedt je eigen reisverzekering ook wel deze mogelijkheid. Kijk en vergelijk zelf.

April 2024

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week