Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers
met de camper naar spanje

De alkoof camper: een zee aan ruimte

Alkoof

Alkoof betekent tussenkamer of kleine zijkamer zonder ramen die als slaapkamer gebruikt kan worden. En zo is de naam ontstaan van deze efficiënt ingerichte camper waarbij boven de cabine een ruimte is met een royaal tweepersoonsbed. Via een trapje bereik je deze knusse slaapkamer, die overigens wél voorzien is van twee ramen voor ventilatie én een mooi uitzicht. De hoogte van de alkoof is zo’n 50 tot 80 centimeter.

Ideaal voor families

Naast het alkoofbed kan de zithoek worden omgebouwd tot een bed voor twee kleine kinderen en vind je bij onze modellen óók nog een tweepersoonsbed dan wel stapelbed achterin. Bedden achterin betekent ook een riante garage daar onder. Fietsen, kinderwagen of surfplank mee? Het kan allemaal. De alkoof camper is dus ideaal voor een (groot) gezin met kinderen. Reis je met vier personen? Dan hoef je bovendien niet telkens een bed om te bouwen tot zitje en vice versa als je binnen wilt zitten, wat meestal wel het geval is als je met een buscamper gaat kamperen. Lange mensen kunnen met een stahoogte tot 2,3 meter ook prima uit de voeten in dit oermodel onder de campers.

Pas op voor uithangborden

De alkoof is minder goed gestroomlijnd dan campers uit de andere categorieën, waardoor hij wat windgevoeliger is en de brandstofkosten soms iets hoger liggen. Pas je jouw rijstijl en snelheid echter aan, dan ondervind je hier nauwelijks hinder van. Wat wel een aandachtspunt is, is het verminderde zicht omhoog voor de bestuurder vanwege de overhangende alkoof. Hoog geplaatste stoplichten verdwijnen zo uit het zicht, maar ook uitstekende dakplaten, laaghangende takken, ronde tunnelplafonds of balkonnetjes en uithangborden in pittoreske dorpjes. Hier is het dus altijd oppassen geblazen. Laat bij twijfel een medepassagier uitstappen om mee te kijken.

De voor- en nadelen op een rij

Aantal personen: geschikt voor 2 tot 6 personen.
Afmetingen: variërend van 6 tot 7,5 meter lang en 2,5 tot 3,2 meter hoog.
Voordelen: stahoogte, ruimte, royaal (!) alkoofbed.
Nadelen: windgevoeligheid, hoger brandstofverbruik en verminderd zicht omhoog.

Klik hier om naar onze VERHUUR campers te gaan.
Klik hier om naar onze VERKOOP campers te gaan.