Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camper kopen of camper huren?

Welke keuze moet ik maken?

Veel mensen genieten van een campervakantie. Het is leuk, het is makkelijk, en het is een geweldige manier om door een land te reizen. Campervakanties zijn zeer geschikt voor het reizen met de familie en het ontmoeten van nieuwe vrienden. Het is dan ook een aanrader om eens in je leven op vakantie te gaan met een camper! Echter wanneer moet je een camper kopen of een camper huren? Welke keuze is het meest geschikt voor jou?

Camper kopen – Is het kopen van een camper de juiste keuze voor jou?

Bij de overweging van het kopen van een camper, is het goed om na te denken over hoe vaak je de camper gaat gebruiken.

  • Ben je van plan veel op vakantie te gaan?
  • Ga je een lange tijd op de weg doorbrengen?
  • Ben je van plan om lange afstanden te reizen?
  • Ben je in staat om de camper op te stallen bij je woning?
  • Of ben je bereid stallingskosten te betalen?

Een camper kopen is een grote investering, maar als je er veel gebruik van gaat maken en de randvoorwaarden goed zijn kan het zeker rendabel zijn en heeft huren niet de voorkeur.

Camper huren – Wanneer kan je het beste een camper huren?

Sommige mensen gaan maar één of twee keer per jaar op vakantie. Voor hen zijn de kosten van de aankoop en de opslag van een camper relatief hoog. Soms is huren is de betere optie. Nadat je de kosten van de camper zelf, de opslagkosten, verzekeringskosten en onderhoudskosten op een rijtje zet, blijkt snel dat het huren van een camper de betere optie is in deze. Soms, als je toch zeker weet dat je een camper wilt kopen, kan huren een geweldige manier zijn om te zien wat je precies wilt van je camper. Als je in eerste instantie een camper huurt voor een reis, dan zul je beter in staat zijn om ontwerpen, voorzieningen, de grootte, en rijgemak te vergelijken voorafgaand aan het maken van je grote aankoop. Hoe dan ook, met de camper rondreizen is een geweldige manier om een land ontdekken.