Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Campertaal; camper life

Het camper ABC

Weet jij wat grijs water is? Heb je wel eens gehoord van een Frans bed? Of wist jij al dat een camper een garage heeft? Als je een camper huurt, kom je vreemde termen tegen. Wij van Camperhuren.nl nemen je in een serie blogs mee in het jargon van het camperleven. We leggen je de begrippen die bij een camperreis horen voor je uit. Zo weet jij alles wat je nodig hebt wanneer je een camper huurt.

Dompel je onder in de wereld van het camperleven en ontdek door deze derde blog in een ogenblik de betekenis van deze woorden.

Camper life

In deze blog kom je weer allerlei termen tegen die horen bij het leven van een camperaar. Leve het camperleven!

Camperplaats

In tegenstelling tot een camping is een camperplaats is een eenvoudige plek, meestal een parkeerplaats, gelegen op een handige plek en die bedoeld is om te overnachten. Er zijn weinig of geen faciliteiten en de tarieven voor de overnachting liggen doorgaans tussen de 0 en 15 Euro. Deze praktische plekken zijn vaak te vinden aan de rand van leuke dorpen of steden. Ook zie je ze regelmatig vlak bij het strand of een bezienswaardigheid. Zo zijn er camperplaatsen op loopafstand van de Mont Saint-Michel en camperplaats toren van Pisa. De camperplaats op de parkeerplaats aan het strand van Zandvoort is ideaal gelegen voor een dagje strand of om vanuit je eigen camper de zon in de zee te zien zakken.

Off grid

Sommige kampeerplekken zijn off grid, ook wel vertaald als ‘van de weg af’. Deze vind je in landen als bijvoorbeeld Noorwegen waar het is toegestaan om wild te kamperen. In Noorwegen is wildkamperen mogelijk dankzij het allemansrecht, ook wel ‘allemannsretten’ in het Noors. Met onze campers is dat natuurlijk mogelijk aangezien je zelfvoorzienend bent.

Skottelbraai

De Skottelbraai is een soort barbecue, afkomstig uit Zuid-Afrika. Het heeft wat weg van een wokpan op poten, verhit door gas. Je maakt er verschillende gerechten mee door te wokken, bakken of grillen. Je klapt de Skottelbraai eenvoudig uit en in en bergt na gebruik de pan op in de bijbehorende tas. Als je bij ons een camper reserveert, kun je de Skottelbraai erbij boeken. De Skottelbraai werkt op gas en dat krijg je meegeleverd.

Campinggedrag

Met deze term wordt uitrollen van de luifel, uitzetten van campingmeubilair en buiten koken bedoeld. Op sommige camperplaatsen en parkeerplaatsen is dit niet toegestaan, aangezien je als camperaar dan te veel ruimte inneemt. Op reguliere plekken van een camping is campinggedrag uiteraard wel toegestaan.

Grondmat

Dit woord spreekt eigenlijk voor zich. Het is een mat die je op de camping voor de camper legt met als doelen een schone ondergrond, voorkomen van zand of modder in de camper, gezelligheid en comfort. De grondmat die wij verkopen, is van ademend materiaal, waardoor water makkelijk wegloopt en het gras gewoon zuurstof krijgt.

Ringverwarming

In de campers zit ringverwarming met als energiebron gas. Via een ventilator wordt de verwarmde lucht van de kachel  supersnel door het buizenstelsel van het interieur verspreidt. Heerlijk comfortabel op een koud moment van de dag!

Omnia oven

Deze mobiele oven zonder warmtebron wordt ook wel de wonderpan genoemd. Je zet de pan op het gasfornuis van de camper. Alles wat je in een normale oven klaarmaakt, kan ook in deze handige lichtgewichte pan. Ideaal als je van heerlijk koken op vakantie houdt. Je kunt de Omnia oven bij je reservering boeken.

Console

Op het dashboard van onze campers vind je een console waarin je je telefoon of iPad vastzet. Op deze manier lees je gemakkelijk en veilig je route af. Wij bieden ook navigatie aan bij je camperhuur.

Campingservies

Vanwege het gevoel van van comfort vind je in onze campers een aardenwerk servies. Het is mooi en degelijk en prettig om van te eten en drinken. Je kunt dat tegen betaling inwisselen voor campingservies, wat lichter, praktischer en onbreekbaar is.

Bearlock

Een Bearlock is de verkorte term van een Bearlocksysteem, een mechanich beveiligingssysteem voor de camper. Het is een ingebouwd versnellingsbak- en/of stuurslot. Het voorkomt dat de camper wordt gestolen.  De naam komt van het merk Bearlock met een beer als logo. Een aantal van onze campers heeft zo’n Bearlock systeem.

Kom langs!

Wil je meer informatie of inspiratie? Ga dan naar onze inspiratiepagina met nog meer nieuws en tips.

Zou je graag de campers eens bekijken? Kom langs op onze locatie in Aalsmeer. Je bent van harte welkom op dinsdag tot en met zaterdag tussen 9 en 17 uur. Neem alvast een kijkje op onze website om de foto’s van de campers te zien.

Campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week