Reserveer nu met voordeel in de meivakantie vanaf 10 nachten

Campertaal; soorten bedden

Het camper ABC

Weet jij wat grijs water is? Heb je wel eens gehoord van een Frans bed? Of wist jij al dat een camper een garage heeft? Als je een camper huurt, kom je vreemde termen tegen. Wij van Camperhuren.nl nemen je in een serie blogs mee in het jargon van het camperleven. We leggen je de begrippen uit. Zo weet jij alles wat je nodig hebt wanneer je een camper huurt.

Dompel je onder in de wereld van het camperleven en ontdek door deze eerste blog in een ogenblik de betekenis van deze woorden.

Bedden en zo

Wij verhuren campers met diverse indelingen. Kampeer je met z’n tweetjes, met jonge kinderen of met een stel vrienden? Voor elk gezelschap bestaat een ideale camper met gepaste bedden. Let maar eens op!

Frans bed

Een tweepersoonsbed met een afgesneden hoek. In het verleden was deze vorm gebruikelijk voor bedden in Frankrijk, vandaar de naam Frans. Doordat er een driehoekje uit het bed is gehaald, houd je meer loopruimte over. Dit bed is van één kant bereikbaar en heeft een lage instap. Dat betekent dat je zonder trapje je bed in kunt. Slaap- en woongedeelte lopen in elkaar over, waardoor je een ruimtelijk gevoel krijgt binnen in de camper.

Dwars bed

Dit is het traditionele camperbed, staat achter in de camper en is over de breedte (dwars) geplaatst. Je bereikt dit tweepersoonsbed via een doorgang door het achterste deel van de camper. Je gaat het bed in en uit via een klein trapje. Nadelig aan dit bed is dat de persoon die achteraan ligt over de andere persoon heen moet klimmen om in en uit bed te gaan. Het voordeel is dat je bed gescheiden is van het woongedeelte. Een ander voordeel is dat je door de hoogte van het bed een ruime opslag (garage) hebt onder het bed.

Queensbed

Dit type tweepersoonsbed vind je ook terug in hotels. Het is een bed die aan beide zijden loopruimte heeft, zodat je allebei comfortabel het bed in en uit kunt komen. Het slaapgedeelte ligt gescheiden van het woongedeelte.

Hefbed

Een bed dat tegen het dak of boven de stuurcabine van de camper hangt. Je laat het bed elektrisch of manueel naar beneden zakken. Heel praktisch en ruimtebesparend!

Enkele bedden

De term enkele bedden betekent dat er twee losse eenpersoonsbedden achterin de camper zitten. De bedden zijn verbonden door een tussenstuk, ook met een matras. In het tussenstuk bevinden zich comfortabele traptreden, waardoor je gemakkelijk de bedden in en uit kunt. Een ander voordeel is dat het tussenstuk kan worden verlengd en het bed hierdoor één groot bed wordt. Je gaat dan het bed in en uit via een trapje. Gezinnen met kleine kinderen liggen ook wel met 3 personen in dit bed. Een groot voordeel van dit bed is de grote garage onder het bed.

De enkele bedden in de buscamper wijken hiervan af. Dit zijn twee losse bedden die als ze zijn uitgeklapt een tweepersoonsbed vormen en als ze zijn ingeklapt ruimte maken voor opslag achterin de bus.

Alkoofbed

Dit bed vind je in het alkoofmodel. Je kent ze wel; de camper met die grote bobbel op de voorkant. De alkoof is de ruimte boven de cabine. Het ruime tweepersoonsbed in de alkoof ligt over de volle breedte. Je klimt via een trapje in en uit je bed. Een droom van elk kind!

Stapelbed

Nog een bed waar kinderen dol op zijn; het stapelbed! Het stapelbed van een camper bevindt zich achterin een alkoofcamper. Het onderste bed is opklapbaar, waardoor er een grote opslagruimte in de garage ontstaat.

Vangnetten

Kenmerkend voor de bedden in de campers zijn de vangnetten. Bij alle bedden, behalve het Frans bed en enkele bedden, zijn er één of meer vangnetten om te voorkomen dat je tijdens je slaap uit bed valt.

Kom langs!

Wil je de bedden in de campers eens bekijken? Kom langs op onze locatie in Aalsmeer. Je bent van harte welkom op dinsdag tot en met zaterdag tussen 9 en 17 uur. Neem alvast een kijkje op onze website om de foto’s van de campers te zien met uiteraard de bijbehorende bedden.

Campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week