Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Campervakantie in het Amsterdamse Bos en de Westeinderplassen

Toerist in eigen regio

Je kunt natuurlijk een prachtige rondreis maken door Italië, Scandinavië of Kroatië, maar ook dichtbij huis is het genieten. Bijvoorbeeld in het Amsterdamse Bos of rondom de Westeinderplassen in Aalsmeer, hét onontdekte plassengebied van de Randstad. Je vindt op beide locaties tal van activiteiten voor een gezellig dagje uit, met welk gezelschap je ook bent. En het mooie is, je hoeft ’s avonds niet een stuk te rijden voor een geschikte camping, want ook die zijn hier aanwezig.

Actie en vertier in het Amsterdamse Bos

Op een steenworp afstand van onze showroom vind je het Amsterdamse Bos, een ruim 900 hectare groot recreatie- & natuurgebied met heel veel mogelijkheden om buiten lekker actief bezig te zijn. Zo kun je er onder andere waterfietsen, kanoën, klimmen bij klimpark Fun Forest, op bezoek bij Geitenboerderij Ridammerhoeve of een van de vele roeiwedstrijden bekijken op de Bosbaan, iets waar het Amsterdamse Bos (inter-)nationaal bekend om is. Krijg je trek van al die inspanning? Ga dan voor een heerlijke pannenkoek naar Boerderij Meerzicht.

Sluit de avond af in het Bostheater, waar zomers diverse (avond)voorstellingen in het openluchttheater te zien zijn. Bijzondere muziek-, toneel of jeugdvoorstellingen met de bomen als achtergrond. Aan het einde van de dag fiets of wandel je terug naar je camper op camping Het Amsterdamse Bos. Midden in de natuur, verharde camperplaatsen en allen met een elektra- aansluiting van 6 Ampère. Ook andere faciliteiten zijn dik in orde.

De volgende dag kun je met het openbaar vervoer (bushalte voor de camping) of de fiets naar Amsterdam. In slechts drie kwartier sta je midden in de hoofdstad, waar weer nieuwe avonturen liggen te wachten.

Kersenbloesem op zijn mooist

Wie meer de rust en de schoonheid van de natuur wil opzoeken, moet beslist een bezoek brengen aan de parel van het Amsterdamse Bos: het Bloesempark. In oktober 2000 schonk The Japan Women’s Club in Amstelveen 400 kersenbomen aan het bos, ter gelegenheid van de 400 jarige betrekkingen tussen Japan en Nederland. Tijdens de ongeveer 2 weken durende bloei van de Japanse kers (meestal rond begin april) is het Bloesempark op zijn mooist en vindt het ‘Hanami Matsuri’ feest plaats. Japanners vieren dan dat de lente is begonnen en picknicken onder de bomen.

Watersport en historie rondom de Westeinderplassen

De Westeinderplassen: een fantastisch watersport-­ en natuurgebied. Ook wel het best bewaarde geheim van de omgeving genoemd. Met veel variatie aan natuurschoon, waterplezier en ontspanning. Dat betekent volop genieten van flora en fauna, op het water en aan de wal. Voor de actieve bezoeker zijn er prachtige wandel- en fietsroutes, bijvoorbeeld de Fortenfietsroute langs de Vuurlijn met een lengte van 24 km. Natuurlijk kun je ook zeilen, suppen of zelf een bootje huren. Echt ontspannen kan op het strand, vanuit een rondvaartboot of op een van de vele terrassen.

Wie cultuur en historie wil opsnuiven kan de karakteristieke Watertoren bezoeken, Tuinbouwmuseum Historische Tuin Aalsmeer, monument én blikvanger in het centrum van Aalsmeer: Korenmolen De Leeuw of de ambachtelijke zeepmakerij Uzepia. Hier worden zepen gemaakt met zes verschillende oliën, met als toevoeging geitenmelk of ezelinnenmelk.

Na een enerverende dag geniet je bij Rekreatiepark Aalsmeer van de avondzon. Rekreatiepark Aalsmeer was één van de eerste jachthavens in de regio en is zoals de naam al doet vermoeden, meer dan een jachthaven alleen. Campers mogen op de parkeerplaats van het park neergezet worden, waarbij ook een tafel en stoelen mogen worden geplaatst. Er zijn prima sanitaire voorzieningen met douches en toiletten, een wasserette, een schoonwater tappunt, stroom en Wifi. Het cassettetoilet kan eventueel geleegd worden bij het wintertoilet. Alleen een loospunt voor afvalwater ontbreekt, maar dat mag de pret niet drukken.

Campers voor elk gezelschap

Wil je er ook graag op uit trekken in deze regio? Bekijk hier welke campers wij verhuren. Of je nu als stel, met vrienden of met familie op pad wilt, voor elk gezelschap hebben wij de juiste camper.