Reserveer nu met voordeel in de meivakantie van 3 mei t/m 16 mei

Campervakantie met hond

Met je hond een camperreis maken. Dat is pas vakantie!

In twee verschillende types van onze campers kan de hond gezellig met je mee op avontuur. In deze blog informeren we je over de zaken waaraan je moet denken als je gaat reizen met je hond in een camper. Ook geven we tips over leuke campings voor honden, losloopgebieden en bezoeken aan restaurants met je hond in het buitenland. En je leest hoe je op een veilige en praktische wijze met de hond in een camper reist.

Sterrencamping met hond

Op de Sandaya-campings is je hond van harte welkom. Je kunt op deze luxe 4- en 5 sterrencampings samen met je hond van een heerlijk campervakantie genieten. Faciliteiten als een hondendouche, uitlaatplek en advies over losloopgebieden in de omgeving kun je op deze campings verwachten. De campings van Sandaya zijn ruim opgezet. Dus ook op de campingplek heeft je hond naast de camper voldoende leefruimte en kan deze samen met jouw genieten van de vakantie.

Sandaya

ANWB campings waar honden zijn toegestaan

De leukste campings voor jou en je lieve viervoeter vind je eenvoudig op de site van de ANWB. Op deze campings zijn speciale faciliteiten voor honden om jouw vakantie comfortabel te maken. Zo is er een hondentoilet of kan je hond op de daarvoor bestemde velden lekker met andere honden spelen. Om te voorkomen dat je camper vies wordt, spoel je je hond na een avontuurlijke dag af onder de hondendouche.

De meeste campings zijn gelegen in het bos, dicht bij de zee of een meertje of vlak bij de duinen, waardoor je met de hond heerlijk kan wandelen.

ANWB campings met hond

Tips van ervaren camperaars met hond

Op social media zijn verschillende hondenliefhebbers met een camper actief om hun vakantieverhalen te delen. Zo zijn er tips over campings met zwemwater, mooie plekken in binnen- en buitenland die je met je hond kunt bezoeken en beantwoorden hondenvrienden elkaars vragen over een campervakantie met hond.

De volgende groepen hebben we voor jou en jouw hond geselecteerd:

Veilig in de camper

De voorschriften voor het vervoeren van een hond in camper verschillen per land. In Nederland hoeft de hond niet vast in de camper. Wij adviseren om de hond altijd vast te maken tijdens het rijden. Je kunt de hond op een kleedje of mand op de vloer van de camper met een daarvoor bestemde lange lijn aan de gordel vastmaken.

Voor een overzicht van de regels per land verwijzen we je naar de website woefwelkom.nl of bezoek de website van het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG). Hier vind je ook informatie over verplichte vaccinaties in het buitenland.

LICG

Hondenbos, openbaar vervoer en restaurants

Een handige site voor het nagaan wat de gewoontes en gebruiken zijn in het buitenland is Dogsincluded. Met informatie over 22 landen kom je handige zaken te weten als je met de hond in een camper reist.

In het openbaar vervoer mag bijvoorbeeld in Duitsland je hond mee tegen betaling van de halve ritprijs. Tenminste, als je ′m aanlijnt en zorgt dat andere passagiers geen last hebben. In de metro reist je hond op een kinderkaartje.

Duitsers vinden het vrijwel overal prima als je je hond meeneemt naar een restaurant. Natuurlijk moet je hond in een restaurant zich rustig gedragen en aangelijnd zijn.

Denemarken is een voorbeeld van een enorm hondvriendelijk land. Ga je eilandhoppen in Denemarken? Geen zorgen. Veel (grotere) veerboten hebben speciale huisdiervriendelijke zitgedeeltes. 

Denemarken heeft meer dan 560 hondenbossen, de zogenaamde hundeskoven, waar je je hond lekker los mag laten rennen. Er zijn diverse paden door het gebied en je vindt hier diverse bomen en struiken. Je hond kan hier lekker vrij en veilig spelen. De hondenbossen zijn vrij toegankelijk, het hele jaar door.

Losloopgebieden Denemarken

Producten voor onderweg en op de camping

Heb je al gedacht wat je meeneemt voor de hond als je reist in een camper? Uiteraard zijn eigen voeding, mand en speeltjes. Om je reis met je hond nog comfortabeler te maken, geven we je een aantal tips.

  • Zorg dat de reis veilig is voor de hond en dat hij zich ook veilig voelt. Denk daarom na over hoe je je hond gaat meenemen. Je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld een veiligheidsgordel.
  • Wil jij lekker in de zon genieten zonder dat je constant de hond in de gaten moet houden? Neem dan een lange riem mee en maak deze vast aan een pen. Je huisdier heeft hierdoor genoeg bewegingsruimte en kan niet weglopen.
  • Zorg dat je hond altijd in de schaduw kan gaan liggen op je kampeerplek. Je kan hier bij het boeken al rekening mee houden. Je zou aan de camping kunnen vragen of ze een plek voor je hebben waar schaduw is, of je kunt het ook zelf creëren met behulp van een parasol of een tent.
  • Controleer of het water uit de kraan drinkbaar is. Is het geen drinkwater, dan kun je het beste flessen water halen in de winkel en daarmee de drinkbak van je hond vullen. Let er bij warm weer op dat de drinkbak altijd gevuld en goed bereikbaar is voor de hond. Neem altijd een opvouwbaar hondenbakje mee als je op stap gaat. Eenvoudig en onmisbaar.
  • Bij warme temperaturen kun je je hond een handje te helpen door een speciale honden koelmat aan te bieden. Deze mat is gevuld met gel en voelt hierdoor lekker koel aan. De mat werkt verkoelend zonder gebruik van een koelkast, hij is dus altijd meteen klaar voor gebruik. De mat warmt langzaam op wanneer je huisdier erop ligt, zodra je hond er vanaf gaat wordt de mat vanzelf weer koel. Wie weet bevalt zo’n mat jou ook wel op warme dagen.
  • Een hondenren biedt een veilige en comfortabele plek voor jouw hond naast de camper. De hondenren is eenvoudig in- en uit te klappen en dankzij de handige draagtas makkelijk op te bergen in de camper.

Op de site van Obelink staan nog meer tips en handige spullen voor jouw campervakantie met hond.

Obelink

Maart 2024

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week