Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Lang weekend Lauwersoog en Schiermonnikoog

Camper ervaring

Op 27 maart was het zo ver, een keertje weg met de camper! De eerste keer voor mij, extra spannend en leuk dus. 27 maart hebben we in alle vroegte de camper opgehaald in Aalsmeer om daarna koers te zetten richting Groningen, Lauwersoog. Een lang weekend Lauwersoog en Schiermonnikoog voor een camper ervaring.

Camping gemak

In Lauwersoog hadden we een camping geboekt (Siblu Camping Lauwersoog) voor 3 nachten. Een leuke en gezellige camping met alle faciliteiten en service die je je maar kan wensen. We konden gelukkig, ook in deze gekke Corona-tijden, gebruik maken van het sanitair gebouw (toilet, douches en een plek waar we de afwas konden doen). Ondanks dat dit ook allemaal in de camper aanwezig was en een mogelijkheid is, vonden we het toch wel heel fijn om hier af en toe ook gebruik van te kunnen maken.

Ontbijten in het zonnetje

De camping was vrij leeg (toch nog meer mensen dan ik had verwacht) en het was er heerlijk stil. Niks beter dan wakker worden en alleen de vogeltjes om je heen horen fluiten. Het weer zat de eerste twee dagen niet mee, maar daarna hebben we gelukkig alsnog van het zonnetje kunnen genieten en zelfs heerlijk voor onze Compact dwars camper buiten kunnen ontbijten.

Fietsen op Schiermonnikoog

We hebben op de camping fietsen gehuurd, de eerste dag hebben we gekozen voor een elektrische fiets en op de tweede dag een mountainbike. Achteraf onwijs blij met deze keus, want met een ‘’normale’’ fiets waren we Schiermonnikoog alweer afgeblazen voor we überhaupt voet aan wal hadden gezet. Het voelde als windkracht 10 en we hebben de hele dag alleen maar regen gehad, maar ondanks het iet wat onplezierige weer, was het een prachtig eiland om te ontdekken. Dankzij onze fantastische elektrische fietsen, scheurden we in gemak het hele eiland over (wat toch nog vele malen groter was dan ik had verwacht) en hebben we alle high lights van het eiland ontdekt. Denk aan de vuurtoren, het strand, de bunker en het immens schattige dorpje. Een warme chocolademelk met slagroom mocht niet ontbreken tijdens dit tripje naar Schiermonnikoog.

Wadlopen

De tweede dag hadden we dus een mountainbike tot onze beschikking waarmee we een heerlijke tocht hebben gereden van 20 km. Met een zonnetje, een mountainbike route aan de camping vast en hertjes die ons kwamen begroeten, kon het alleen maar een hele mooie dag worden én dat werd het ook!

Diezelfde dag zijn we gaan wadlopen onder begeleiding van een gids, wat een best bijzondere ervaring is. Soms tot de knieën in de blubber en het besef dat je op de zeebodem loopt waar een aantal uur geleden en over een aantal uur weer, meters water staat. In de winter worden er veel minder tochten georganiseerd als zomers, maar aan alles bleek dat onze gids precies wist waar hij mee bezig was, enorm trots op dit stukje Nederland was en zich vereerd voelde om ons dit alles te mogen laten zien en ervaren. Toen er ook nog een zeehondje kwam kijken, wat best zeldzaam in deze tijd is vertelde onze gids, was de dag compleet.

Al met al onwijs leuke dagen gehad en genoten van het gemak, comfort en de flexibiliteit die een camper met zich meebrengt.

Annemiek, april 2021