Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

De leukste camperroutes

Ontdek de leukste camperroutes! Je hebt een camper geboekt en zoekt ideeën voor jouw camperreis. Waar ga je beginnen? Hoe vind je dan de beste informatie? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om de leukste camperroutes voor jouw campervakantie te vinden.

1. De Grand Tour of een Sprookjesroute

Camperstop.com vindt dat een camperroute perfect is om de mooiste locaties van het land te ontdekken of om alles te leren rondom een bepaald thema. “Leuk als inspiratie wanneer je bestemming nog onbekend is en een goede leidraad wanneer je onderweg bent en deze route (deels) mee wil pakken! Reis bijvoorbeeld langs de mooiste locaties van Zwitserland tijdens de Grand Tour of leer alles over de Gebroeders Grimm en hun sprookjes tijdens de Sprookjesroute.”

2. Routegidsen

Op de website vind je ook de webshop camperreiswinkel.nl met campergidsen, reisgidsen en wegenkaarten/-atlassen. Campergidsen waarmee je jouw hele reis al van tevoren kunt uitstippelen of juist een boek waarmee je op ieder gewenst moment gemakkelijk een geschikte camperplaats in de buurt vindt. Je kunt er letterlijk alle kanten mee op.

3. Magazines

Fijn als inspiratie voor je volgende camperreis of om op je gemak te lezen op de camperplaats: de magazines van Camperreismagazine! De edities staan boordevol met reisreportages en campernieuws- en tips. Droom weg bij de mooiste camperbestemmingen en vul je bucketlist maar aan! Een leuk cadeau voor elke camperliefhebber.

4. De camperroutes van de NKC

Met de camperroutes van de NKC, de Nederlandse Kampeerauto Club, maak je goed voorbereide camperreizen in jouw huisje op wielen in je eigen tempo. Laat je inspireren door de tips en bezienswaardigheden voor onderweg die zijn opgenomen in iedere camperroute. De camperroutes zijn gebaseerd op de groepsreizen van de NKC. Er zijn ruim veertig camperroutes in verschillende landen waaruit je kunt kiezen.

5. Met de camper door….

Met deze woorden starten alle gidsen van Camperroutes.nl. Ze hebben de ideale routegidsen voor camper en caravan. Je kunt via deze site losse gidsen of het hele pakket met camperroutes in 5 Europese landen bestellen.

6. Zeven van de mooiste camperroutes in Frankrijk

Frankrijk is een echt “camperland” met uitstekende voorzieningen die je camperreis heel aangenaam maken. Frankrijk heeft een groot aanbod aan campings en camperplaatsen. In principe mag je in Frankrijk overnachten in de camper daar waar je ook mag parkeren. Hier zijn wel enkele regels en uitzonderingen aan verbonden. Nomad roadtrips selecteerde de zeven mooiste camperroutes door Frankrijk die je als inspiratie voor je volgende camperreis kunt gebruiken.

7. Van een paar dagen in Nederland tot weken zwerven door Europa

De camperroutes in het overzicht van MyFootprints.nl zijn verspreid door heel Europa. Van een paar dagen met de camper in Nederland tot camperroutes van één of meerdere weken in andere Europese bestemmingen. Elk hoofdstuk is opgedeeld in een korte omschrijving en diverse handige tips als de afstand, tijd die je nodig hebt om de route te rijden, hoogtepunten onderweg, wandelingen en mooie bezienswaardigheden.

8. Rondreis Nederland met de camper

De ANWB heeft deze camperrondreis door Zuid-Nederland samengesteld. “Leer surfen in zonnig Zeeland, zwerf over oude smokkelroutes door de bossen van Noord-Brabant en smijt met je krachten op de steile hellingen van Limburg ‒ of neem je e-bike mee.” In de uitgeschreven route staat deze link naar Google Maps, zodat je de camperroute meteen kunt bekijken.

9. Je eigen camperroute maken

PolarSteps is een handige app om een verslag te maken van jouw mooie reis. De app volgt automatisch jouw route. Maak zelf stops aan en voeg daaraan tekst en foto’s toe, waardoor je een uitgebreid digitaal reisdagboek krijgt. Je locatie wordt van tijd tot tijd gecheckt en op een kleurrijke wereldkaart gezet waar vrienden en familie je avonturen live kunnen volgen. En bij thuiskomst kun een fotoboek van je camperreis maken. Ondanks dat de app jouw reis op de voet volgt, is-ie zuinig met de batterij. De app verbruikt 4 procent extra accuduur voor een volledige dag. Daarnaast werkt Polarsteps offline, zodat je geen internetdata verbruikt.

10. Inspiratiepagina

Op de inspiratiepagina van onze website vind je nóg meer routes; een kastelenroute, een uitgeschreven reis langs de westkust naar Zuid-Frankrijk en een camperreis naar Engeland, een rondje langs de bollenvelden of de Elfsteden camperroute. Aan jou de keuze!

April 2023

Inspiratie

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week