Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Eindeloos genieten in Nederland

Ineens is alles veranderd. Het Coronavirus heeft invloed op ons dagelijkse leven. Ons eigen bedrijf, Camperhuren.nl, dat al meer dan 10 jaar succesvol is, staat een onzekere toekomst te wachten. Gelukkig hebben we een positieve instelling en kijken we waar kansen liggen. Zolang de grenzen dicht zijn, focussen we ons op bestemming Nederland. Wij vinden elke roadtrip met een camper een feest. Weer of geen weer. Inpakken en de weg op. Zwerven en onderweg wel kijken waar we heen gaan. We gaan eindeloos genieten in Nederland!

Grenzen dicht? Hallo Nederland!

We moeten toch echt met eigen ogen kijken wat er open is, hoe campings het aanpakken, hoe de sfeer is en wat wel mogelijk is. We hebben ons eigen huis op wielen mee en kunnen dus alle kanten op. Tenslotte zijn alle campers van Camperhuren.nl zelfvoorzienend; keuken, douche en toilet zijn aanwezig en net als de rest van de camper erg praktisch en comfortabel.

Corona proof camping

Zaterdagmiddag zijn we na uurtje al op onze bestemming in Voorthuizen. Dat is al de eerste meevaller. Rijtijden in Nederland zijn natuurlijk kort in vergelijking met een tocht door Europa. Tijdens de reis kiezen we voor een kleine camping. De grote campings in de omgeving zijn online niet meer te boeken en telefonisch onbereikbaar. De eigenaar van minicamping ’t Westdorp is erg blij met onze komst. Zijn camping voldoet aan de eisen van de RIVM. Vuilwater lozen, toiletcassette legen en schoonwater tanken is mogelijk. Bovendien is elektriciteit gewoon op de plek aanwezig. Hij is maar wat blij dat wij bellen. We zijn na de stilte weer zijn eerste bezoekers. De boekingen beginnen bij hem eindelijk weer te lopen. En wij zijn al eindeloos aan het genieten in Nederland.

Ondanks Corona genoeg te doen

Op onze plek koken we samen in de camper een eenvoudige maaltijd. De kinderen rijden nog even op de skelters van de camping en springen op de trampoline hun energie weg. De volgende dag na het ontbijt laat Ernst met Pieter de drone nog even vliegen en borstelen de meiden en ik de campingpony. Het is fijn om te genieten van de kleine dingen om ons heen.

Friesland

Onze volgend doel is Friesland met onderweg ‘koffie op 1,5 meter afstand’ in de tuin van familie en raambezoek in Gelderland en Drenthe bij onze (schoon)ouders. Een mooie route begint in de zon door de bossen en hei. Daarna rijden we langs uitgestrekte weiden en bloeiende bollenvelden en toeren uiteindelijk langs de Friese wateren. Op en top Nederland! De zon schijnt, dus het vakantiegevoel is voor de volle 100% aanwezig!

In Friesland krijgen we een mooi plekje bij het water van jachthaven, camping en bootverhuur De Drijfveer & Tusken de Marren in Akkrum. Er wordt bij het indelen van de plaatsen rekening gehouden met voldoende afstand vertelt de eigenaar. Ook hier zijn de faciliteiten voor schoon- en vuilwater open, legen van de toiletcassette kan ook. We eten weer uit eigen keuken en doen nog een spelletje kaarten.

Een dag met een oranje tintje

De volgende ochtend halen we de tafels en stoelen uit de garage. We dekken de tafel voor een uitgebreid Koningsontbijt. Bijzonder om zo Koningsdag te vieren, maar wat een luxe om april buiten op de camping te ontbijten. Het voelt alsof we al een week op vakantie zijn!

Coffee-to-go op de camping

Opa en oma hebben ons een boot meegegeven. Die wordt zorgvuldig opgeblazen en daarna als chill-plek gebruikt. Ernst en ik lopen een rondje over de camping en begrijpen van het personeel dat ook hier de zaken langzaam weer gaan lopen. Er wordt creatief met de horeca omgegaan. Heerlijke koffie en taart kan je bij het restaurant afhalen. Net als ijsjes. Maar ook verrassende picknickmanden voor een dagje op het water zijn te bestellen. De bootverhuur is gewoon open. Je kan onder bepaalde voorwaarden een sloep of zeilboot huren.

Wij houden het bij onze opblaasboot. De kinderen laten met Ernst de boot in het meer. Ze trotseren zelfs het koude water en springen erin.

Camperplaats in Hollandse buitenlucht

Aan het einde van de dag pakken we de boel weer in en rijden verder. Onderweg zoeken we online via Campercontact.nl een camperplaats in een mooie omgeving op een half uur rijden van onze locatie Camperhuren.nl in Aalsmeer. We komen aan bij camperplaats Vecht en Weide in Weesp. We staan met de camper vlak bij de Vecht en tussen de schapen en lammetjes. Een idyllische omgeving waar we nog eens naar terug willen om met de fiets een rondje te toeren. We komen weer tot de ontdekken dat het eindeloos genieten in Nederland is.

We maken weer een heerlijke maaltijd in de camper. Na het eten kletsen we nog wat bij de picknickbanken op de camperplaats. We staan de volgende dag vroeg op en worden gewekt door het geluid van de schapen. Het uitzicht, met de zon die net op komt, is prachtig. Wat is Nederland toch mooi!

Altijd op vakantie met een camper

We hopen dat onze huurders net zo enthousiast zijn als wij. En dat duidelijk wordt dat iedereen op dit moment (eind april 2020) met een gerust hart met de camper op vakantie kan gaan. Kies voor bestemming Nederland.! Misschien wordt het binnenkort, als de grenzen weer open gaan, zelfs een lastige keuze; een campervakantie in Nederland of in het buitenland? Wij weten het! Met een camper van Camperhuren.nl ben je altijd verzekerd van een geweldige reis!

April 2020