Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers
met de camper naar spanje

Europa-Park verborgen pretpark in Zwarte Woud

Zeg je ‘groot pretpark in Europa’, dan zeg je Disneyland Parijs. Maar wat nu als je eens iets anders wilt? Een plek met spectaculaire attracties voor het hele gezin waar je dagen kunt rondlopen zonder tweemaal hetzelfde te doen. Is dat er? Nou en of! In het Zwarte Woud. Hier ligt namelijk een parel verborgen die luistert naar de naam Europa-Park.

Beste park ter wereld

Europa-Park is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op één na best bezochte park van Europa. Op beoordelingssites Zoover en Tripadvisor scoort het park een indrukwekkende 9,2. Niet voor niets behaalde Europa-Park hogere cijfers dan andere parken en werd het zelfs (meerdere malen) uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Het geheim achter het park zit ‘m in de opzet. In het park zijn dertien Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over de themagebieden bevinden zich de ruim honderd attracties en shows, een ongekend hoog aanbod op het continent.

Voor het héle gezin

Achtbaanliefhebbers lopen likkebaardend van de ene naar de andere achtbaan, er staan er maar liefst elf stuks! Maar Europa-Park is meer dan een achtbanenwalhalla. Zogezegd is dit een park voor het héle gezin. Daarom staat er onder meer dagelijks zes uur show op het programma, verzorgd door 245 artiesten uit 25 landen. Deze artiesten kom je tegen op het ijs, in de arena, in theaters, maar ook op de talloze straten en pleinen. Daarnaast zijn er niet minder dan 47 restaurants, 63 winkels en kun je voor de overnachting(en) kiezen uit vijf themahotels.

Europa-Park Camping

Direct naast het park vind je de camping van Europa-Park, waar je terecht kunt met je eigen camper, caravan of tent. Een ideale uitvalsbasis om bij te komen van alle attracties en shows of om je juist weer op te laden voor een nieuwe dag. Het fijne is dat een reservering niet nodig is (en ook niet mogelijk), want bij drukte wordt het terrein gewoon uitgebreid. Bezoekers kunnen tevens op eigen gelegenheid elk moment van de dag (én nacht) het terrein op- en afrijden. Bij de slagboom ontvang je een ticket en die kun je, net als bij een parkeerterrein, bij vertrek afrekenen bij een betaalautomaat. Het dagtarief is € 2,50 per uur met een maximum van € 10,- en het nachttarief is € 2,50 per uur met een maximum van € 25,-.

Bekijk hier ons aanbod verhuurcampers en doe direct een vrijblijvende reserveringsaanvraag.

Faciliteiten

Als campinggast kun je zonder extra vergoeding gebruik maken van de moderne sanitaire voorzieningen, die overigens ook geschikt zijn voor mindervaliden en kleine kinderen. Daarnaast mag je gratis gebruik maken van watertappunten en elektriciteitspalen verspreid over het terrein. Er is een station waar je vers water kunt innemen en vuil water kunt lozen en er is high-speed internet. Verder is er in de omgeving een meertje, beachvolleybalveld, een kinderspeeltuin, zijn er tennisbanen en jogging- en Nordic Walking-routes in de omgeving. Ook lekker om met de hond te gaan wandelen, want die mag gewoon mee naar de camping. Start je dag in het zomerseizoen met heerlijk verse broodjes in de kiosk met ontbijtruimte. Na een goed ontbijt kun je er weer tegenaan. Toegangsbewijzen voor het attractiepark (1 of 2 dagen) koop je eenvoudig bij een automaat op de camping of bij de hoofdingang van het park natuurlijk.

Western Camp Resort

Willen jullie je helemaal onderdompelen in cowboy-sferen? Kies dan voor het Western Camp Resort, compleet met volledig ingerichte en authentieke blokhutten, tipitenten en huifkarren, op een fraaie campingplaats aan het water. Dit Resort is onderdeel van de camping en biedt derhalve ook dezelfde faciliteiten aan, plus nog een aantal leuke eetgelegenheden.

Zeer de moeite waard

Vanaf de camping is het slechts vijf minuten lopen voordat je je waant in één van de dertien perfect nagebootste Europese landen. Sterker nog, je kunt het park hóren vanaf de camping. En dan met name het gegil van de passagiers in de hoogste achtbaan ter wereld, de Silver Star. ‘Nervenkitzel’ is het Duitse woord voor de buikkriebels die je krijgt wanneer je in een achtbaan zit en dat woord had voor deze 73 meter hoge attractie bedacht kunnen zijn! Kortom, zet Europa-Park vooral op je lijstje, spijt zul je er geen moment van hebben. Bezoek hier de website van het park voor nog meer informatie.