Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Geslaagd voor rijbewijs C1!

Grote camper, groot rijbewijs

Eigenaar Ernst Rauwenhoff en zijn vrouw Daniëlle zijn sinds kort de trotse bezitters van rijbewijs C1! Ze zijn geslaagd voor rijbewijs C1!
Bijna alle campers van Camperhuren.nl zijn te rijden met rijbewijs B. De uitzondering hierop is de nieuwe 6-persoons camper Dethleffs Trend A 7877-2; een gigantische reus met enorm veel luxe en comfort. Om deze camper te rijden heb je een C1 rijbewijs nodig.

Camperrijbewijs

Het C1 rijbewijs wordt ook wel het camperrijbewijs genoemd. Met het C1 rijbewijs mag je een vrachtauto of camper besturen, waarvan de toegestane maximum massa (dat is het gewicht van het lege voertuig plus het laadvermogen) meer bedraagt dan 3.500 kg en minder dan 7.500 kg.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook weten wat je moet doen om het C1 rijbewijs te halen? In dit blog leggen we dat uit.

Theorie en praktijk

De opleiding voor het rijbewijs C1 bestaat uit twee delen: een theoretisch- en een praktijkgedeelte. Om aan de opleiding voor het camperrijbewijs C1 te kunnen beginnen, moet je in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B én ouder dan 18 jaar zijn.

Het gedeelte theorie bestaat uit de vakken:

  • RV1 light (Verkeer & Techniek)
  • R2C (Administratie Goederenvervoer)

Oefenexamens

Je kunt voor de theorie een dagopleiding bij een rijschool volgen, maar wij hebben het zelf met de theorieboeken en de e-learning gedaan. We hebben bijna alle oefenexamens gemaakt, die we via de rijschool aangeboden kregen.

Ook de NKC biedt leden gratis de mogelijkheid aan om te oefenen voor het theorie examen. We zijn lid van de NKC en hebben gebruik gemaakt van deze oefenmodules.

Via de website van het CBR schrijf je je in voor de theorie-examens op een locatie naar keuze.

Verklaring van geschiktheid

Om een examen te kunnen aanvragen, moet je eerst een volledig ingevulde Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag inleveren. Dit geneeskundig verslag wordt opgemaakt door een ARBO arts die gecertificeerd is om deze keuringen te verrichten. Wij hebben een ARBO arts in onze buurt bezocht. Bij de grotere rijscholen komt een ARBO arts regelmatig langs om keuringen te verrichten. Als de medische afdeling van het CBR je aanvraag akkoord heeft verklaard, ontvang je een Verklaring van Geschiktheid die één jaar geldig is.

Praktijklessen

Wij hebben onze rijlessen gevolgd bij Verkeersschool Hoek Bouma in De Goorn. Tijdens een één uur durende test, de intake, werd er door de instructeur een inschatting gemaakt van het aantal lesuren dat we nodig hadden. We kregen drie dagdelen voor het praktijkexamen les in Alkmaar en omgeving. Aansluitend werd het examen in Alkmaar afgenomen met de vrachtauto waarin we de praktijklessen hadden gevolgd.

Wil je meer informatie over het C1 rijbewijs na het lezen van deze blog? Neem dan contact met ons op.

Heb je de nieuwe 6-persoons camper, Familie plus dubbele bedden, al bekeken? Via deze link kom je bij alle informatie en de foto’s van de camper.

Wil je de beschikbaarheid weten? Vul dan dit aanvraagformulier in. Binnen 24 uur sturen we je een voorstel.