Reserveer nu met voordeel in de meivakantie vanaf 10 nachten

Kamperen in Schotland

Heerlijk kamperen in het ruige Schotland!

In Schotland vind je de perfecte combinatie van natuur en cultuur. De ruige landschappen, historische burchten en mysterieuze meren zijn het hele jaar prachtig.

Neem de boot naar Newcastle of Hull en stippel een route uit naar Inverness. Vermijd de snelwegen, dan zie je veel meer mooie plekjes!

Stadswandeling in Edinburgh

De hoofdstad van Schotland, Edinburgh, is een prachtige stad. Zo prachtig dat de binnenstad door UNESCO op de lijst van werelderfgoed is gezet!
Edinburgh speelde een dramatische rol in de geschiedenis van Schotland, en in het oude centrum met zijn kinderkopjes en nauwe steegjes voelt dit verleden heel dichtbij. Er zijn dan ook verschillende stadswandelingen beschikbaar, ieder met een eigen insteek.

Van een historisch verantwoorde rondleiding in Edinburgh Castle tot een kijkje in de plaatselijke hekserij in de gruwelijke middeleeuwen, er valt enorm veel te zien. Ook leuk zijn de beroemde Ghost Tours, die even na donker gehouden worden.

Exotisch eten

Schotland staat bekend om zijn exotische eetgewoontes. Neem haggis, een kruising tussen een worst en een gehaktschotel met verschillende schapeningewanden, ui, kruiden en havermout. Vroeger gebruikte men een schapenmaag om de ingrediënten bij elkaar te houden tijdens het koken, maar tegenwoordig is dat meestal gewoon een worstenvel. De traditionele bijgerechten zijn koolraap- en aardappelpuree. Dat klinkt misschien niet bijzonder aantrekkelijk, maar toch is haggis het proberen waard. Heerlijk hartig na een lange dag uitwaaien op de Schotse hooglanden!

Natuurlijk zijn in Schotland ook bekende Britse klassiekers te vinden, zoals scones, fish & chips en het roemruchte English breakfast. Maar pas op voor de nationale trots: in Schotland heet het een British breakfast!

Sportieve bestemming

De Schotse hooglanden zijn perfect voor een sportieve vakantie. Fietsen, wandelen, bergbeklimmen, varen, paardrijden, het kan allemaal. En dat met een fantastisch uitzicht!

Daarnaast kun je in Schotland:

  • Golfen op de exclusieve golfbanen van Andrews Links, de geboorteplek van het golfspel
  • Skiën of snowboarden bij vijf hoogwaardige skicentra
  • Vissen op de mysterieuze lochs of in de rivieren met wilde zalm
  • Jagen op ganzen, hoenders en herten

Inspiratie

Wil je inspiratie opdoen voor uw eigen reis? Op dit camperblog vind je een uitgebreid reisverslag van twee anonieme camperaars!