Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Langs de westkust naar Zuid-Frankrijk

Deel 1: Brugge – Cabourg

Frankrijk is altijd een populaire vakantiebestemming bij onze huurders. Buiten de variatie tussen platteland, stad en water die natuurlijk eindeloos is, zijn de voorzieningen voor campers zijn in Frankrijk zeer goed georganiseerd. We hebben dit keer gekozen om een route langs de westkust naar Zuid-Frankrijk met je te delen. We hebben een aantal praktische tips voor je verzameld en daar zullen we deze blog mee beginnen. Daarna nemen we je mee en route naar Zuid-Frankrijk, via de westkust met historische plekken als Ieper, sportieve stranden, leuke campings en camperplaatsen, steden als Honfleur en Tourquet-Paris-Plage. We eindigen deel 1 bij de Bloemenkust. De route is samengesteld naar aanleiding van ervaringen van camperaars. Bon voyage!

France-passion

Overnachten:

… doe je natuurlijk in een camper van Camperhuren.nl. Ga je met je partner, gezin of vrienden, je vindt bij ons altijd een camper die bij jou past.

… op campings en camperplaatsen. Een overzicht van campings en camperplaatsen vind je eenvoudig via de app van Campercontact, de boeken en app van ACSI en de ANWB. Ook kun je op social media aansluiten bij diverse groepen als Camperplaats met uitzicht op Facebook.

… op het platteland. Je kunt je camper op de mooiste locaties bij (wijn)boeren neerzetten. Als je lid bent van France Passion krijg je een overzicht van alle locaties.

… op parkeerplaatsen. Wij adviseren je om van te voren goed in te schatten of je parkeerplaats een veilige plek is om te overnachten. Je kunt eventueel bij de lokale VVV vragen wat de beste parkeerplaats op je bestemming is om de camper neer te zetten voor de nacht.

Brugge, de start van de route naar Zuid-Frankrijk

Camper in Brugge

Op onze weg langs de westkust naar Zuid-Frankrijk is onze eerste stop de hoofdstad van België, Brugge. In de historische sfeervolle binnenstad van Brugge krijg je meteen een indruk van deze idyllische plaats tijdens een korte onderbreking van je reis. De volledige binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt je camper in de stad (betaald) parkeren om de high lights van de stad te bekijken:

  • De Grote Markt. Dit plein is sinds de middeleeuwen het hart van de stad. Op de voormalige markt staat nu de paardenkoetsen klaar om de vele toeristen een gezellig ritje door de stad te bieden. Ook vind je hier de mooie terrassen van de stad.
  • Begijnhof Ten Wijngaerde. Het enige begijnhof dat in Brugge overgebleven is, wordt nog steeds bewoond en beheerd door een kloostergemeenschap. Je bent welkom in dit hofje, mits je de rust bewaard.
  • Brugse godshuizen. Dit zijn kleine complexen, meestal in de vorm van een binnenhof, waar witgeschilderde huisjes omheen staan. De meeste godshuisjes zijn tegenwoordig bestemd voor bejaarden. 
  • Het Belfort van Brugge. Het hoogste gebouw aan de Grote Markt is het belfort. Het Brugse belfort stamt uit de dertiende eeuw. Je kunt de 83 meter hoge toren beklimmen om van het uitzicht over Brugge te genieten.
  • De Halve Maan brouwerij. Bijna alle bierbrouwers zijn uit de binnenstad verdwenen. Des te leuker is het om een rondleiding in deze brouwerij te maken. Maak kennis met typische Belgische bier als Brugse Zot en Straffe Hendrik.

Waarschijnlijk ontsnap je er niet aan om voordat terug naar de camper loopt een stuk chocolade in één van de 50 chocoladewinkels te kopen.

Bredene

Van de stad naar de Belgische kust. In Bredene heb je de keuze uit verschillende leuke campings. Voor één nachtje aan zee is een eenvoudige plek, tegen een gunstig tarief op een camperplaats een praktische oplossing. Camping Warande biedt zo’n plek en er is ook wat te spelen voor jonge kids. Een fietstochtje naar Oostende voor een bliksembezoek aan de haven is ook een mogelijkheid vanuit deze camping.

Knokke

Heb je tieners, dan is Knokke een perfect alternatief voor Bredene. Het bruisende uitgaansleven van deze badplaats is erg in trek bij de jongeren. Voordat het feest begint, kun je op de boulevard van de Zeedijk fietsen huren, mocht je die niet zelf mee hebben. Knokke heeft sfeervolle straatjes en mooie natuur rondom de plaats om een middagje te fietsen om daarna neer te strijken op het strand en te borrelen bij het populaire Monroe Beach Club. ’s Avonds eten en dansen bij Beach Club Number one.

Westhoek

Wil je je onderdompelen in de geschiedenis van de eerste wereldoorlog? Dan rij je met de camper door naar de Westhoek. Het oorlogsverleden is hier overal te voelen. In Diksmuide ontdek je het verhaal van de beruchte Dodengang. Je ervaart hoe het is geweest om te vechten in een loopgraaf. In Ieper is een stadswandeling langs heropgebouwde bezienswaardigheden uit de 1e wereldoorlog in combinatie met het Flanders Field museum erg aan te raden. Elke dag om 20 uur wordt in Ieper onder de gewelven van de Menenpoort de indrukwekkende Last post geblazen.

camperplaats-belgie

Na deze bijzondere ervaring kun je in de buurt overnachten op een prachtige camperplaats met diverse voorzieningen, Camperpunt Hooge Crater om de volgende dag je weg te vervolgen langs de westkust naar Zuid-Frankrijk.

Normandië

Rijd je verder langs de kust, dan zie je de witte kliffen rijzen langs de Franse kustlijn. Als je geluk hebt, zie je in Calais bij helder weer, dezelfde soort steile kust van Dover aan de andere kant van het kanaal liggen. Er zijn hier diverse camperplaatsen aan het water met een schitterend uitzicht. Raadpleeg de Campercontact app voor een mooie plek om met je camper te overnachten.

Met het gezin naar de invasiestranden

In Normandië herleef je de tweede wereldoorlog bij het zien van de invasiestranden en de eindeloze grafvelden. Via Normandië toerisme ontdek je alles over de geschiedenis van Normandië op een bijzondere wijze. Ze bieden diverse excursies voor kinderen, waarbij je bijvoorbeeld in een jeep of met een kajak de memorabele plekken bezoekt.

Klein Parijs in de zomer

Tourquet-Paris-Plage mag je op je roadtrip langs de westkust naar Zuid-Frankrijk niet overslaan. Het is een pittoresk stadje met prachtige vakwerkhuizen en villa’s. Een beetje verlopen, maar hier vind je de elegantie van de belle epoque nog terug. Veel Parijzenaren en Britten bouwden er eind negentiende en begin twintigste eeuw sjieke optrekjes. Je kunt hier heerlijk rondstruinen door de verschillende wijken. Ook zijn er vele goede restaurants en gezellige winkeltjes, waar je plaatselijk eten en souvenirtjes kunt kopen. Wil je even helemaal tot rust komen? Breng dan een bezoekje aan het uitgestrekte zandstrand dat direct voor Le Touquet-Paris-Plage ligt. Je kunt er genieten van een frisse duik en er zijn allerlei watersporten te beoefenen. Er zijn een paar camperplaatsen aan de rand van het stadje waar je kan overnachten terwijl je van een mooi uitzicht geniet.

Krijtrotsen van Etretat

Etretat

Als je je weg vervolgt, is het de moeite waard om even je camper te parkeren bij Etretat. Étretat staat bekend om zijn 3 natuurlijke bogen en witte krijtrotsen die hoog boven de Atlantische kust uittorenen. Deze natuurwonderen zijn gratis te bezoeken, net zoals de kiezelstranden. De beroemde bogen en kliffen vormden inspiratie voor Claude Monet en andere impressionistische schilders in de 19de eeuw.

Honfleur

Wanneer je je weg langs de westkust naar Zuid-Frankrijk vervolgt, kom je door Le Havre en rijd je door richting prachtige kleine steden en badplaatsen. De gigantische camperplaats Aire de Camping-Car zie je voor je wanneer je bij het schilderachtige havenstadje Honfleur aankomt. Nadat je de camper aan de rand van het plaatsje hebt geparkeerd worden de zeemansliederen je toegezongen wanneer je het havenstadje binnenloopt. De prettige sfeer wordt vooral veroorzaakt door de mooie oude panden die rond de haven liggen. Door het idyllische stadje vergeet je de ongezellige camperplaats meteen. Ideaal om een nachtje te vertoeven en lekker vis te eten op een terrasje in de haven.

Charmante badplaatsen aan de Bloemenkust

In het gedeelte tussen Le Havre en Caen rij je tussen Cabourg en Honfleur langs de Bloemenkust. Hier kun je even stoppen of een camping aan het strand vinden in elegante badplaatsen als Deauville, Trouville-sur-Mer, Houlgate en Dive-sur-Mer. Ook op deze plek is de sfeer van de Belle Epoque nog zichtbaar door de statige bouw van de grote villa’s en de mooi bewaarde vakwerkhuizen. Het strand is breed en er is voor kleine kinderen veel vermaak door de vele speeltoestellen die er zijn. Voor de kitesurfers is dit een mooie plek om het water in te gaan. Wil je even weg van de kust? Stuur dan aan op 1 van de 10 mooiste plaatsjes in het binnenland van Normandië, Beuvron-en-Auge.