Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Rondje langs de bollenvelden

Altijd het vakantiegevoel in een camper

Wie zegt dat je naar het buitenland moet om op vakantie te gaan, vergist zich echt. Ga je een camper huren, dan begint je vakantie al voor de deur. Of het nu naar het buitenland of in Nederland is. Je kunt met een camper per dag je bestemming bepalen. In een camper heb je altijd een vakantiegevoel. Weer een blog van Camperhuren.nl met bestemming Nederland, omdat in ons eigen land zoveel te beleven is. We nemen je mee op reis tijdens een rondje langs de bollenvelden.

Zoveel geuren en kleuren

Je wordt meteen verliefd op Nederland als je door de bollenstreek rijdt, want al je zintuigen worden geprikkeld door de mooie kleuren en de heerlijke geuren. In deze blog vind je tips voor leuke routes, bekende en onbekende plekken en natuurlijk een leuke camping of praktische camperplaats dicht bij de bestemming.

Bollenstreken in Nederland

Als je aan kleurige velden met bloemen denkt, dan komt vrijwel altijd het beeld van de bollenstreek rondom de Keukenhof in Lisse Noord-Holland naar voren. Maar voor een mooie tocht met je luxe comfortabele camper van Camperhuren.nl langs bollenvelden, kun je tijdens je campervakantie in meerdere regio’s in Nederland terecht. Zo vind je in ook in Drenthe, Flevoland en zelfs in Zeeuws Vlaanderen prachtige de bloeiende velden.

 • Flower Tour Bollenstreek  – Lisse
 • Tulpenroute Flevoland 2022 – Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde
 • Tulpenfestival 2022 – Noordoostpolder
 • De Tulpenroute.nl – Kaag en Braasem
 • Tulpenroute Drenthe – Beilen
 • Tulpenvelden Zeeuws-Vlaanderen

Een compleet overzicht van de mooiste tulpenvelden en bollenvelden vind je op www.reisroutes.nl .

Campings en camperplaatsen langs de route

Hieronder vind je een selectie van leuke plekken om te overnachten met je camper op je rondje langs de bollenvelden.

 • Camperplaats “Het groene hart” in Abbenes heeft veel goede reviews op Campercontact.
 • Tegenover camping en kaasboerderij Mariekerke in Meliskerke, Zeeland ligt een klein bollenveld, vol tulpen in allerlei kleuren en soorten.
 • Wil je rondom de Keukenhof de camper neerzetten? Dan vind je op deze site de leukste plekken voor een kort of lang verblijf.
 • Vanaf kindvriendelijke minicamping Het Ruttenshoekje kan je in Flevoland de bollenvelden bezoeken.
 • Camping de Molenhorst in het Drentse Beilen is een ideale plek voor een campervakantie en een mooi vertrekpunt voor je bezoek aan de bloeiende velden.

Pluktuin

Wat is nou leuker dan je eigen boeket verse bloemen zelf samen te stellen en op tafel in je camper neer te zetten! Langs de tulpenroutes vind je op verschillende plaatsen pluktuinen. Annemieke’s Pluktuin in Hillegom mag je echt niet overslaan, want bij deze bloementeler heb je de keuze uit duizenden bloemen. Bovendien doe je indruk op van de bloementeelt. Hier vind je een overzicht van alle pluktuinen in Nederland.

De beste tijd van het jaar

De start van het seizoen is afhankelijk van de temperaturen in de winter. Tussen half april en half mei is het de beste tijd van het jaar om de bollenstreken te bezoeken. Maar ook kunnen vanaf eind maart de bloemen al in bloei staan. Wil je zeker zijn van bloeiende velden, bekijk dan van tevoren de diverse websites.

Respect voor de boeren

Soms is het druk langs de route. Zorg er daarom voor dat je rekening houdt met elkaar en met boeren, die terwijl jij geniet van de velden, gewoon aan het werk zijn en je met een tractor kunnen passeren. Vaak vind je een parkeerplaats in de buurt, waar je de camper tijdelijk kan parkeren. In verband met eventuele schade aan de tulpen is het niet toegestaan om de velden te betreden en/of tulpen te plukken. Op plekken waar het wel mag, is dat duidelijk aangegeven met borden.

Wil je een camper huren?

Wil je zelf een rondje langs de bollenvelden beleven in een camper? Camperhuren.nl verhuurt ruim 40 luxe jonge campers van 2 tot 6 personen. Alle campers zijn voorzien van een keuken, toilet en douche en aan het einde van het huurseizoen zijn de campers ook te koop. Kijk verder op onze site of kom langs op onze locatie in Aalsmeer.

November 2021