Contact

Rondje langs de bollenvelden

Altijd het vakantiegevoel in een camper

Wie zegt dat je naar het buitenland moet om op vakantie te gaan, vergist zich echt. Ga je een camper huren, dan begint je vakantie al voor de deur. Of het nu in het buitenland of in Nederland is. Je kunt met een camper per dag je bestemming bepalen. In een camper heb je altijd het ultieme vakantiegevoel. Dit is weer een blog van Camperhuren.nl met bestemming Nederland, omdat in ons eigen land zoveel te beleven is. We nemen je mee op reis tijdens een rondje langs de bollenvelden.

Zoveel geuren en kleuren

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bollenroute-camper-noord-holland-003-1.jpg

Je wordt meteen verliefd op Nederland als je door de bollenstreek rijdt. Al je zintuigen worden geprikkeld door de mooie kleuren en de heerlijke geuren. In deze blog lees je over tips voor leuke routes, bekende en onbekende plekken en natuurlijk een leuke camping of praktische camperplaats dicht bij je bestemming.

Een camper huren?

Wil je zelf een rondje langs de bollenvelden in een camper beleven?Camperhuren.nl verhuurt ruim 40 luxe jonge campers van 2 tot 6 personen. Alle campers zijn voorzien van een keuken, toilet en douche. Aan het einde van het huurseizoen zijn de campers ook te koop. Kijk verder op onze site of kom langs op onze locatie in Aalsmeer.

Bollenstreken in Nederland

Als je aan kleurige velden met bloemen denkt, komt vrijwel altijd het beeld van de bollenstreek bij de Keukenhof in Lisse, Noord-Holland naar voren. Maar voor een mooie tocht met je luxe comfortabele camper van Camperhuren.nl langs bollenvelden, kun je tijdens je campervakantie in meerdere regio’s in Nederland terecht. Zo vind je in ook in Drenthe, Flevoland en Zeeuws Vlaanderen prachtige bloeiende velden. Er zijn diverse routes rondom de bollenvelden samengesteld.

  • Flower Tour Bollenstreek  – Lisse
  • Tulpenroute Flevoland 2021 Dronten, Lelystad, Swifterbant en Zeewolde
  • Tulpenfestival 2021 – Noordoostpolder
  • De Tulpenroute.nl – Kaag en Braasem
  • Tulpenroute Drenthe – Beilen
  • Tulpenvelden Zeeuws-Vlaanderen

Een compleet overzicht van de mooiste tulpenvelden en bollenvelden vind je op www.reisroutes.nl .

Campings en camperplaatsen langs de route

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is camperplaats.jpg

Hieronder vind je een selectie van leuke plekken om te overnachten met je camper op je rondje langs de bollenvelden.

Pluktuin

Wat is nou leuker dan je eigen boeket verse bloemen zelf samen te stellen en op tafel in je camper neer te zetten! Langs de tulpenroutes vind je op verschillende plaatsen pluktuinen. Annemieke’s Pluktuin in Hillegom mag je echt niet overslaan. Bij deze bloementeler heb je de keuze uit duizenden bloemen. Bovendien doe je indruk op van de bloementeelt. Hier vind je een overzicht van alle pluktuinen in Nederland.

De beste tijd van het jaar

De start van het seizoen is afhankelijk van de temperaturen in de winter. De beste tijd van het jaar om de bollenstreken te bezoeken, is tussen half april en half mei. Maar ook kunnen vanaf eind maart de bloemen al in bloei staan. Wil je zeker zijn van bloeiende velden, bekijk dan van tevoren de diverse websites.

Respect voor de boeren

Soms is het druk langs de route. Zorg er daarom voor dat je rekening houdt met elkaar en met boeren, die terwijl jij geniet van de velden, gewoon aan het werk zijn en je met een tractor kunnen passeren. Vaak vind je een parkeerplaats in de buurt, waar je de camper tijdelijk kan parkeren. In verband met eventuele schade aan de tulpen is het niet toegestaan om de velden te betreden en/of tulpen te plukken. Op plekken waar het wel mag, is dat duidelijk aangegeven met borden.

Zoek je nog meer inspiratie voor je campervakantie?

Op onze website staan diverse blogs, tips, reisverhalen en het laatste nieuws. Of abonneer je op onze nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte.

Lente-voordeel!

Wil je een camper huren? Profiteer van de aanbiedingen van Camperhuren.nl. Bekijk het volledige overzicht op onze site.

April 2021