Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Top campervakanties: Frankrijk

Het ultieme vakantiegevoel en de stad van de liefde

Frankrijk is een van de meest geschikte camperlanden. Overal zijn camperplaatsen met uitgebreide voorzieningen.

Frankrijk is een erg gevarieerd land. Het land heeft veel te bieden. De unieke wereldstad Parijs is een van de publiekstrekkers die je in Frankrijk vindt, daarnaast zijn er de Franse alpen met beroemde parken als Vanoise en Mercantour, maar ook de kastelen aan de Loire en de beroemde grotten van de Vallei van Vézère.

Culinair Frankrijk

Over de gehele wereld is de Franse keuken bekend met zijn heerlijke eten en prachtige wijnen. Boeuf Bourguignon en quiche zijn bekende gerechten. Naast dit gegeven vindt je in Frankrijk talloze wijngaarden en heeft ieder district zijn eigen kazen. Het gastronomisch toerisme is in Frankrijk erg populair. Door dit toerisme leer je de verschillende regio’s beter kennen en het biedt de mogelijkheid om samen met Fransen te koken.

Denk je eraan dat je na het nuttigen van een wijntje niet achter het stuur kruipt? Ook al heb je niets gedronken, sinds 1 juli 2012 moet er verplicht een alcoholtester in je auto of camper aanwezig zijn.

Kastelen, burchten en natuur

Het land Frankrijk kent een lange geschiedenis, waarvan veel bewaard is gebleven. Het aantal prachtige kastelen, burchten, kerken en abdijen is groot. Zo krioelt het in Normandië van de middeleeuwse kastelen en buitenverblijven. De militaire architectuur is nog altijd aanwezig, voorbeelden zijn de versterkte burchten van Caen en Falaise, evenals de kastelen van Gaillard Andelys, Gisors en Harcourt.

In Frankrijk wordt op de meeste snelwegen tol geheven. Zorg er dus voor dat je van tevoren de nodige informatie hebt omtrent de betalingsmogelijkheden en tarieven.

Ben en Sander zijn verschillende keren met een van onze campers door Frankrijk getoerd. Dit is het reisverslag van 2014. Frankrijk is een uniek land en is een rondreis waard.