Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Top Campervakanties: Italië

Camperland Italië

Italië is een prachtig land om met camper te doorkruisen. Voorzieningen voor de camper zijn door het gehele land te vinden. Lang of kort parkeren op speciale parkeerplaatsen, of een camping die helemaal geschikt is voor het camperen met een camper.

Prachtige dorpjes en steden. Mooie bergen en overheerlijke pasta in alle soorten en maten, culturele hoogtepunten en het mediterrane klimaat. ‘Bellissimo!’

Let op: Bijna alle autosnelwegen in Italië zijn tolwegen.

De goddelijke keuken

Lekker eten en Italië zijn niet van elkaar te scheiden. Geniet van een uitgebreide lunch of diner met de meest heerlijke pasta’s, pizza’s of andere Italiaanse gerechten. In vele gevallen stapelen de verse producten zich op. Geniet daarnaast van een heerlijke Italiaanse wijn zoals een prosecco en neem nog een tiramisu als toetje. Kortom laat je verwennen door de heerlijke Italiaanse specialiteiten. Neem een kijkje op deze pagina om alvast een impressie te krijgen van de Italiaanse keuken.

Cultureel Italië

Het land Italië heeft je veel te bieden, van stranden tot aan eeuwenoude steden. Bezoek grote katholieke kerken als de Sint-Pieterkerk of Il Duomo in Milaan. Wie wat wil zien in Rome, moet een munt gooien in de Trevi Fontein en een bezoek brengen aan het imposante Colosseum. Laat je in Venetië rondvaren in een gondel en geniet van de smalle straatjes, bruggetjes en oude statige huizen.

Meer en meer spreken Italianen een beetje Engels. Soms heel gebrekkig, maar zeker in toeristenplaatsen kan je bijna overal met Engels terecht, soms ook met Duits of Frans.

Wanneer naar Italië?

  • In de periode tussen eind april en begin oktober worden in grote delen van Italië gekenmerkt door aangename temperaturen en veel zonuren. De heetste maanden zijn juli en augustus.
  • Voor een echte zon- en strandvakantie kun je het beste tussen medio juni en einde augustus naar Italië gaan.