Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Top Campervakanties: Noorwegen

Genieten in het land van vikingen en fjorden

Noorwegen is een land met prachtige natuur en eeuwenoude tradities. Er zijn legio fjorden, bossen, toendra’s en hoogvlakten. Noorwegen is daarnaast het land van de vikingen en de eland.

Sta op de beroemde noordkaap, cruise door de vele fjorden en sta oog in oog met ijsberen en walrussen.

Oslo met zijn fjorden en heuvels

Noorwegen is een van de vijf Scandinavische landen, de hoofdstad van Noorwegen is Oslo. Oslo wordt omgeven door fjorden en heuvels. Qua inwoneraantal stelt de stad Oslo niet veel voor en als je in Oslo bent heb je daarom niet het idee dat je je in een enorme metropool bevindt. In de stad Oslo bevinden zich talloze winkels en restaurants. Oslo is voorzien van diverse musea, maar de topattracties zijn: de Vigelandsparken met het beeldenpark, het Operahuis, Fort Akershus en het Vikingsschip Museum.

De populaire bezienswaardigheden in Noorwegen liggen relatief ver van elkaar, het advies is dus geen vakantiehuis te huren als je wilt rondtrekken.

Brood- en visgerechten

Noorwegen is evenals Nederland een echt brood land, brood wordt veelal gegeten in combinatie met verschillende kaassoorten. Er zijn in Noorwegen verschillende soorten wit en bruinbrood te koop. Naast brood wordt in dit Scandinavische land veel vis gegeten. Kabeljauw en zalm zijn populaire vissoorten, die in nagenoeg ieder Noors restaurant op de menukaart staan.

De prijzen voor eten en drinken zijn in Noorwegen in vergelijking met Nederland relatief hoog. Als je met de camper op vakantie gaat is het dus zinvol voordat je op reis gaat inkopen te doen.

Noorderlicht

Het Noorderlicht kan in meerdere landen worden waargenomen, echter als het over het Noorderlicht gaat is Noorwegen het land bij uitstek waar aan gedacht wordt. De grootste kans om de lichtshow met eigen ogen te aanschouwen is in de maanden oktober en februari. De lichtshow is erg bijzonder om mee te maken.

Hier vind je een overzicht van de mooiste plekken in Noorwegen, waaronder Dovrefjell NP, Lofoten, de Noordkaap, de Noorse fjorden en Spitsbergen.