Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Top Campervakanties: Zweden

Woeste bergen, idyllische eilandjes en wilde bossen

Eén betoverend Scandinavisch land, Zweden. De oosterbuur van Noorwegen. Een langgerekt land dat verschillende camper reizigers al heeft verrast met zijn prachtige natuur. De natuur is zeer divers, van wilde bossen tot diepe meren. Naast prachtige natuur zijn er bijzondere dieren te vinden. Lynxen, vossen, beren en elanden en nog veel meer dieren komen terug in het Zweedse landschap.

Er zijn twee mogelijkheden om met camper vanuit Nederland naar Zweden te trekken. Je kunt er voor kiezen via diverse bruggen Zweden te bereiken, of je kunt kiezen om gebruik te maken van een van de veerdiensten. Hier vind je meer informatie over het reizen naar Zweden.

Stockholm

De hoofdstad van Zweden is de stad Stockholm. Deze is zeer fraai gelegen en gebouwd op veertien verschillende eilanden die zijn verbonden door bruggen. De stad is met bijna 800.000 inwoners één van de grootste steden in Noord-Europa. In Stockholm zijn zowel drukke pleinen als rustige parken te vinden. Het historische centrum met zijn middeleeuwse straatjes en koninklijke paleizen wordt gecombineerd met leuke winkeltjes, gezellige kraampjes, heerlijke restaurantjes en pittoreske barretjes.
Tip: Wat drinken betreft: water kun je in Zweden gerust uit de kraan drinken, het wordt immers goed gezuiverd.

Werelderfgoed Laponia

In Zweden is daarnaast het schitterende Laponia te vinden. Dit omvat vier Nationale Parken, namelijk Muddus, Sarek, Padjelanta en Stora Sjöfallet. Laponia ligt in het noorden van Zweden en het westen van Lapland. De Lappen hebben een bijzondere cultuur, leuk om eens kennis mee te maken. In het gebied vind je de oorsprokelijke wilde natuur van liefst 9.400 vierkante kilometer, wat voornamelijk uit berglandschap bestaat. Door het behoud van deze natuur en als het in stand houden van de Samische cultuur is dit gebied opgenomen op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Wandelen is een aanrader in dit gebied. In het moeras, bergen of bossen kunt u op zoek naar sporen van rendier karavanen, of prachtige vogels.Vanuit Lapland kun je tevens een oversteek maken naar het Lapland van buurlanden Noorwegen en Finland.

Laponia

Wanneer Zweden bezoeken?

Wanneer wij Nederlanders aan Zweden denken, wordt vaak gedacht dat het er zeer koud is. Het is er echter lang niet altijd donker, koud en nat. In de zomer kan het regelmatig net zo warm worden dan in Nederland, en in Zweden is het weer vaak zelfs minder regenachtig. Mede om deze reden, zijn de zomermaanden een zeer interessante periode om met de Camper naar Zweden te gaan.