Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Weg met de kids in Nederland

Tips voor je campervakantie met kinderen in Nederland

Wat heeft Nederland veel te bieden! De crew van Camperhuren.nl wist dat wel, maar fleurde steeds helemaal op tijdens deze speurtocht naar tips voor de jongste huurders. Struinen door de duinen, zwemmen bij de speelvijver, vogels en vlinders tellen en kastelen spotten. Veel activiteiten hebben we gecombineerd met een leuke kampeerlocatie. Lees verder om te ontdekken wat we voor je hebben gevonden. En ga zelf met je camper van Camperhuren.nl weg met de kids in Nederland.

Erop uit met de kids

Genoeg vermaak voor de jongste vakantiegangers in ons eigen land. Parkeer de camper op een leuke camping of camperplaats en ga samen op avontuur.

Met je Kabouter op pad
Kabouterpad

Samen op avontuur in de natuur met je eigen kabouter wordt een feest met dit overzicht van Kabouterpaden in Nederland. Check vooraf even de openingstijden.

Oerrr

OERRR maakt van je kind een natuurbeschermer. En Oerrr inspireert op aansprekende wijze om op avontuur te gaan in de natuur. In de tuin, de straat, het park of het bos. Voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar.

Fietsspeurtocht

Elke camper van Camperhuren.nl heeft een fietsenrek achterop. Fietsen wordt avontuurlijk met fietsknooppunten. Wie ziet als eerste het volgende nummer van het knooppunt? Selecteer op de website van de fietsersbond de extra opties ‘via fietsknooppunten’ en ‘recreatieve route’ en je komt op de leukste paden en plekken.

Wilde paarden spotten in Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Wist je dat in de duinen rondom IJmuiden en Zandvoort wilde paarden en Wisenten lopen? De mooiste wandelroutes vind je in dit prachtige natuurgebied Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Je loopt bijvoorbeeld via duinmeren naar het strand. Bekijk in het bezoekerscentrum de wisselende expositie of haal er een heerlijke coffee-to-go en ga mee met een wandeling met de boswachter. Geweldige campertip: parkeer je camper vlakbij op de camperplaats Boulevard Zandvoort en wordt ’s ochtends wakker met de zee als uitzicht.

Surfles aan de kust bij Zandvoort
Surfana Zandvoort

Deze tip kan je mooi combineren met de vorige. Wil je kijken of surfen iets voor jouw kind is? Doe dan een proefles en laat je enthousiast maken voor deze leuke sport! Surfen bij Surfana in Zandvoort. Naast de surfschool kunnen mama en papa lekker chillen bij strandtent Rapa Nui.

Speelvijver Kibbelkoele in Drenthe

In de bossen tussen Schoonoord en Noord-Sleen vind je Speelvijver Kibbelkoele. Een heerlijke, schone zwemplas waar je zomers met de hele familie verkoeling vindt. Kibbelkoele is een van de hotspots van De Hondsrug. Op de website dehondsrug.nl vind je nog veel meer leuke tips over deze mooie Drentse omgeving. Een hele prettige camperplaats ligt om de hoek van Kibbelkoele: Camperplaats Noord-Sleen. De locatie ligt op het terrein van restaurant Wielens. Wielens heeft een gezellig terras en een lekkere kaart.

De Klimduin in Schoorl
Klimduin Schoorl

Rennen zo hard als je kan! Onderaan in het centrum van Schoorl in de provincie Noord-Holland ligt een duin met een hoogte van 51 meter. Een ware attractie midden in een prachtige omgeving! Eerst maak je een heerlijke wandeling door de bossen en de Schoorlse Duinen om daarna heel hard van de Klimduin naar beneden te rennen. Op en top plezier voor de hele familie. De Klimduin is op fietsafstand van Droompark Molengroet in Noord-Scharwoude. Een camping aan het water met ruime camperplekken.

Oud Hollandse spellen op de camping

Kampeer je met de camper in de buurt van Otterlo? Dan zorgt deze tip gegarandeerd voor veel lol op de camping. Huur een traditioneel Hollands spel uit grootmoeders tijd bij oudhollandsspel.nl. Ze bezorgen het bij je op je kampeerplaats. Een origineel idee om met de hele camping te doen. Zo ben je lekker weg met de kids in Nederland.

Voor onderweg

Ga de uitdaging aan en verveel je geen moment onderweg met de Autospeurtocht. De autospeurtochten zijn voor jong en oud en je kunt zelf kiezen wanneer je deze gaat rijden. Er zijn meerdere startpunten op de route en je komt altijd weer uit bij je startpunt. De tocht leidt je langs verschillende bezienswaardigheden. Het is daarom een superleuke, ontspannende en leerzame manier om de prachtige omgeving op je route te ontdekken.

Schaapjes tellen

Een herder met een kudde schapen ontmoeten, is toch wel erg bijzonder. Helemaal als er lammetjes zijn of de schapen worden geschoren. Maar liefst 10 Drentse locaties waar je de schaapskudde kan tegenkomen, vind je op deze site.

Ridders en Kastelen
Ridders en kastelen

Naar een kasteel met kinderen? Welke kastelen en burchten in Nederland zijn tof voor het hele gezin? Kekmama heeft de leukste kastelen om met je kinderen te bezoeken voor je op een rijtje gezet. Ideaal voor een gezellig dagje uit.

Weg met de kids in Nederland. We zoeken voor je verder. Dus hou onze blogs in de gaten voor meer leuke tips.

Februari 2021