Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Wielrenners maken massaal gebruik van campers!

Wielrenners zijn gek op campers

Met de start van de Vuelta twee weken geleden is ook de laatste wielerronde van het jaar begonnen. Aan de kant van de weg vind je bij iedere ronde duizenden supporters die hun favorieten aanmoedigen. Veel van deze supporters kamperen in campers of caravans.

Kamperende wielerfans

Onze zuiderburen weten hoe het gaat! Tijdens Vlaanderens mooiste staan er jaarlijks vele Belgen hun renners aan te moedigen. Vaak kamperen ze al dagen voor de werkelijke Ronde van Vlaanderen van start gaat, in de tent, camper of caravan. Maar natuurlijk zijn ook Nederlanders dol op wielrennen. De Tour de France opzoeken kan prima vanaf een camping in de buurt, waar je gezelligheid vindt tussen de andere wielerfans of juist gezellig kampeert in de eigen camper onder het genot van een Franse wijn.

Camper is tussenstop in Tour de France

Tom Dumoulin en Peter Sagen, twee van de grote helden afgelopen Tour waren blij dat er zoveel supporters met campers langs de route stonden. Tijdens de achtste etappe van de Tour de France was Dumoulin lange tijd voorin de koers te vinden, tot zijn maag ineens begon op te spelen. Aan de voet van de Col de Peyresourde hield de Limburger het echt niet meer. ”In blinde paniek ben ik een camper ingerend voor een grote boodschap”, vertelde Dumoulin na zijn race. Peter Sagan heeft later in de Tour ook een camper opgezocht. De smaakmaker van de ronde en het uithangbord van de wielersport zette tijdens de zeventiende rit zijn fiets tegen een camper langs de weg om daarna binnen zijn behoefte te doen.

De hele ronde in de camper

Team Sky gaat nog net wat verder in het gebruik van een camper. Richie Porte, de kopman van Team Sky, sliep in de Giro d’Italia in zijn eigen camper. Hij sliep de hele ronde in zijn eigen camper. Renners slapen normaal elke dag in een ander hotel in een grote ronde. Maar de Australiër sliep zelf in een grote camper die voor het teamhotel werd geparkeerd.

Camper huren bij Camperhuren.nl

Wil je ook een mooie tocht maken in een camper? Of wil je kans maken op het bezoek van een wielrenner in jouw camper? Neem contact met ons op voor het huren van één van onze campers.