Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis naar Kroatië

Grenzeloos genieten! Bestemming….. Kroatië!

Bij het zien van dit plaatje krijg je toch meteen al zin om vakantieplannen voor een camperreis naar Kroatië te maken? Dit is typisch Kroatië. De azuurblauwe zee, de prachtige baai, indrukwekkende natuur, maar ook kleurrijke steden en gastvrijheid kenmerken Kroatië en maken het tot een fantastisch vakantieland. We hebben een paar mooie plekjes voor je verzameld waar je tijdens je camperreis naar Kroatië heen kan gaan.

Het bekendste natuurgebied van Kroatië is Nationaal Park Plitvice waar dichte bossen en indrukwekkende meren elkaar afwisselen. Voor cultuurliefhebbers zijn bezienswaardigheden als het amfitheater in Pula zeker de moeite waard, maar denk ook aan de grote cultuurhistorische waarde van Split en Trogir. 

Trogir

Deze stad ligt op 25 km rijden van de hoofdstad Split en bestaat uit drie delen. Het deel op het vaste land, het oude centrum op het schiereiland en ook op het eiland Ciovo bevindt zich nog een deel van Trogir. Het oude stadsdeel van Trogir dat in 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO kwam te staan heeft prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd. Bovendien kom je overal wapenschilden en mooie stadspoorten tegen als je door de stad rijdt. Aan de zeekant bevindt zich een mooie promenade met palmen, waar de veerboten en taxibootjes aankomen. Het meest populaire strand voor toeristen is Okrug op het eiland Ciovo. Camping Seget bij Seget Donji ligt praktisch tegen Trogir aan. Vanaf de camping fiets je zo de stad in.

Pula

In de veelzijdige stad Pula ligt één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld. Pula Arena werd gebouwd in de 1e eeuw na Christus en er konden meer dan 20.000 toeschouwers in om o.a. naar gladiatorengevechten te kijken. Er schijnt een netwerk van wel 10 km aan ondergrondse gangen te zijn die vanaf het amfitheater onder de hele stad door lopen. Een deel van deze gangen kun je bekijken als je het museum onder de arena bezoekt. In Fazana, net buiten Pula, vind je een aantal campervriendelijke campings en eenvoudige camperplaatsen.

De watervallen van Rastoke 

Voor bijzondere vakantiefoto’s maak je met je camper een tussenstop ten noorden van National Park Plitvice in het plaatsje Rastoke. Dit historische plaatsje is omgeven door meer dan 20 watervallen. Het water stroomt langs de 19e eeuwse houten huisjes en de twee gerestaureerde watermolens. Goede reviews lezen we over de Camping Korana bij Nationaal Park Plitvice.

Om aan te denken

Zoals veel landen in Europa heeft Kroatië een aantal verplichte zaken die je in de camper aan boord moet hebben; een gevarendriehoek, een veiligheidsvest, een verbanddoos, eventueel reservelampen en een reservewiel. Geen zorgen, alle campers van Camperhuren.nl zijn hiermee uitgerust. Op onze website en in het blog 10 gouden tips om je camper voor te breiden lees je alles over een goede voorbereiding voor jouw campervakantie.

Februari 2021