Reserveer nu met voordeel in de meivakantie vanaf 10 nachten
met de camper naar spanje

De half-integraal: stoer en comfortabel

Rondreizen met een half-integraal camper

Met zijn stoere uiterlijk is de half-integraal (of semi-integraal) een populaire camper. Niet voor niks is ruim driekwart van de vloot van Camperhuren.nl een half-integraal. Het is een mix tussen de alkoof en de integraal. Bij de half-integraal lopen de cabine en de woonruimte vloeiend in elkaar over, waardoor er een betere stroomlijning ten opzichte van de alkoof camper ontstaat. Hierdoor wordt ook de totale hoogte van de camper en daarmee het brandstofverbruik lager. Door het ontbreken van het stalen dak van de stuurcabine ontstaat er een riante doorgang tussen de woonruimte en de cabine. In vrijwel elke indeling worden de cabinestoelen daarom betrokken bij het interieur. Met de stoelen omgedraaid ontstaat een gezellige zithoek van banken en losse zetels.

Half-integraal camper op een camping

Wat is een half-integraal camper?

Een half-integraal camper is een compacte camper die is gebouwd op het onderstel van een bestelbus. Hierdoor heeft de camper vanaf de voorzijde de look van een bestelbus, voor vele spreekt dit qua uiterlijk erg aan. Op het onderstel wordt vervolgens door de camper fabrikant de woonruimte gebouwd. In de half-integraal camper is de overgang tussen de cabine en de woonruimte vloeiend. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder van de camper nog contact kan houden met diegene die achter in de camper zitten, dit zorgt ervoor dat het tijdens lange tripjes ook gezellig is voor de bestuurder. Een half-integraal camper is een compacte camper, dit zorgt ervoor dat deze camper makkelijker te besturen is. De afmeting van de camper is ideaal voor wanneer je nog geen ervaring hebt met een camper, of op het moment dat je veel door kleine dorpjes rijdt. Kortom bij iedere vakantie past een type camper.

De bed indelingen

Half-integralen hebben altijd een vast bed achterin. Dit kan een dwars bed zijn, een Frans bed, een Queen bed of twee enkele bedden. Wil je niet met twee maar met vier personen op pad? Kies dan voor een variant met een hefbed boven de zithoek. Dat is een bed dat tegen het dak van de camper bevestigd wordt en wat je eenvoudig naar beneden kunt laten zakken als je er in wilt slapen. Het hefbed in combinatie met een minder hoge camper heeft natuurlijk wel gevolgen voor de stahoogte, die meestal onder de 2 meter blijft steken.

Verlaagd chassis

Vanwege de vaste bedden achterin heeft de half-integraal gemiddeld meer lengte dan een alkoof. Onder deze bedden kan ook hier weer een garage worden gecreëerd die van de buitenkant bereikbaar is. De bodem van deze garages wordt vaak verlaagd waardoor de achterkant van de camper dichter op het wegdek komt. Wees daarom zeer alert bij (of vermijd) hoge hobbels en steile bergwegen. Een verlaagd chassis heeft ook een belangrijk voordeel. Het zwaartepunt van de camper verlaagt hierdoor namelijk ook, wat betere rijeigenschappen tot gevolg heeft.

Denk om je belading

De half-integraal met hefbed (4-persoons dus) is standaard van veel uitrusting voorzien, maar al die extra’s tellen ook mee voor het maximum laadvermogen. Opties als luifels, een grotere koelkast, sterke motoren en een automatische schotelantenne brengen samen ruim 100 kilo extra gewicht. Overweeg je een camper aan te schaffen? Houd daar dan rekening mee, want het maximum laadvermogen is 3,5 ton. Goed om te weten is dat alle typen campers van Camperhuren.nl een rijklaar gewicht hebben tot 2.900 kilo, een enkeling iets meer. Dat betekent dus dat je nog 500 tot 600 kilo mag meenemen.

Waarom een half-integraal camper?

Je vraagt je wellicht af waarom je zou moeten gaan voor een half-integraal camper voor jou vakantie. Een half-integraal camper is geschikt voor 2 tot 4 personen. Door zijn compacte afmetingen is de camper makkelijker bestuurbaar en daarnaast ook wendbaar. Een half integraal camper is vaak 6 tot 8 meter lang en minimaal 2 meter hoog. Zoals hierboven benoemd heeft de half-integraal camper een neus van een bestelauto. Hierdoor is de bus beter gestroomlijnd, dit zorgt ervoor dat de bus minder brandstof verbruikt. Daarnaast zorgt de neus van de camper ervoor dat de camper er sportiever uitziet. Ben je helemaal overtuig bekijk dan ons huuraanbod!

Half-integraal camper huren

Ben je er helemaal uit en heb je besloten dat je een half-integraal camper wilt huren dan ben je bij camperhuren.nl aan het juist adres. Zoals eerder al benoemd is drie kwart van onze vloot een half-integraal camper, genoeg keuze dus! Bekijk hier de mogelijkheden tot het huren van een half-integraal camper.

Half-integraal camper kopen

Ben je helemaal verlief geworden op een van onze half-integraal campers of een van onze andere modellen? Dan is het ook mogelijk om een camper te kopen. Met je eigen camper ben je niet meer afhankelijk van de beschikbaarheid van verhuurders en kun je jouw camper helemaal inrichten naar eigen smaak. Wél is de investering voor deze camper iets hoger. Omdat het zijn waarde over het algemeen blijft houden is dit te verantwoorden. Heb je interesse in één van onze campers neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons op.