Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers
met de camper naar spanje

De integraal camper: prima zicht en isolatie

Panorama uitzicht

Het neusje van de zalm onder de campers, dat is de integraal camper. Een integraal is opgebouwd op een chassis. Er is dus geen cabine van een bestelwagen, maar de cabine en woonruimte zijn volledig geïntegreerd. Daaraan dankt dit type zijn naam dan ook. De cabine is zeer ruim en vaak gemaakt van kunststof, wat roestvorming tegengaat. Met een groot panorama voorruit is er perfect uitzicht rondom en ook een grote kijkhoek naar boven en beneden. Vooral voor lange mensen is dit erg prettig. Bovendien valt er lekker veel daglicht naar binnen.

Bedindelingen integraal

Naast een vast bed achterin de camper, bevindt zich vaak nog een comfortabel hefbed boven de cabine. Zo wordt alle ruimte in dit luxe kampeerhuis optimaal benut. De zithoek kan namelijk gewoon gelijktijdig met het hefbed gebruikt worden. Het vaste bed achterin kan, net als bij een half-integraal, variëren qua indeling. Zo zijn er onder andere modellen met twee enkele bedden in de lengte, een dwars bed of een Queen bed. Bekijk hier onze integraal camper: een Dethleffs Trend I 7057, met twee enkele bedden en een hefbed.

Prima isolatie

Ook niet onbelangrijk is dat het lekker warm blijft in een integraal omdat de volledige zijkant goed geïsoleerd wordt. Met name in de cabine is dit goed te merken ten opzichte van andere campertypes. Dit maakt een integraal camper ook zeer geschikt om in de wintermaanden mee te reizen.

Prijzig maar waardevast

Vanwege de gecompliceerdere bouw van de geïntegreerde cabine vraagt de integraal om een flinke investering  Daar staat tegenover dat dit model erg waardevast is. Andere nadelen zijn een zwakkere kreukelzone (door gebruik van kunststof materialen) en het ontbreken van een portier aan de bijrijderskant.

Voor- en nadelen

Aantal personen: geschikt voor 2 tot 6 personen.
Afmetingen: 5,5 tot 8 meter lang, 2,5 tot 3 meter hoog.
Voordelen: zeer ruim, grote voorruit, goede isolatie, waardevast.
Nadelen: duur in aanschaf, zwakkere kreukelzone, bijrijder heeft geen eigen portier.