Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Stedentrip

Wil jij mooie steden ontdekken en nieuwe culturen leren kennen? Ga er met de camper op uit en ontdek nieuwe plekken! Europa heeft tal van mooie en grote steden. Een roadtrip met een camper biedt de mogelijkheid meerdere steden te bezoeken. Je kunt komen en gaan wanneer jij wilt en hebt altijd je eigen bed en plekje waar je na een lange dag terugkomt. Je kunt natuurlijk niet alle steden bekijken en de vele mogelijkheden maken het niet gemakkelijk. Daarom hebben wij een aantal leuke steden voor jou uitgezocht. Stel jouw eigen camperreis samen voor het maken van een stedentrip!

Praag

De Tsjechische hoofdstad Praag is zeker een aanrader. De oude binnenstad van Praag staat vol prachtige gebouwen en groene torentjes. In de gezellige straatjes en pleintjes zijn meerdere straatartiesten te vinden die zorgen voor een goede sfeer. Aan de andere kant van de rivier Moldau, die de stad in tweeën splijt, vind je nog meer gezellige straatjes. Ook zijn de parken aan de linkeroever van de Moldau zeker de moeite waard om doorheen te wandelen. Vergeet ook zeker de Praagse burcht niet te bezoeken. Wanneer je daar rondloopt heb je niet het idee dat je in een grote stad bent.
In Tsjechië betalen ze met de Tsjechische kroon (CZK). Voor de huidige koers tussen de Euro en Tsjechische kroon kijk je op Coinmill. De prijzen in Praag vallen mee. Veel attracties, waaronder de Praagse Burcht, kun je gratis bezoeken. Ook het eten in drinken is goed betaalbaar. Probeer daarom ook het typisch Tsjechische eten zoals de goulashsoep geserveerd in brood. Voor de dagelijkse boodschappen betaal je ook niet veel in de supermarkten.
Rondom Praag zijn meerdere camperplaatsen te vinden, deze liggen net buiten het centrum. Het openbaar vervoer in Praag is goed geregeld en met de metro en bus ben je snel midden in de stad. Vaak kun je het centrum ook per fiets bereiken, let daarbij wel op dat je niet overal in Praag met de fiets mag komen.

Boedapest

Boedapest, de Hongaarse hoofdstad, is net als Praag de moeite waard om te bezoeken. Boedapest wordt door de rivier de Donau gesplitst in twee delen, Buda en Pest. Buda is het heuvelachtige gedeelte, hier zijn tal van grote gebouwen te vinden zoals de Burcht van Buda. In Buda kun je ook het Liberty Statue bezoeken, hier vind je na een flinke wandeltocht een prachtig uitzicht. Aan de andere kant van de Donau vind je het gedeelte Pest. Pest is een vlakker gedeelte en bestaat uit gezellige straten en veel terrasjes. Hier kun je het bijvoorbeeld het indrukwekkende parlementsgebouw en Central Market Hall vinden. Als je in Boedapest bent is het ook zeker de moeite waard om een dagje een van de vele badhuizen te bezoeken. Hier kom je helemaal tot rust en kun je genieten van verschillende baden.
De munteenheid in Hongarije is de Hongaarse Forint (HUF). Bekijk op Coinmill de huidige wisselkoers. De prijzen in Boedapest zijn niet zo duur, zeker als je restaurantjes zoekt buiten de hoofdstraten valt de prijs zeker mee.
Als je in Boedapest bent moet je zeker een van de lokale Hongaarse lekkernijen proberen. De Hongaarse goulash en stoofpotjes zijn zeker een aanrader. Maar probeer ook een de lángos, dit is gefrituurd deeg met bijvoorbeeld zure room en kaas.

Ljubljana

Een ander hoofdstad in deze lijst is Ljubljana. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië, en is gelegen aan de rivier Ljubljanica. De stad heeft een hele lieflijke en gezellige sfeer. Langs de rivier zijn verschillende restaurantjes te vinden en veel gekleurde gebouwen. Elke dag is er een marktje waar veel groente en fruit verkocht wordt. De bekendste bezienswaardigheid is de Ljubljanski grad. Je kunt hier komen via een kabelbaan, met de auto of te voet. Het Tivoli park is een groot park waar je een mooie wandeling kan maken.
Ljubljana is een goedkope stad, in de vele restaurantjes langs de rivier kun je heerlijk eten voor normale prijzen. Ga je iets meer uit het centrum dan betaal je steeds minder maar is er steeds minder te doen.

Florence

Florence is de grootste stad van de regio Toscane en is een populaire toeristische bestemming. Dit is niet voor niks. Florence is heel belangrijk op het gebied van schilderkunst, beeldkunst, literatuur en architectuur. Door heel de stad zijn veel museums te vinden met veel kunstwerken uit de renaissancekunst. Naast deze vele musea zijn er prachtige gebouwen te vinden. In de historische binnenstad zijn meerdere paleizen en kerken te vinden. Als je door de stad loopt zie je de ene na de andere bezienswaardigheid voorbijkomen. Naast al deze prachtige gebouwen zijn er ook veel gezellige terrasjes en restaurantjes te vinden.
Florence is een erg toeristische stad, er is dus zeker veel te beleven. De prijzen zijn daarom wel hoger dan wij gewend zijn. Zeker in het centrum kunnen de prijzen hoog zijn. Naast de gewone prijs is het in Italië normaal als je ook nog fooi geeft. Hoe meer je de zijstraatjes opzoekt, des te goedkoper de prijzen zullen zijn.
Bekijk onze Top Campervakanties in Italië voor nog meer leuke reis ideeën en tips.