Wat moet je weten als je een camper huurt?

Je hebt altijd al een camper willen huren? Je bent razend nieuwsgierig hoe het is om in een camper te rijden? Je bent aan het dromen van een eigen camper voor de toekomst? En je wilt voor het eerst eens van het camperleven proeven? Vrijheid, camper inpakken voor de deur, wegrijden en het avontuur tegemoet! Maar wat moet je weten als je een camper huurt? In deze blog leggen we dat in het kort uit.

1. Type camper

Voordat je plannen gaat maken voor een heerlijke campervakantie, ga je je eerst verdiepen in het type camper dat je wilt huren voor jouw campervakantie. Wie reist er met je mee? Je partner, je gezin, je vrienden of misschien wel je hond? Voor alle reisgezelschappen hebben we een camper.

Zo zijn er de 2-persoons campers als type Compact dwars bed, Compact Frans bed, Compact queen bed, Compact plus queen bed en natuurlijk de Buscamper.  Deze campers hebben een lengte van 6 tot 7 meter en zijn dus makkelijk wendbaar en te parkeren. Type Compact Plus Queen bed is weliswaar een 2-persoons camper, echter ruimer opgezet met veel luxe. Onze parel in de vloot.

De 4-persoons campers zijn onder te verdelen in type Comfort Queen bed, Comfort Frans bed, Comfort dwars bed, Comfort Plus enkele bedden en Comfort enkele bedden. Deze campers hebben een vast bed achterin en een hefbed boven het zitgedeelte. Wil je een ruime 4-persoons camper met grote stahoogte? Kies dan voor onze Comfort Plus enkele bedden.

De 6-persoons campers in onze vloot zijn onder te verdelen in 3 types: Familie stapelbed, Familie dubbele bedden en Familie Plus dubbele bedden. De eerste camper verklapt de indeling van binnen al in zijn naam. Achterin is het vaste stapelbed. Welke kleine camperaar wil er nou niet slapen in een stapelbed in een eigen huis op wielen? De laatste is de meest luxe in onze vloot. De lengte van maar liefst 8,60 m zorgt voor heerlijke ruimte in deze luxe camper. Grote 2-persoons bedden, ruime zithoek, aparte douche en toilet, TV, hoge koelkast, oven en airco zorgen ervoor dat je reis extra comfortabel is. Het is de enige camper in onze vloot waarvoor je minimaal rijbewijs C1 nodig hebt.

Alle campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 775 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 1150 per week

2. Vroeg boeken heeft voordelen

De schoolvakanties en de maanden juni en september zijn enorm populair. De campers zijn in deze periodes erg geliefd en snel volgeboekt. Wees er op tijd bij als je een specifieke periode of een voorkeur voor een bepaalde camper hebt. Onze vaste klanten zijn hier al mee bekend en boeken vaak hun favoriete camper ver vooruit. Vroeg boeken heeft voordelen. Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuws en tips over onze campers? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief

3 Verzekering en borg

Wat moet je weten als je een camper huurt? Het minst aantrekkelijke deel van je vakantie, heeft positieve gevolgen als je het vooraf goed regelt. Als je zonder zorgen op reis wilt, zoek dan voor vertrekt de zakelijke kant van je vakantie eerst uit. De meest belangrijke hebben we voor je op een rijtje gezet:

  • De allrisk-verzekering is inbegrepen in de huur;
  • Alle landen die op de groene kaart staan vermeld, (enkele gebieden uitgezonderd) mag je bezoeken;
  • De door de verzekering niet gedekte schade en kosten vind je terug in onze algemene voorwaarden;
  • Het eigen risico per schadegeval is €1.000;
  • De afkoop van het eigen risico kun je eenvoudig regelen bij verzekeraar Allianz;
  • Ook ingehouden borg krijg je via hen terug;
  • Een reisverzekering sluit je af via je eigen verzekeraar;
  • Net zoals de eventuele annuleringsverzekering;
  • De kilometers zijn vrij.

4 Waar moet ik nog meer aan denken?

Bij Camperhuren.nl zijn we transparant. De huurtarieven staan op onze website. Daarbij komen eenmalig de uitgifte- en innamekosten. Deze zijn €145 voor alle types m.u.v. de Familie plus dubbele bedden; €175.

Wij staan voor service en comfort. Keukeninventaris, zoals servies, bestek en pannen zijn daarom inbegrepen in de huurprijs. Net als de noodzakelijke camperbenodigdheden stroomkabel, oprijblokken, markeringsbord, afwasteil, stoffer en blik, verswaterslang, haringen, etc.

Daarnaast verzorgen wij tegen betaling zaken om je camperreis zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kun je bij ons je auto achter laten. Of denk bijvoorbeeld aan het huren van een tuintafel met stoelen, een linnenpakket, een Skottelbraai, Omnio-oven of een navigatiesysteem. Wij zorgen ervoor dat deze spullen voor vertrek in jouw camper voor je klaarliggen. Zo kun je direct beginnen aan je vakantie. Wil je je ontspannen vakantiegevoel extra lang vasthouden? Wij kunnen ook de eindschoonmaak van je camper verzorgen. Via de knop hieronder vind je alle praktische extra’s die Camperhuren.nl je te bieden heeft.

 

Praktische extra's

5 De route, campings en camperplaatsen

De één stippelt zijn route volledig uit en wil niet voor verrassingen komen te staan. De ander laat de planning los, zwerft door Europa en bekijkt de bestemming per dag. Een makkelijke manier om een leuke camping of de dichtstbijzijnde camperplaats te vinden, is via de app Campercontact. Gebruikers van de app beoordelen kampeerplekken door heel Europa, sturen wijzigingen en foto’s in en melden nieuwe locaties aan. Beheerders controleren alle nieuwe informatie en plaatsen het in de app. Zo heb je alle actuele camperlocaties bij de hand.

De kosten per verblijf hangen van een aantal factoren af: het aantal personen in je reisgezelschap, de periode van het jaar, de lengte van de camper, de ligging van de camping of camperplaats, de faciliteiten op de locatie en het land van je bestemming.  Voor een camperplaats betaal je tussen de 0 en 25 euro per nacht. Een overnachting op een camping start bij €20 en is gemiddeld €40 per nacht. In de blog “Dit kost een nacht kamperen!” van kampeerwijzer.nl lees je meer over prijsvergelijkingen voor kamperen in binnen- en buitenland.

Er bestaan diverse organisaties die korting voor je verblijf bieden, bijvoorbeeld bij het kopen van een campingsgids. ACSI is zo’n campingspecialist.

“De gemiddelde prijzen van campings verschillen nogal per land”

5 Waar moet ik onderweg aan denken?

Buiten het vastleggen van je camping of camperplaats, zal je doorgaans een plek op een veerboot moeten reserveren. Daarbij heb je een kenteken en lengte van de camper nodig. Het kenteken krijg je op de dag van vertrek en vul je dan in. Voor de lengte kun je 7,6 m aanhouden of de afmetingen bekijken bij de informatie van jouw type camper op onze website.

Je zult op je reis uiteraard een aantal malen moeten tanken. Je tankt Diesel bij de reguliere pomp. Ook hou je de hoeveelheid AdBlue in de gaten. AdBlue is een toevoeging aan de diesel in een aparte tank, die gebruikt wordt om voertuigen op diesel schoner te laten rijden, volgens de Europese normen. De camper geeft aan wanneer je Ad Blue moet bijvullen. Een fles AdBlue koop je bij elk tankstation.

Ons wordt regelmatig gevraagd wat het gemiddelde gebruik van diesel van een camper is. Dat is lastig te zeggen, want dat hangt af van je rijstijl, je route en het type camper. Over het algemeen rijden half-integraal en integraal campers ongeveer 1:9. Een buscamper rijdt iets zuiniger en kan zelfs 1:13 halen. De alkoofcamper heeft door zijn hoogte aan de voorkant meer weerstand en verbruikt tussen 1:6 en 1:9.

 

Januari 2023