Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Welke landen kun je bezoeken?

Welke landen kun je bezoeken? De veranderingen rondom Corona gaan nu zo snel, dat een vakantie in Europa weer mogelijk lijkt. Waar kun je heen? En welke maatregelen zijn er op je bestemming? We hebben het daarom voor je op een rijtje gezet.

Populaire vakantiebestemmingen

Op de website van de ANWB vind je de reiswijzer. In een handig overzicht staan de 24 meest populaire vakantielanden met een bijbehorend reisadvies. Het is verdeeld in 3 stadia:

  • Dicht voor vakantiegangers uit Nederland
  • Beperkt toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland
  • Grotendeels toegankelijk voor vakantiegangers uit Nederland.

Per land kun je doorklikken naar een gedetailleerd overzicht met maatregelen die specifiek in dat bepaalde land gelden op het gebied van vakantie. De site wordt dagelijks geüpdatet.

Reisadviezen voor Europa

Het ministerie van Buitenlandse zaken maakt reisadviezen voor het buitenland over de veiligheids- of gezondheidssituatie van alle landen in de wereld. Niet alleen is dit een handige site om de situatie rondom Corona in de gaten te houden. Dit is ook waardevolle informatie die je voor elke vakantie kunt raadplegen.

Vaccinatie of niet?

Heb ik een vaccinatie nodig om op reis te kunnen? Er is nog niet volledige duidelijkheid over de toegankelijkheid van de landen in Europa ten opzichte van de vaccinatie tegen Corona. Mocht dit veranderen, dan geeft de “GGD reisvaccinaties” inzicht welke eisen geworden gesteld.

Tijdens je reis

Ben je al op reis, volg dan de nieuwsberichten en richtlijnen van het RIVM en de lokale autoriteiten. Zorg dat je goed geïnformeerd bent en op tijd kan handelen wanneer nodig. Je hebt je eigen keuken, slaapkamer en badkamer bij je. Denk eraan dat je steeds een goed gevulde koelkast, watertank, gasflessen en accu hebt, zodat je zelf kan bepalen waar en wanneer je stopt. Het voordeel van de camper is, dat je zelfvoorzienend bent en altijd je reis kunt aanpassen.

Camperhuren.nl en Corona

Op onze site bij “De meest gestelde vragen rondom Corona” informeren we je over onze maatregelen en voorwaarden rondom camperhuur en Corona. Denk bij het maken van je plannen ook nog steeds aan de mogelijkheden voor een vakantie in eigen land.

Juni 2021