Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Zon- en zeevakantie

Wil je helemaal tot rust komen? Ga dan met de camper op een zon- en zeevakantie! Bezoek verschillende stranden en geniet van het weer. Een campervakantie biedt meerdere mogelijkheden om relaxt rond te trekken langs de kust en verschillende meertjes. Bedenk daarbij dat het na een heerlijke dag aan het water fijn is om terug te komen op je eigen plek. In onze luxe huurcampers zijn alle benodigde voorzieningen aanwezig waardoor het gelijk vertrouwd voelt. Lees snel verder voor het maken van een ideale camperreis!

Spanje

Spanje is het land van de vele badplaatsen en mooie stranden. Net voorbij de Franse grens tot aan de badplaats Blanes vind je de Costa Brava. Het gebied, dat grenst aan de Spaanse kust, is al jarenlang populair voor veel vakantiegangers. Je vindt er verschillende prachtige kustdorpjes die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook kun je genieten van verschillende stranden. In het zuidelijke deel kun je lange, uitgestrekte zandstranden vinden terwijl je in het noordelijke deel kleinere baaitjes vindt. Naast de vele kleine dorpjes liggen er ook een aantal grotere steden. Barcelona is de grootste en goed bereikbaar om een dagje te bezoeken. De Costa Brava is erg toeristisch en daarom vind je er veel kampeerplekken waar jij met je camper kan overnachten.

Ga je liever naar een grotere en minder toeristische plaats? Valencia is een prachtige stad gelegen aan het water. Het heeft daarom ook een groot strand met veel beachvolleybal- en basketbalveldjes. Daarnaast is de stad goed te bereiken vanaf het strand, dit kan zowel met de fiets als de bus. In het oude centrum vind je veel gezellige straatjes en pleintjes. Het nieuwe centrum is te vinden in een drooggelegde rivier waarvan ze een park hebben gemaakt. In het nieuwe centrum zijn veel grote gebouwen en musea te vinden. Daarnaast is het centrum zeer mooi om rond te fietsen. Valencia wordt steeds bekender onder toeristen. Op het zandstrand is er echter nog genoeg ruimte om heerlijk te liggen. Rondom Valencia liggen meerdere camperplaatsen, de stad is vanuit deze camperplaatsen goed bereikbaar.

Frankrijk

De Côte d’Azur is een van de meest bezochte vakantie regio’s van Frankrijk. Langs de kust zijn er meerdere grote en kleine steden met mooie stranden te vinden. Een van de grote steden is Nice. Nice heeft vele gezellige terrassen die tot laat open zijn. Waar Nice vooral bekend om staat zijn de vele stranden. De stranden in Nice bestaan grotendeels uit kiezels en keien, veel van de beachclubs bieden daarom strandbedden en parasols aan om op te liggen. Buiten Nice zijn er nog veel meer mooie stranden te vinden in de Côte d’Azur. Bezoek bijvoorbeeld de stranden van Menton en Cassis. Wil je een dagje naar een dagje naar een mooie stad bezoeken? Monaco ligt midden in de Côte d’Azur en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Een andere mooie regio in Frankrijk is Normandië. Slechts een paar uur rijden vanuit Nederland vind je ruige zandstranden en rotskusten. Normandië staat vooral bekend door zijn invasiestranden, zoals Omaha Beach en Utah Beach. Naast deze stranden heeft Normandië nog veel meer mooie plekken te bieden, zoals het mooie kustdorpje Honfleur en de zandvlakte Mont Saint – Michel. In Normandië zijn genoeg kampeerplaatsen te vinden waar jij kan staan met je camper. Normandië is dus zeker een regio waar je kan genieten van zowel strand als geschiedenis.
Voor meer leuke reistips bekijk onze Top campervakanties in Frankrijk.

Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder onder de toeristen. De meeste toeristen gaan in Kroatië naar de regio Istrië. Istrië is het grootste schiereiland van Kroatië en ligt aan de Adriatische zee. De lange stranden bestaan meestal uit kiezelsteentjes, de zee is hierdoor extra helder en daarom perfect om te snorkelen of duiken. De grootse stad is Pula en zeker de moeite waard om te bezoeken. Twee andere steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Rovinj en Poreč. Ga je liever mooie stranden bezoeken? Dan moet het strand Cape Kamenjak zeker bezocht worden. Cape Kamenjak is het meest zuidelijke puntje van Istrië.

Een ander mooi plekje in Kroatië is rondom de stad Split. In Split zijn veel mooie gebouwen en gezellige pleintjes te vinden. Vanaf de stad zijn er verschillende mooie stranden op loopafstand. Wanneer je in Split bent bezoek dan ook zeker een van de mooie eilanden voor de kust. Op het eiland Brac vind je het bekende strand Zlatni Rat. Wil je liever op het vaste land blijven, dan is Strand Dugi Rat zeker een bezoekje waard.

In Kroatië betalen ze met de Kroatische Kuna. Bekijk de wisselkoers van de (HRK) op Coinmill. Bekijk Croatia.hr voor nog meer leuke camperreis ideeën in Kroatië.