Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

De mooiste plekjes met de camper in oktober

Het heerlijke herfstgevoel

De geuren en kleuren van de herfst… heerlijk! Gun je zelf extra vrij en trek erop uit in oktober. Misschien ben je afhankelijk van een week herfstvakantie en blijf je lekker in de buurt. Op onze blogpagina Herfstvakantie met de camper vind je een geweldige camperroute door Zeeland met bijbehorende campers en camperplaatsen, die makkelijk in een week te reizen is. Ook staan er de leukste hotspots en verborgen plekken van Zeeland beschreven. Heb je 10 of meer dagen de tijd lees dan even verder. Hieronder staan tips over de mooiste plekjes met de camper in oktober in onze buurlanden. In de maand oktober zijn trouwens onze campers erg gunstig geprijsd.

Ga je iets verder met de camper van huis, dan zijn Duitsland en Denemarken mooie bestemmingen om voor 10 dagen of langer door te reizen. Ook de Ardennen is ook een haalbaar reisdoel vanaf anderhalve week vakantie.

Welke camper past bij jou?

Voordat je je bestemming bepaalt, is het natuurlijk eerst handig om een keuze uit onze campers te maken. Wat is de samenstelling van je reisgezelschap? Wil je een ruime camper zoals een Comfort plus? Of liever een compacte camper als bijvoorbeeld een Compact dwars? Neem je de hond mee, dan kan dat in het type Comfort enkele bedden. Al onze campers zijn zelfvoorzienend met een eigen keuken, douche en toilet.

Onder de type campers gaat de tekst verder.

Bekijk jouw camper voor de herfstvakantie

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Net over de grens

op reis met de camper

Belgische Ardennen

Als je bij Maastricht het dal in rijdt richting Belgische grens ben je meteen op vakantie. Stuur je daarna de camper richting de Ardennen, dan voel je meteen de vrijheid wanneer je het beboste heuvelachtige landschap voor je ziet. Stel je navigatie in op De Semoisvallei bij de Franse grens en geniet van schilderachtige dorpjes, de stilte van het platteland en de weelderige bossen. Als je geluk hebt hoor je in dit noordelijke deel van België zelfs de burlende herten.

Campings in De Semoisvallei

  • Camping Confort,Vresse-sur-Semois, België “Zeer mooi gelegen langs de Semois
  • Camping des Bouleaux,Vresse-sur-Semois. “Hele mooie camping met verharde plekken voor campers, zeer vriendelijke mensen en het dorpje dichtbij.”

Het Rijndal, Duitsland

101 kastelen! Deze spectaculaire gebouwen van het werelderfgoed vind je in Duitsland tussen Koblenz en Bingen. Ze zijn te bewonderen tussen mooie heuvels met de vele wijngaarden. Net als de eilandjes in de Rijn neemt dit landschap de prachtigste herfstkleuren in oktober aan. Proef wijn in romantische wijnstadjes als Bacharaub en Kaub, maak een herfstwandeling en volg (een deel van) de 370 km Rheinsteig trail of eet ’s avonds de Rheinforel en Bacharacher Wildschwein in een van de gemütliche restaurants.

Camperplaatsen in het Rijndal

  • Weingut Weber, Ettenheim.“Aan de ene kant de wijnmakerij met de Walnut tuin, aan de andere kant op de heuvel een machtig uitzicht over de Rijnvallei.”
  • Campingplatz Schönblick, Oberwesel.“Gezellige kleine locatie met een geweldig uitzicht en een biergarten.”

Jutland en Funen, Denemarken

Vanaf Nederland is het een kleine 700 km rijden naar Denemarken. Noord-Jutland is een populaire bestemming, maar voor een reis van rond de 10 dagen lenen het zuiden en midden van Jutland, net als het eiland Funen zich meer voor een vakantie in oktober. Bekijk voor dat je gaat welke bezienswaardigheden er open zijn in de herfst, aangezien een deel eind oktober sluit. Gelukkig blijft er genoeg over om te doen. Reguliere musea en openluchtmusea als de Grafheuvels in Jelling zijn altijd open. In oktober kun je natuurlijk ook nog heerlijk wandelen. Wil je wat meer avontuur kies dan voor het boomkroonpad Camp Adventure in Ronnede met een adembenemend en verrijkend uitzicht. Zelfs de skyline van Kopenhagen is bij helder weer zichtbaar.

Kampeerplekken in Jutland

De campings en camperplaatsen hebben wij voor je uitgezocht. Download de app Campercontact en je vindt gemakkelijk nog meer tips voor een leuke camping of camperplaats.

Oktober 2022