Reserveer nu met voordeel in de meivakantie van 3 mei t/m 16 mei
met de camper naar spanje

De buscamper: compact en wendbaar

Kort gezegd is een buscamper een gesloten bestelwagen die omgebouwd is tot een compacte camper. Kenmerkend voor een buscamper is de enorm efficiënte inrichting. Alles past erin. Van zithoek, tot (ombouw)bed, keuken én vaak zelfs een douche en toilet. Ideaal om wendbaar en mobiel op vakantie te gaan met je partner óf met het hele gezin. Gemakkelijk te parkeren op de parkeerplaats. En natuurlijk: doordeweeks te gebruiken buiten de vakanties om!

Ons assortiment buscampers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Wat zijn de mogelijkheden van een buscamper?

Omdat een buscamper van origine gemaakt is als bestelbus, ontbreekt het met name aan ruimte. De bedmaten zijn beperkt, en het meubelwerk is soms krap opgesteld. De cabinestoelen zijn vaak met name riant kijkend naar het zitcomfort. De opbergruimte is in vergelijking met normale campers iets beperkt. Als je met een vierpersoons gezin op vakantie gaat zijn de compacte campers occasions dan ook snel vol. Wat in deze gevallen uitkomst kan bieden? Dat is een verhoogde camperopbouw of een hefdak.

Door een camperopbouw of hefdak kunnen namelijk twee extra slaapplaatsen ontstaan. En natuurlijk extra stahoogte. Als er nog meer slaapplaatsen nodig zijn is het te overwegen om een bijzettent aan het camperbusje te plaatsen. Natuurlijk is het wél slim om vooraf te checken of het gehele gezelschap vervoerd mag worden in de buscamper. Iedereen moet namelijk een zitplaats met veiligheidsgordel hebben. Ook is het goed om rekening te houden met warmteverlies door de grote schuifdeuren aan de zijkant.

Helemaal terug naar de basis

Ondanks de nadelen is een buscamper populairder dan ooit. Besturen en manoeuvreren is door de minimale omvang gemakkelijker. Ook het brandstofverbruik is een stuk zuiniger. Verder ga je met een kleine buscamper kopen enigszins terug naar de basis: traditioneel kamperen met alleen een tentje. Denk je maar eens in dat je ’s morgens door het tentdoek van het hefdak de natuur ziet en hoort ontwaken. Mooi toch?

Voor- en nadelen

Aantal personen: geschikt voor 2 tot 4 personen.
Afmetingen: 4,5 tot 6 meter lang, 1,8 tot 2,5 meter hoog.
Voordelen: flexibel in gebruik, compacte afmetingen, brandstofverbruik.
Nadelen: beperkte ruimte, schuifdeur, comfort, relatief hoge aanschafprijs, niet altijd sanitair.

Buscamper huren bij Camperhuren.nl

Wij zijn continu op zoek naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de camperwereld. Daarom zijn wij ook meegegaan met de buscamper trend. Sinds kort verhuren wij dan ook onze eigen buscampers die voldoen aan al onze eisen. Rekening houdend met bijvoorbeeld de bedmaten voor de – over het algemeen – lange Nederlanders. Daarom was het voor ons in eerste instantie ook lastig om een camperbus te vinden die aan alle eisen voldoet. Sinds een camperbus kopen tot de mogelijkheden behoort hebben wij dus ook goed nieuws voor buscamperfans!

Wat zijn de alternatieven voor buscampers?

Natuurlijk zijn buscampers niet de enige campersoort die gekenmerkt wordt door een compact karakter. Zo bieden wij ook half-integraal campers aan die met veel punten overeen komen met buscampers. Compact van aard. En een perfect ingerichte ruimte om iedere vierkante millimeter te benutten. Omdat een kleine camper kopen mobiel is ligt het dus ook wendbaar op de weg. Naast een perfect rijcomfort zorgt dit ook voor een voordelig brandstofgebruik. Win-win!