Contact

met de camper naar spanje

De buscamper: compact en wendbaar

Buscamper

De buscamper (of compact camper) is een tot camper omgebouwde gesloten bestelwagen. Binnen is de buscamper erg efficiënt ingericht met als gevolg dat alles erin past: een zithoek, een (ombouw)bed, een keuken en vaak ook een douche en toilet. Ideaal omdat een buscamper bovendien rijdt als een hoge personenauto, past op een standaard parkeerplaats, lekker wendbaar is en zelfs als gewone auto te gebruiken is buiten de vakanties om.

Hefdak biedt uitkomst

In deze categorie ontbreekt het vooral aan ruimte. Meestal zijn de bedmaten daarom beperkt, is het meubelwerk soms krap opgesteld en zijn alleen de cabinestoelen riant qua zitcomfort. Ook de bergruimte is beperkt en met een gezin van vier is het al snel vol. Een verhoogde camperopbouw of een hefdak kan dan uitkomst bieden in de vorm van twee extra slaapplaatsen en extra stahoogte. Heb je nog meer slaapplekken nodig? Denk dan eens aan een bijzettentje, maar controleer wel eerst of het hele gezelschap vervoerd mag worden in de buscamper. Voor iedereen moet er namelijk een zitplaats mét veiligheidsgordel zijn. Naast het gebrek aan ruimte is een ander minpunt het warmteverlies door de grote schuifdeuren aan de zijkant.

Back to basic is hot

Ondanks de nadelen is deze compacte camper populairder dan ooit. Besturen en manoeuvreren is door de geringe omvang (breedte twee meter) gemakkelijker en hij is zuiniger in brandstofverbruik. Daarnaast staat de buscamper van alle campers nog het dichtst bij kamperen. Denk je maar eens in dat je ’s morgens door het tentdoek van het hefdak de natuur ziet en hoort ontwaken. Mooi toch?

Voor- en nadelen

Aantal personen: geschikt voor 2 tot 4 personen.
Afmetingen: 4,5 tot 6 meter lang, 1,8 tot 2,5 meter hoog.
Voordelen: flexibel in gebruik, compacte afmetingen, brandstofverbruik.
Nadelen: beperkte ruimte, schuifdeur, comfort, relatief hoge aanschafprijs, niet altijd sanitair.

(Nog) geen buscampers bij Camperhuren.nl

Tot op heden hebben wij bij Camperhuren.nl nog geen buscamper gevonden die voldoet aan onze wensen, met name als het gaat om een flexibele indeling en behoorlijke bedmaten voor lange Nederlanders. Zodoende hebben wij nog geen buscampers in onze huurvloot. Maar de ontwikkelingen bij de buscampers gaan hard en ook wij zien de vraag hiernaar toenemen. Dat is een hoopvol gegeven voor alle buscamperfans. De foto’s hieronder zijn bijvoorbeeld van de Sunlight Cliff, gezien op de Caravan Salon Düsseldorf in augustus 2018. De Cliff komt nu naast indelingen met een tweepersoons dwars bed (Cliff 540 en Cliff 600) ook voor het eerst met een indeling met een tweepersoons lengte bed (Cliff 640) en met een vierpersoons buscamper (Cliff 601).

Twee modellen die de buscamper evenaren

Bij Camperhuren.nl hebben wij wél twee modellen die de buscamper van Sunlight evenaren. Dat zijn half-integralen en wij noemen ze Compact Frans bed en Compact dwars bed. Je huurt deze twee à drie persoons campers al voor € 600,- per week in het laagseizoen. Van alle gemakken voorzien en nog net geen zes meter lang.