Hoe werkt de verhuur van een camper?

Vrijheid en een onbezorgde vakantie beleef je in een camper. Met onze huurcampers wordt jouw grenzeloze zwerftocht een vakantie die je altijd zult onthouden! Daarom is het van belang dat je weet hoe de verhuur van een camper bij Camperhuren.nl werkt.

Campertypen

Wij hebben campers voor 2 t/m 6 personen. Bekijk wat elk campertype jou te bieden heeft! Onze campers zijn makkelijk te besturen. Alles wat je nodig hebt is je gewone autorijbewijs (rijbewijs B). Daarnaast beschikken al onze campers over cruise control en hebben wij een paar automaten. Je bent ook van harte welkom in onze showroom om de campers te komen bekijken. Niet alleen verhoogt het de voorpret, het is ook heel nuttig als je goed geïnformeerd op reis gaat.

Advies en begeleiding

Ga je voor het eerst met een camper op pad of ben je een ervaren camperaar? Wij zorgen voor de juiste begeleiding vóór, en als je wilt ook tijdens je reis. Bij vragen of problemen staan wij 24/7 tot je beschikking en ben je verzekerd van pechhulp en vervangend vervoer. Wij doen er alles aan om je campervakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Standaard heel compleet

Bij Camperhuren.nl huur je een comfortabele half-integraal, integraal of alkoofcamper. Onze campers zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn maximaal 4 jaar oud, goed onderhouden, verzorgd en optimaal ingericht. Zo heeft elke camper een luifel, een fietsenrek en een volledige keukeninventaris (o.a. borden, bekers, bestek, kommen, pannen, koffiefilter, koffiekan en keukengerei). Daarnaast krijg je voldoende gas mee afgestemd op jouw reis, krijg je tabletten mee voor het chemisch toilet en een heleboel praktische spullen voor onderweg, zoals oprijblokken, een stroomkabel, een adapterkabel, een verswaterslang, een afwasteiltje en een stoffer en blik. Al deze zaken zijn bij de huurprijs inbegrepen. Bovendien zijn alle kilometers vrij en is de eindschoonmaak aan de buitenkant óók inbegrepen in de huurprijs.

Wat kost het huren van een camper?

Je betaalt een huurprijs voor de camper en daarnaast eenmalig een bedrag voor de uitgifte en inname van de camper. Dit is € 99,- bij de categorie Compact Plus en € 129,- bij alle overige categorieën. Dat is het. Zo weet jij precies waar je aan toe bent. Wel zo overzichtelijk toch? Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Daarom hebben wij een instructiefilm gemaakt die je thuis op je gemak kunt kijken. Als je jouw huurcamper komt ophalen lopen we samen de belangrijkste punten nog eens door.  Ook bij de inname lopen wij de camper weer helemaal na zodat de huurder na jou óók verzekerd is van een fijne camper. Daarvoor betaal je dus die uitgifte- en innamekosten.

Mocht je toch iets vergeten zijn van de uitleg, dan kun je het eenvoudig zelf terugvinden in onze gratis app Camperhuren.nl. Hierin staat per onderdeel een korte uitleg én instructievideo. Download hier onze app in de Google Play Store of download hier onze app in de Apple App Store.

Praktische extra’s voor nog meer gemak 

We kunnen ons goed voorstellen dat je nóg meer gemak wenst tijdens je camperreis, je hebt tenslotte vakantie. Onze comfortpakketten bieden alles wat je nodig hebt bij vertrek of onderweg, zoals opgemaakte bedden, een rijk gevulde koelkast, een handig keukenpakket of een lekker snackpakket voor onderweg. En heb je bepaalde zaken niet thuis? Dan kun je die óók bij ons bijboeken. Denk aan een tuinset, navigatie of fietsen. Bekijk hier al onze praktische extra’s.

Huisdieren mogen op aanvraag mee in enkele campers (T58 en T67). Vraag ons naar de mogelijkheden. Voor huisdieren betaal je een toeslag van € 59,- voor extra schoonmaakkosten.

Je kunt je auto bij ons achterlaten tijdens je vakantie. De kosten hiervoor zijn € 3,- per dag. Geef dit van tevoren door, dan zorgen wij voor een geschikte plek. Je parkeert op eigen risico.

Hoe verloopt het huurproces?

Je kunt vrijblijvend een informatieaanvraag doen. Na het versturen ontvang je meestal binnen 24 uur van ons een voorstel per mail. Ben je enthousiast? Dan wordt de aanvraag omgezet in een boeking. Wij zetten de boeking in ons reserveringssysteem en je ontvangt automatisch een mailtje met daarin een betaallink. Is het langer dan 24 weken voor vertrek? Dan doe je een aanbetaling van 25% van de huursom. Bij 24 weken voor vertrek betaal je nog eens 25% van de huursom en bij 6 weken voor vertrek betaal je de overige 50% van de huursom plus de borg van € 1.000,-.

10 dagen voor vertrek ontvang je van ons nog een e-mail met belangrijke informatie. Hierin staat onder andere jouw unieke ophaal- en inlevertijd. Wij vragen je vriendelijk je stipt aan deze tijdstippen te houden in verband met onze planning, zeker in het hoogseizoen. Houd er rekening mee dat de uitgifte van de camper ongeveer 45 minuten duurt en de inname maximaal 30 minuten. Als je onverhoopt schade gereden hebt, kan het zijn dat wij gedurende de week daarna extra tijd nodig hebben om de schade te (laten) beoordelen. Dit wordt dan verrekend met de borg. In principe ontvang je binnen 10 werkdagen na het eindigen van de huurperiode een eindafrekening van je gehuurde camper.

Heb je een fijne vakantie gehad? Dan horen we dat natuurlijk graag. Laat gerust een berichtje achter op onze Facebookpagina of mail ons fraaie vakantiekiekjes met de camper. Daar worden wij ook weer blij van, want daar doen we het tenslotte voor! Zien we je snel?