Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Denemarken

Als je met de camper door Scandinavië reist is het een must om een bezoek te brengen aan Denemarken. Je kunt hier genieten van de natuur, de fraaie omgeving, typische Deense gebruiken en de Deense cultuur. Dankzij de mogelijkheden van een camper is een vakantie met de camper naar Denemarken de ideale manier om het land te ervaren. Maak jouw rondreis door Denemarken!

Met de camper in Denemarken

Het is heerlijk om met de camper rond te rijden door Denemarken. Houd daarbij wel rekening met een aantal waarden en regels die éxtra gelden voor campers in Denemarken. Denen zijn heel zuinig op hun land en daarom is het overal zeer netjes. Houd als toerist van het land hier ook rekening mee. Het is verboden om vrij te kamperen. Op bijna alle Deense campings is er de gelegenheid om de camper te plaatsen en te overnachten. Bovendien heb je op de Deense campings een campingpas nodig. Deze is verkrijgbaar bij elke camping en is bij alle campings in Denemarken geldig.

De camper kun je op alle parkeerplaatsen in Denemarken parkeren, tenzij borden anders aangeven. Er zijn speciaal aangewezen plaatsen voor camper om tegen betaling te parken in de stad en in sommige dorpen. De plaatselijke VVV kan je meer vertellen indien gewenst.
Er is een aangegeven inhaalverbod van toepassing voor grote voertuigen op snelwegen, wat dus ook geldt voor campers. Tevens is het gebruik van dimlicht overdag verplicht. Voor meer informatie over de maximum snelheden in Denemarken verwijzen we je graag door naar het overzicht op de volgende site. Eventuele boetes dienen mogelijk ter plekke betaald te worden.

Er zijn diverse routes te bedenken door Denemarken.

De 19 inspiratieroutes in Denemarken

Meer over Denemarken

Het kleinste land qua oppervlakte van de landen in Scandinavië is Denemarken met een oppervlakte van 43.094 km². Het land telt ongeveer 5,6 miljoen inwoners met Kopenhagen als hoofdstad. Naast Kopenhagen zijn Aarhus, Odense en Aalborg de grootste steden van het land. De voertaal in Denemarken is Deens, maar ook in het Engels kun je je goed verstaanbaar maken. Een merendeel van de Denen is de Engelse taal machtig. In Denemarken wordt er betaald met de Deense Kroon. Voor de huidige koers van de Euro ten opzichte van de Deense Kroon kijk je op Coinmill. Denemarken beschikt over een gematigd zeeklimaat waardoor het niet al te warme zomers heeft en vrij milde winters. De afstand van Amsterdam naar Kopenhagen is ongeveer 625 km.

Denemarken bestaat als het ware uit enkele eilanden. Deze eilanden worden met bruggen aan elkaar verbonden. Ook bestaat er de mogelijkheid om je met de camper per ferry van het ene eiland naar het andere eiland te verplaatsen. Zuidelijk grenst Denemarken aan Duitsland. Zweden is als oostelijk grensland alleen maar met de Sontbrug (voor de Denen en Zweden de Øresundbron) van Kopenhagen naar Malmö bereikbaar. Een andere brug die twee eilanden in Denemarken aan elkaar verbindt is de Grote Belt brug (Storebæltbron). Let daarbij wel op dat dit beide tolbruggen zijn. Voor een actueel overzicht van de toltarieven kun je kijken op de website van de Øresundbron en de Storebæltbron. Je betaalt geen tol voor alle overige wegen in Denemarken. Met de camper is het voor de hand liggend om de reis te starten in Denemarken en met de camper via eerdergenoemde bruggen voort te zetten richting Zweden.

Wist je dat?

Eten en drinken in Denemarken

Voor lekker eten zit je goed in Denemarken. Er zijn meerdere mogelijkheden om even goed te eten. Voor een vlugge hap kan dat bijvoorbeeld aan de kades, waar natuurlijk veel vis te eten is, of bij een van de vele kraampjes in de stad waar broodjes hotdog (røde pølser) verkocht worden. Daarnaast zijn er ook Kro`s, dat zijn herbergen waar je voornamelijk streekgerechten kunt eten, maar ook een Deense specialiteit zoals Smørrebrød. Dit is belegd Deens roggebrood. Wat je ook veel tegen kan komen is een Koldt bord (koud buffet). Dat is een buffet met wat koude en warme hapjes. De prijzen van het eten in Denemarken liggen over het algemeen een klein beetje hoger dan in Nederland. Een fooi wordt meestal al berekend over de eindprijs.

Het kraanwater in Denemarken is goed te drinken. Denen zijn niet bepaald theedrinkers, maar koffie daarentegen wordt veel gedronken. Mocht je ergens een koffie bestellen, kijk dan niet gek op als je een stevige mok of zelfs een kan koffie krijgt. Een lekkernij bij de koffie is wienerbrod, een licht, zoet gebakje van bladerdeeg gevuld met kaneel en amandelspijs. Het is, net als veel andere zoete lekkernijen, verkrijgbaar bij de bakkers in Denemarken (de konditori’s). Bier wordt goed gedronken in Denemarken en is goed betaalbaar. Tuborg en Carlsberg zijn populaire bieren in Denemarken. Wijn is een stuk duurder. Een nationaal wijntje is aquavit, een soort brandewijn die je in één keer ijskoud achterover slaat.

Handige informatie

Alarmnummer: 112

Pech onderweg:
Dansk Autohjaelp: 0045-70108090
Falck: 0045-70102030.
Voor beide organisaties is de Internationale Reis- en Kredietbrief vereist.

Actuele verkeersinformatie:
TIC: 0045-70101040
FDM: 0045-45270707

Een camper huren?

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Huren van een camper

Wacht niet langer om een camper te huren via Camperhuren.nl. Dat kan op de pagina verhuur campers. Voor meer vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Camperhuren.nl laat je met een camper het prachtige Denemarken ervaren en wenst je een fijne vakantie toe!

Welke camper past bij jou?