Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

Camperroute Moezel

De Moezel is een rivier omgeven door machtige hellingen waar de beroemde Moezelwijnen vandaan komen. De wateren van de Moezel stromen door Franse, Luxemburgse én Duitse grond. Hierbij komt het langs prachtige plaatsen met vakwerkhuizen en kastelen. Uiteindelijk loopt de rivier tot in Koblenz, waar hij uitmondt in de Rijn. In totaal heeft de rivier een lengte van 544km én een hoogte (bron) van 735 meter. Wij geven je hierbij de hoogtepunten die je bij een camperroute Moezel zeker niet voorbij mag rijden!

Onze campers

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Een rijke geschiedenis

Bij de camperroute Moezel starten wij bij Trier. Hier vind je highlights van de voormalige Romeinse nederzetting. Overblijfselen als baden getuigen van het Romeinse verleden op deze plaats. De dom en aangrenzende basiliek zijn indrukwekkend. Vanwege schoonheid én rijkdom. Zie dat de foeilelijke (en door uitlaatgassen aangetaste) Romeinse Porta Nigra zijn naam eer aan doet. Een rijk stukje historie met mooie gebouwen en leuke winkelstraten. Zeker een bezoekje waard!

Vanaf de Salm-Radweg, die in een lus de camperroute Moezel verlaat, om er later terug te keren kan je een mooie fietstocht maken. Vanaf de camperplek in Klüsserath gaat het aardig omhoog. Al fietsend kom je langs de wijngaarden en bossen. Door de boerendorpen heen geniet je dan ook van een glooiend landschap dat bij uitstek geschikt is om doorheen te fietsen. Uiteindelijk kom je aan in Wittlich. Hier begint dan ook direct de lange afdaling terug naar de Moezel. Fiets relaxed over de voormalige spoorlijn die tot fietspad is omgetoverd. In Lieser fiets je pardoes bijna de Moezel in en ga je langs de weg terug naar je camper.

Pittoreske straatjes

Bij Graach an der Mosel vind je een mooie camperplek op steenworp afstand van het stadje Bernakastel-Kues. Zonder twijfel is dit hét mooiste stadje van Moezeldal. Prachtig gerestaureerde vakwerkhuizen met godvruchtige, in gouden letter geschreven wijsheden geeft de stad een bijzondere grandeur. In de smalle straatjes en steegjes zijn de panden af en toe zo scheef dat de daken elkaar bijna raken. Wandel en struin heerlijk een middag door het stadje. Het marktplein is ook een lust voor het oog. En gezien de drukte die daar alom gaande is, zijn wij zeker niet de enigen die dit vinden. Zodra je uitgekeken bent kan je de stoute schoenen aantrekken en de camperroute Moezel vervolgen naar de burcht bovenop de berg. Uiteindelijk verdien je hiermee een prachtig uitzicht.

In Ernst is een camperplek bij een wijnboer met een proeflokaal. En aangezien de camperroute Moezel bekend staat om de moezelwijnen kan een bezoekje aan dit proeflokaal ook absoluut niet ontbreken. Ga daarom langs en neem in kijkje in de fabriek. Hier wordt jaarlijks zo’n 70 miljoen liter wijn gemaakt. Ruim 6 miljoen flessen wijn worden daar dan ook opgeslagen. Ontdek de passie én het verhaal van wijn uit de Moezel.

Sprookjesachtig mooi

Tijdens de camperroute Moezel moet je langs minimaal één kasteel gaan. En wij raden het ten harte aan om het bekende Burg Eltz in Wierschem te bezoeken. Dit is naar verluidt het mooiste kasteel van heel Duitsland. En kijkend naar alleen de afbeeldingen zou dit zomaar eens kunnen kloppen. Bij aankomst zie je een sprookjeskasteel met vele torens en kleinere torentjes. Doordat de burcht nog nooit echt beschadigd is en fraai gerestaureerd is oogt alles nog tiptop. Een lust voor het oog!

De strategische ligging aan rivieren heeft Koblenz zowel welvaart als verwoestingen bezorgd. En dus ook: herstelwerkzaamheden. De stad ligt er nu fraai bij en het is een waar genoegen om over de boulevard te flaneren. Neem een gondel naar fort Ehrenbreitstein aan de overkant van de Rijn. Dit is de grootste vesting ter wereld. Wandel met deze camperroute Moezel in de Altstadt met kleurrijke gebouwen, mooie winkelstraten, leuke beelden, fraaie pleinen en gezellige terrassen. Een waar genoegen.

Welke camper past bij jou?