Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camper kopen automaat

Ga voor een camper kopen automaat om zorgeloos te genieten mét het nodige rijcomfort. Het grootste voordeel van een automatische versnellingsbak is dat je namelijk profiteert van veel rijgemak. Hierdoor hoef je zelf niet meer te koppelen en te schakelen. Het rijden in een file of binnendoor rijden met regelmatig optrekken en afremmen is dan ook een stuk fijner. En laat het nou nét even zo zijn dat je met een camper grote afstanden aflegt én veelal toeristische routes neemt. Hierdoor ga je met een camper automaat voor dé juiste camper!

Een camper kopen?

Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2022
Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2023
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2018
Prijs: van €65.900 voor €63.500 Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2020
Prijs: van €68.500 voor €63.900 Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2020
Prijs: van €74.500 voor €73.500 Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2021

Voordelen automaat kopen

Zodra je voor een camper kopen automaat gaat profiteer je direct van enkele voordelen. Zo is het grootste voordeel voor de meesten wel duidelijk: de automatische versnellingsbak. Dit zorgt ervoor dat je niet meer zelf hoeft te koppelen en schakelen. Tijdens een campervakantie leg je vaak grote afstanden af wat er dus voor zorgt dat dit het gemak verhoogd. Ook is het zo dat een camperroute je vaak langs kleinere én prachtige toeristische wegen brengt. Het nadeel? Dat is dat je vaak moet optrekken én afremmen. Met een automaat camper is dit dus geen enkel probleem meer.

Ook is een automatisch geschakelde camper over het algemeen zuiniger dan een handgeschakelde camper kopen. Dit komt omdat een automaat altijd een afweging maakt tussen de benodigde kracht die een versnelling levert. En een hogere versnelling resulteert in een lager verbruik. Hiermee zorgt een camper kopen automaat dus niet alleen voor een goede keuze in de rijkosten, maar draagt het ook een spreekwoordelijk steentje bij aan het milieu door het brandstofverbruik te minimaliseren.

Nadelen camper automaat

Ieder voordeel, heeft zijn nadeel. Vanuit deze gedachte is het dan ook logisch dat een camper kopen automaat óók nadelen heeft. Het anticiperend vermogen is bijvoorbeeld minder. Een automatische versnellingsbak kan namelijk níet voorspellend reageren. Zodra jij dus een heuvel oprijdt zal de camper pas terugschakelen als het voertuig voelt dat het omhoog gaat. Ter vergelijking zou je met een handgeschakelde camper al vóór je de berg opgaat anticiperen en terugschakelen.

Tóch is het bij een camper kopen automaat zo dat altijd op tijd teruggeschakeld wordt zodat de motor niet snel stilvalt. Indien nodig kan je ook altijd inbreken in het systeem en deze al handmatig eerder terugschakelen. De versnellingsbak zal de versnelling dan even vasthouden en opnieuw bepalen wat de optimale versnelling is. Hierdoor kom je niet voor (onaangename) verrassingen te staan en zorg je ervoor dat jij onbezorgde camperrondreizen beleeft.

Camper kopen

Een camper kopen automaat is dé ideale keuze voor een ervaren kampeerder. Als je meerdere keren op reis bent geweest met een camper weet je namelijk als geen ander wat hierbij komt kijken. Hierdoor ben je in staat om de juiste faciliteiten uit te kiezen. Bij Camperhuren.nl bieden wij uitsluitend jonge tweedehands campers aan van Duitse topmerken die maximaal 4 jaar oud zijn. Hierdoor weten wij zeker dat het een camper is waar je nog jarenlang van kan genieten.

Nog geen ervaring met een camperreis? Dan is het misschien verstandig om eerst voor camperverhuur in Nederland te gaan. Hiermee ontdek je namelijk of een campervakantie iets voor jou is én wat voor faciliteiten je allemaal nodig hebt. Vanuit ons assortiment krijg je een duidelijk beeld van alle mogelijkheden. Ideaal om een ‘proefvakantie’ te plannen met de camper om te ontdekken wat je wensen allemaal zijn. Zodra de camperreis goed is bevallen kan je de overige wensen nog meenemen bij een camper kopen automaat.

Welke camper past bij jou?