Contact

Camperrondreizen

Camperrondreizen zijn erg populair. Wij helpen jou graag bij het plannen van een camperrondreis en geven je graag tips mee! Bij Camperhuren.nl kun je makkelijk jouw rondreiscamper huren of kopen en jouw avontuur beginnen! Voor elk reisgezelschap hebben wij een passende oplossing. Van grote families tot aan een klein gezin met kinderen. Bekijk alvast onze soorten campers, of laat je adviseren door een van onze enthousiaste medewerkers!

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 675 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 675 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week

Begin jouw camperrondreis!

Er is niks zo fijn als rondreizen met een camper. Je kunt zelf jouw route bepalen, kunt op verschillende bestemmingen stoppen wanneer jij dat wil en je kunt makkelijk afwijken van een gemaakte route. Camperrondreizen zijn avontuurlijk, je weet van tevoren namelijk niet wat jou te wachten staat.

Voor het vertrek is het wel belangrijk dat je een idee hebt over welke landen jij wil bezoeken. Dat is belangrijk omdat er per land natuurlijk andere regels gelden en verschillende gewoontes zijn. Je kunt je het beste van tevoren goed voorbereiden en je goed inlezen. Voor de rest ben je helemaal vrij!

Jouw voorbereiding is afhankelijk van jouw manier van reizen. Zoek je voor jouw camperrondreis verschillende campings of kijk je onderweg wat je tegenkomt? Ga je jouw rondreis afleggen volgens een vaste route of wil je daarvan afwijken en zelf ter plekke een route bepalen? Die keuzes zijn aan jou en jouw reisgezelschap.

Ga erop uit!

Er zijn genoeg camperrondreizen te bedenken. Het is vooraf goed om na te gaan in welk seizoen je op reis wil gaan. Veel camperrondreizen zijn namelijk seizoensgebonden. Een tweede belangrijk punt is om na te denken over de duur van de reis. Met camperrondreizen ga je veel bestemmingen af, hoe veel dat er zijn is afhankelijk van de tijd die jij ervoor hebt. Bekijk hieronder een aantal aanrader camperrondreizen:

  • Op naar het noorden!

Camperrondreizen door Scandinavië zijn echte aanraders. Deze reis kun je het beste in een van de wintermaanden maken. Het is daar dan natuurlijk erg koud, maar met de isolatie van een integraalcamper hoef jij je geen zorgen te maken! In het winterseizoen heb je de kans om daar een van de mooiste natuurfenomenen te zien, namelijk het noorderlicht. Over het algemeen staan de Scandinavische landen bekend om de ruige natuur en het mooie wild dat je daar kunt spotten. Het beste van alles: met toestemming is het legaal om wild te kamperen!

  • Ontdek de Baltische staten

De Baltische staten zijn misschien een minder bekende optie, maar zeker het proberen waard! De Baltische staten bestaan uit Litouwen, Estland en Letland. Deze landen zijn ideaal voor een actieve vakantie! Het landschap kenmerkt zich door de languitgestrekte bossen. Je kunt er veel wandelen, fietsen of gewoon genieten van de natuur. Deze landen zijn in alle seizoenen prachtig, al heb je in de zomer natuurlijk de aangenaamste temperaturen.

  • Naar het zonnige zuiden

Bij het zonnige zuiden zal je vast wel meteen denken aan PortugalSpanje of Italië… Maar dat is absoluut niet alles wat het zuiden te bieden heeft. Je kunt ook mooie camperrondreizen maken door landen als Kroatië, Montenegro en Noord-Macedonië. Je kunt hier leuke vissersdorpjes bezoeken, genieten aan het strand of meer te weten komen over de cultuur van deze landen.

Beginner of ervaren bestuurder

Camperrondreizen zijn voor zowel beginnende als gevorderde kampeerders geschikt. Onze campers zijn allemaal met een autorijbewijs te besturen. Het is wel aan te raden om voor jouw camperreis een cursus te volgen over hoe je met een camper rijdt. Een camper is natuurlijk heel wat anders dan een reguliere auto; hoe groter de camper, hoe meer moeilijkheden erbij komen kijken.

Als beginnende kampeerder is het aan te raden om simpele routes te rijden. Op die manier kun je rustig wennen aan een camper. Platte wegen en lichte heuvellandschappen zijn hier uiterst geschikt voor. Ben jij gewend om in een camper te rijden en wil je een stapje verder gaan? Dan kun je bergachtige wegen uitproberen. Weten welke camperrondreizen geschikt zijn voor jou? Doe inspiratie op!

Laat je inspireren!

Welke camper past bij jou?