Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Italië

Met een camperreis Italië ga je op weg naar een onvergetelijk avontuur door de Italiaanse natuur. Zorg dat je géén hoogtepunten mist. En lees je daarom goed in over alle hoogtepunten die het land van de pizza’s te bieden heeft. Wij helpen je graag met het uitstippelen van de juiste route en bij het maken van een keuze voor de juiste camper. Of je nu met kinderen, vrienden óf alleen met je partner op vakantie wilt gaan. Op naar een onvergetelijke camperreis!

Ons aanbod campers huren

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week

Met de camper door Italië

Een camperreis Italië is er eentje naar het land van de liefde. Boordevol historie. En natuurlijk: eten. Jaarlijks trekken miljoenen toeristen naar het Europese land om te genieten van overheerlijke pizza’s, pasta en schepijs. Een ideaal land om onvergetelijke avonturen te beleven. Zowel voor jong als oud. En voor stadsliefhebbers en natuurgenieters. Wij helpen je graag op weg bij het zoeken naar de verschillende bestemmingen. Als startpunt van een onvergetelijke reis door de Italiaanse natuur.

Vóór je het gas intrapt bij een camperreis Italië is het belangrijk om een route uit te stippelen. Dit hoeft níet van A tot Z gepland te zijn. Maar, het is wel fijn om grofweg een idee te hebben wat voor plaatsen je wilt bezoeken. Hierdoor voorkom je dat je enkele pareltjes uit het Italiaanse landschap voorbij rijdt. Waar het misschien gemakkelijker is om een route van het internet af te plukken, raden wij je aan om dit níet te doen. Gebruik dit juist als inspiratie om vervolgens een campervakantie op maat samen te stellen!

Hoogtepunten tijdens een camperreis in Italië

Met de camper naar Verona

Verona, de Italiaanse stad van de liefde tijdens een camperreis Italië. Hier speelde zich het liefdesverhaal tussen Romeo en Julia zich af. Deze stad kan je echt niet missen als je samen met je partner op vakantie gaat. De warme sfeer van de stad is zeer aangenaam en er is genoeg te doen. Geniet van het mooie decor van de stad, met als middelpunt de arena van Verona. Maak je hier een tussenstop met de kinderen? Parkeer de camper daarna aan het Gardameer, dat is namelijk op een steenworp afstand van de stad. Rondom het mooie Gardameer heb je volop keuze uit de leukste campings. Daar zijn genoeg leeftijdsgenootjes voor de kids te vinden.

Camperreis langs Venetië

Veel reizigers hebben Venetië op het verlanglijstje staan. Tijdens een camperreis Europa met Italië als doorgang is dit misschien niet de meest voor de hand liggende stad om te bezoeken met een camper, maar niets is onmogelijk. Hoewel Venetië op een eiland ligt waar geen campings zijn, kan je er toch makkelijk overnachten. Tijdens een camperreis Italië is het namelijk toegestaan om te overnachten op een reguliere parkeerplaats en langs snelwegen, dat komt erg goed uit.

Ontdek Florence met de camper

Ben je een kunstliefhebber? Dan is Florence ’the place to be’. Dit is een van de bekendste kunststeden ter wereld, voor de kunst hoef je niet per se naar een museum. Florence is als het ware een openlucht museum. Tijdens je wandeling door Florence loop je door de typische nauwe straatjes, langs beelden en paleizen, over pleinen en strand je natuurlijk op één van de vele terrassen.

Waar moet je rekening mee houden?

Een camperreis Italië biedt veel vrijheid. Je mag met de camper gewoon overnachten op parkeerplekken, ook langs de snelweg. Daarnaast zijn er speciale camperplaatsen. Wees wel behoedzaam en laat je adviseren, door bijvoorbeeld de lokale VVV, waar je veilig kan overnachten. Ook raden wij aan om via internet of sociale media onderzoek te doen naar de plaatsen die je bezoekt.

Ben je van plan om over bergpassen of door tunnels te rijden tijdens een camperreis Italië? Dan moet je er rekening mee houden met de breedte van de camper. Als je in de winter op reis gaat is het in de Italiaanse Alpen en de Dolomieten verplicht om winterbanden onder je camper te hebben. Ook in de zomer moet je rekening houden met de banden die onder je camper liggen. Zo is het dan namelijk strafbaar om met winterbanden rond te rijden.

Welke camper past bij jou?