Contact

Camperreis Europa

Met een camperreis Europa ontdekken? Doe hier inspiratie op! Voor een avontuurlijke reis hoef je niet naar een ander continent te gaan. Europa kent veel verschillende soorten klimaten en landschappen. Je hoeft niet ver te reizen om iets moois te kunnen zien. Met een camperreis Europa verkennen is de beste manier om te zien wat Europa allemaal te bieden heeft, je bent namelijk niet verbonden aan één land. Je kunt gewoon rondtrekken en grenzen passeren.

Hieronder geven wij jou tips en inspiratie voor een camperreis door Europa. Wil je alvast kijken welke campers te huren zijn voor jouw reis? Bekijk dan ons huuraanbod!

Camper huren

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week

Camperreis Europa

Europa kent veel verschillende soorten gebieden dus de keuze is aan jou welke kant je op gaat. Wil je noordelijk? Plan jouw route door de Scandinavische landen. De goede isolatie van onze integraalcampers houdt jou wel warm. Over Scandinavië gesproken, dit is een echte aanrader als je met een camperreis Europa ontdekt!

Wildkamperen

In de Scandinavië is wildkamperen volkomen legaal. Als je een échte kampeerliefhebber bent, kun je hier je droom waarmaken en gewoon met de camper door het land trekken, zonder van te voren een overnachting te regelen. Er zijn natuurlijk per land wel een aantal regels waar jij je aan moet houden, maar die kunnen jouw wildkampeeravontuur niet in de weg staan. Zo ben je extra goedkoop uit en krijg je écht een uniek beeld van Europa te zien.

Trip door Noorwegen

Noorwegen is een van de Scandinavische landen waar je een onvergetelijk avontuur kunt beleven. Noorwegen vindt je de indrukwekkende fjorden, bergen en de valleien, prachtig om deze van dichtbij te kunnen zien. Door met een camper van Camperhuren.nl op reis te gaan, kun je het maximale uit jouw reis door Noorwegen halen. Wil jij even weg van de bewoonde wereld? Dan kun je zelfs wildkamperen en prachtig hiken in de ruige gebieden van het Jotunheimen hooggebergte en de Lofoten. Deze gebieden zijn voor échte avontuurlijke kampeerders. Trek je liever de stad in? Dan is de welbekende stad Oslo een aanrader, buiten Oslo zijn genoeg kampeergelegenheden te vinden. Meer informatie kun je vinden bij Visit Norway.

Is Scandinavië net iets te ver? Dan zijn de Baltische staten misschien meer geschikt voor jou. In het bosrijke Estland is wildkamperen ook gewoon toegestaan. Hierbij moet je natuurlijk wel geheel zelfvoorzienend zijn en de natuur met rust laten. Benieuwd wat mogelijk is? Doe inspiratie op bij stop and stare!

Stop and stare: wildkamperen in europa

Zoek het warme weer op

Heb je met je camperreis door Europa liever de zon op? Dat is natuurlijk ook altijd mogelijk. Trek in dat geval naar het zuiden toe. Niet alleen het weer is daar wat zekerder, ook wisselt het landschap veel. In zuid Europa kun je camperroutes maken langs de mooiste rivieren, bergen, vlaktes, steden, maar ook verschillende historische gebouwen, kastelen en ruïnes.

Op naar Portugal!

Zo is Portugal een echte aanrader. Portugal kent zelfs veel speciale camperplaatsen waar je gewoon gratis kunt overnachten. Zo zijn deze ook te vinden bij Praia Amado. Praia Amado is een onderdeel van de Algarve. Op dit strand komt de herkenbare, ruige en rotsachtige omgeving weer terug. Dit strand is niet zomaar een onderdeeltje van de Algarve, het is namelijk een echte hotspot op het gebied van surfen. De plek is het podium van verschillende internationale surfwedstrijden, daardoor trekt het surfers uit geheel Europa. Hier zijn goede golven te vinden en hangt een erg gemoedelijke sfeer. Deze plek trekt ook veel surfende kampeerders, dus de kans is groot dat je kampeerders met dezelfde hobby als jou tegenkomt!

Gezellig met het gezin

Maak jij jouw camperreis door Europa samen met jouw kinderen? Dan is Italië een aanrader om te bezoeken. Er zijn erg veel kindvriendelijke campings in dit land. Veel daarvan liggen aan de prachtige meren van Italië. Het Gardameer is misschien wel een van de meest populaire locaties, maar dat is niet zonder reden. Het uitzicht over dit meer is indrukwekkend. Er gaan overal boten van en naar de diverse plaatsen aan het meer. Ook kan je fietsen rondom het meer. Maar naast het Gardameer is er nog veel meer te ontdekken. Meer weten? Ga naar Visit Italy.

Wil je meer inspiratie ophalen? Bekijk dan de aanraders hieronder!

Aanrader in Europa

Liever dicht bij huis?

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om camperroutes te maken door onze buurlanden. Landen als Duitsland, Luxemburg en Noord-Frankrijk hebben zoveel te bieden. Je hoeft dus niet dagenlang achter het stuur te zitten om een heerlijke camperreis te ervaren.

Tip! Een reisje door de Benelux

Een reis door de Benelux is altijd goed. Zo kun je veel zien in een korte tijd. Daarnaast kun je altijd uitwijken naar de buurlanden Frankrijk of Duitsland. Jouw route start natuurlijk standaard in Nederland. Het is een echte aanrader om via Limburg België in te rijden. Limburg kent een mooi heuvelachtig landschap met de verschillende mergelgrotten. Vervolgens staan de Ardennen natuurlijk op de route. Het mooie bosgebied zorgt voor leuke variatie tijdens jouw route. Daarnaast zijn er veel kampeermogelijkheden in de Ardennen, dus het is goed voor een eerste stop. De volgende dag staat het mooie Luxemburg op je te wachten. Spot de mooie kastelen en ruïnes die het land te bieden heeft! Vanuit Luxemburg kun je de reis helemaal uitstippelen naar jouw voorkeur. Of je naar Duitsland trekt, liever Frankrijk bezoekt of weer terugkeert naar huis, de keuze is aan jou!

Nu nog de juiste camper

Je wil natuurlijk wel comfortabel met de camperreis Europa ontdekken. In ons assortiment huurcampers zit zeker een model die goed bij jou en jouw reisgezelschap past. Schakel bij vragen vooral onze hulp in! Onze gepassioneerde collega’s kunnen samen met jou kijken naar de beste optie, zodat jij het maximale uit jouw camperreis door Europa kunt halen! Neem contact met ons op.

Contact

Welke camper past bij jou?