Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Europa

Met een camperreis Europa ontdek je ons eigen continent als geen ander. Kom erachter dat je voor een avontuurlijke reis níet helemaal naar een ander continent hoeft te gaan. Europa kent veel verschillende soorten klimaten en landschappen die voor veel personen nog een geheim zijn. Omdat je niet ver hoeft te reizen om prachtige landschappen te zien is een camperreis dé beste manier om te ontdekken wat Europa te bieden heeft. Ook ben je niet aan één land verbonden. Trek rond en laat je niet beperken door de landsgrenzen. Om jou alvast wat inspiratie te bieden voor de camperreis hebben wij wat (letterlijke) hoogtepunten op een rijtje gezet. Laat je inspireren!

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Camperroute door Scandinavië

Wat is onmisbaar bij een camperreis Europa voor de échte kampeerder? Wildkamperen. En binnen Scandinavië kunnen deze echte kampeerliefhebbers hun hart ophalen. Wildkamperen is hier namelijk legaal waardoor je gewoon met een camper het land door kan trekken. Overnachtingen hoef je niet van tevoren te regelen. Natuurlijk zijn er per land wel wat regels waar je aan moet houden, maar deze staan je wildkampeeravontuur zeker niet in de weg. Krijg een uniek beeld van Europa en combineer dit ook nog eens met een goedkope reis. Win-win!

Op avontuur in Noorwegen

Dit is één van de Scandinavische landen die absoluut niet mag ontbreken bij een camperreis Europa! Hier vind je indrukwekkende fjorden, bergen én valleien. Prachtig om van dichtbij te aanschouwen. En met een camperreis Noorwegen reis je eenvoudig naar deze plekken toe. Daarom haal je op deze manier het maximale uit je reis. Waan je even weg van de bewoonde wereld. Ga wildkamperen of hiken in één van de ruige gebieden van Jotunheimen hooggebergte en Lofoten. Dit zijn gebieden voor de échte avontuurlijke kampeerder. Liever de stad in? Dan is Oslo een echte aanrader! Daar zijn ook genoeg kampeergelegenheden te vinden. Meer informatie vind je bij Visit Norway.

Baltische staten in Europa

Zodra de Scandinavische landen nét even een steenworp te ver zijn bieden de Baltische staten uitkomst tijdens een camperreis Europa. Zo is wildkamperen óók in het bosrijke Estland toegestaan. Natuurlijk moet je hierbij wel zelfvoorzienend zijn en de natuur met rust laten. Ontdek dat het ook dichterbij huis prachtig kan zijn en dat het mogelijk is om je van de bewoonde wereld af te zonderen. Laat alle zorgen los en ontspan in de natuur. Met een camper ben je alsnog van alle noodzakelijke (én luxe) gemakken voorzien. Meer inspiratie over een trip naar de Baltische staten kan je op doen bij Stop en Stare.

Camperroute naar warm weer

Naast de echte wildkampeerder zijn er échte zonaanbidders te herkennen. En hun maak je toch net even wat blijer met een tropische temperatuur aan het strand in plaats van een afgelegen bosrijke omgeving. Gelukkig is dit dan óók in Europa te vinden. Met name Zuid-Europa geeft je deze mogelijkheid. Niet alleen is het weer daar zekerder, ook is het landschap wisselend. Zo kan je in Zuid-Europa een camperreis Europa volgen langs de mooiste rivieren, bergen, vlaktes én steden. Ook verschillende historische gebouwen, kastelen én ruïnes zijn hier geen onbekend fenomeen.

Ontdek Portugal

Bij een camperreis Europa is Portugal een échte aanrader. Dit Zuid-Europese land is ideaal om met de camper doorheen te trekken. Zo kent het vele speciale camperplaatsen waar je geheel gratis kan overnachten. Deze plaatsen zijn ook te vinden bij Praia Amado (onderdeel van de Algarve). Op dit bekende strand komt de herkenbare ruige en rotsachtige omgeving wederom terug. En het strand is hierbij niet zomaar een onderdeel. Dit is namelijk dé hotspot op het gebied van surfen. Mede daardoor is deze plek ook het podium van verschillende internationale surfwedstrijden. Uit geheel Europa trekken de surfers hier naar toe om dé perfecte golf te vinden. Geen wonder dat op de kampeerplaatsen dan ook veel surfers te vinden zijn.

Camperroute met het gezin

Zodra je met een gezin door Europa gaat trekken is Italië een mooie optie. Het biedt namelijk plaats aan tal van kindvriendelijke campings. Velen daarvan liggen aan de prachtige meren van Italië. De absolute hotspot? Dat is het Gardameer. Natuurlijk is dat niet zonder reden, zo is het uitzicht over het meer indrukwekkend te noemen. Overal vind je boten van en naar diverse plaatsen aan het meer. Ook kan je eromheen fietsen. Naast het Gardameer zijn er nog meer prachtige plekken om te ontdekken. Bezoek Visit Italy voor talloze tips.

Reis door de Benelux

Ook een camperreis Europa dichterbij huis zijn zéker de moeite waard. Een reis door de Benelux is dan ook altijd goed. Veel zien in een korte tijd staat hierbij vaak centraal. Ook kan je altijd nog uitwijken naar buurlanden Frankrijk óf Duitsland. De route start in Nederland waarna het een aanrader is om via Limburg België in te rijden. Een mooi heuvelachtig landschap mét verschillende mergelgrotten. Vervolgens staan de Ardennen op de route met een mooi bosgebied dat zorgt voor een leuke variatie tijdens de route. Ook de vele kampeermogelijkheden in de Ardennen zorgen ervoor dat er keuzemogelijkheden te over zijn.

Kies de juiste camper

Na deze overvloed aan inspiratie voor een camperreis Europa is het taak om een cruciaal detail te regelen. En dat is natuurlijk: de camper zelf! Zo wil je natuurlijk wel met het nodige comfort door Europa trekken. Ons assortiment van huurcampers beantwoord deze behoefte dan ook maar al te goed. Ga voor een model die goed bij jou én je reisgezelschap past. Bij vragen kan je altijd de hulp van één van onze specialisten inschakelen. Samen met onze gepassioneerde collega’s kijken wij dan samen wat de beste optie is. Hierdoor haal jij het maximale uit je camperreis door Europa.

Welke camper past bij jou?