Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Schotland

Met een camperreis Schotland verkennen? Dat kan! Met een camperreis door Schotland ga je op avontuur de hooglanden in. Bij ons zijn campers te huren voor jouw Schotland-avontuur. In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe je in Schotland komt, wat daar te doen is en de beste plekken om te overnachten met een camper.

Onze campers

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Met de camper naar Schotland

Met een camperreis Schotland ontdekken kan op veel verschillende manieren. Je kan kiezen om de boot te nemen of de Eurotunnel.

Plan je eigen route

Camperreizen voor Schotland zijn kant en klaar op te zoeken en uit te printen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een route uit te stippelen. Schrijf voor je reis de steden, dorpen en bezienswaardigheden die je tijdens je reis niet wil missen. Vervolgens is het een kwestie van dagen plannen, camperplaatsen of campings uitzoeken en de mooiste route uitstippelen. Door zelf een route te bepalen heb je je eigen planning en zit je nergens aan vast. Een tip is om tijdig een ticket te boeken voor de pont, bijvoorbeeld via Direct Ferries of voor de Eurotunnel via. Dat kan je namelijk veel geld schelen. Bovendien ben je in drukke periodes verzekerd van een plek.

Het is leuk en een handige voorbereiding om reisblogs van ervaren camperaars te lezen om goede tips op te doen. Zo heeft bijvoorbeeld reisblogger Hans Koolmees een camperreis door Schotland gemaakt. Op zijn website staan veel tips over het bezoeken van Schotland, maar ook over het gebruik van navigatie . Ervaringen van anderen kunnen ervoor zorgen dat je beter bent voorbereid op de reis die je gaat maken. Bekijk het blog van Hans Koolmees hieronder!

Lees het blog

Kampeer in het wild!

Schotland is een van de weinige landen in Europa waar wildkamperen is toegestaan. Dit is voor de meeste kampeerders een droom die uitkomt. Het bespaart niet alleen veel kosten, het is ook nog eens supergaaf om alleen maar wild om je heen te hebben. Zolang je je aan alle regels houdt moet dit geen probleem zijn. Waar je wel rekening mee moet houden bij wildkamperen zijn de kleine dingen als telefoonbereik. Je wil tijdens je reis wel pechhulp kunnen bellen als het nodig is. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in dat geval lang kan duren voordat pechhulp ter plaatse is, of dat ze de plaats helemaal niet kunnen bereiken. Lees voor jouw vakantie de regels van het wildkamperen op de site van VisitScotland en kom alles te weten over deze leuke vorm van kamperen met de camper.

Verkeersregels in Schotland

In Groot-Brittannië gelden andere verkeersregels dan in Nederland. Dit zijn de uitgangspunten in Schotland waar je tijdens je camperreis rekening mee moet houden:

  • Het is bekend. In Groot-Brittannië moet je aan de linkerkant van de weg rijden. Dit is aan het begin even lastig, maar het went wel snel.
  • Er zijn veel single-track-roads, een eenbaansweg die je deelt met verkeer van twee kanten. Je moet hier tijdens je camperreis voldoende rekening mee houden. Er zijn veel uitwijkplaatsen langs de weg.  Maak daar bij tegenliggers en sneller vervoer dat achter je zit vooral gebruik van.
  • De in- en uitvoegstroken op snelwegen zijn erg kort. Hierdoor kunnen mensen op de middelste rijstrook soms hard remmen voor auto’s die plotseling naar rechts moeten.
  • Tank vooral op tijd! In dorpen en steden zijn er genoeg tankstations, maar in het buitengebied kan dat wel eens tegenvallen.
  • Rotondes in Schotland gaan met de klok mee. Logisch als je links moet rijden, maar het zou in het begin nog wel eens verwarrend kunnen zijn…

Wij helpen jou bij je camperreis naar Schotland

Als jij door een camperreis Schotland wil ontdekken, kun je een van onze campers huren tegen erg voordelige tarieven. Wij helpen jou graag bij het uitzoeken van een huurcamper die voor jou en je reisgezelschap het meest comfortabel is. Onze gepassioneerde collega’s staan voor jou klaar! Wil jij advies ontvangen of de showroom bezoeken? Neem dan contact met ons op!

Contact

Welke camper past bij jou?