Contact

Camperreis Oostenrijk

Bij de woorden camperreis Oostenrijk denk je waarschijnlijk al snel aan wintersport, maar het land heeft nog veel meer te bieden! Als je voor Oostenrijk gaat, ga je voor natuur, de ruige omgeving en het mooie culturele karakter. Met deze pagina nemen we jou mee naar de mooiste uitstapjes, indrukwekkendste uitzichten en de gezelligste plekken van Oostenrijk. Benieuwd? Lees vooral verder!

Heb je nog geen camper om jouw reis mee te maken? Kijk dan eerst even in ons huuraanbod campers. Wij hebben vast en zeker de juiste camper voor jou en jouw gezin. Wij nemen jouw zorgen uit handen en regelen alles zover mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om jouw reis nóg luxer te maken door een van onze comfortpakketten aan te schaffen. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Bekijk een deel van het aanbod hieronder!

Bekijk hier onze beschikbare campers!

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week

Met de camper door Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om het ruige en bergachtige gebied, opletten geblazen dus! Over het algemeen zijn half-integraalcampers de makkelijkste campers voor bergritten, maar met een grote alkoof moet het ook lukken. Hieronder de tips, zodat jij jouw hoofd koel houdt.

  • Een camper krijg je natuurlijk niet zo snel naar de top als een gewone personenauto. Als eerste advies is het belangrijk rustig te blijven. Desnoods stop je af en toe om de personenauto’s achter je voor te laten gaan.
  • Een andere handige tip is om buiten de spits te rijden. Zo bewaar je de rust en kom je niet zomaar in files terecht.
  • Na de klim, na aankomst op de bestemming is het verstandig om de motor nog even te laten draaien. Op die manier kan de motor rustig afkoelen.
  • Maak voldoende toeren zodat de ventilatoren goed hun werk kunnen doen. Zo kan de motor goed afkoelen.
  • Houd de temperatuur vooral goed in de gaten. Als deze in de rode zone komt kun je het beste even rustig aan doen. Desnoods stop je even zodat de motor bij kan komen.
  • Rij vooral niet met al te veel snelheid de berg af. Je wil je remmen natuurlijk zo veel mogelijk sparen, dus het is het beste om af te remmen op de motor.

Wij staan voor al jouw vragen klaar, dus mocht er nog iets zijn wat niet helemaal duidelijk is, vraag het ons meteen! Wij kunnen jou helpen bij een goede voorbereiding en met onze jarenlange ervaring op zak kunnen wij jou voorzien van de beste tips.

Contact

De activiteiten

Tijdens jouw camperreis Oostenrijk kun je alle kanten opgaan. Of je nou voor wintersport gaat of liever een citytrip doet, tijdens jouw camperreis door Oostenrijk is alles mogelijk!

  • Wenen

Misschien wel heel erg voor de hand liggend, maar de Oostenrijkse hoofdstad kun je niet missen tijdens jouw camperreis. De camper kun je makkelijk parkeren aan de rand van de stad, waar je in de meeste gevallen ook gewoon kunt overnachten. Het is verstandig om de rest van jouw reis door de stad voort te zetten met het openbaar vervoer. Wenen staat natuurlijk bekend om de rijke historie van verschillende componisten die naar de stad toe trokken. Dit is tot op heden nog terug te zien. Een aanrader is het Weense staatopera te bezoeken. Er worden verschillende voorstellingen gehouden en je kunt er zelf voor kiezen hoe duur je het maakt. Benieuwd naar de voorstellingen? Bekijk de website!

Weense staatopera
  • Op pad naar Tirol

Wil je tijdens jouw camperreis door Oostenrijk nog een stukje wintersport meepikken? Dan is Tirol daar natuurlijk uiterst geschikt voor. In Tirol zijn natuurlijk verschillende skigebieden te vinden waar jij je op de piste helemaal kunt uitleven. Maar ook in de zomer is Tirol leuk om te bezoeken. Zo is de middeleeuwse stad Innsbruck misschien wel wat voor jou! Een mooie karakteristieke stad waar je je goed kunt vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal Hofkirche, erg indrukwekkend gebouw. Ben je met kinderen op reis? Dan is de Alpenzoo een leuke aanrader. Het is geen gewone doorsnee dierentuin, je kunt er namelijk alle diersoorten vinden die in de bergen leven. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op Innsbruck vanuit de dierentuin. Meer weten? Bekijk de website van visit Tirol.

Visit Tirol
  • Ben je een natuurliefhebber?

Last but not least: Salzburg en omgeving. Als je echt de ongerepte natuur tijdens jouw camperreis door Oostenrijk wil beleven, dan moet je echt het oosten van het land gezien hebben. Je kunt de iconische locaties bezoeken waar de film ‘The sound of music’ is opgenomen, hier zijn speciale toeristische rondreizen voor, maar je kunt ze zelf ook afgaan met de camper. Als je buiten Salzburg een rit maakt, kom je al snel de mooiste meren tegen. Neem nou bijvoorbeeld de Hallstätter See. Dit meer is opgenomen in de UNESCO lijst als werelderfgoed. Voor meer inspiratie kun je de website van Oostenrijk bezoeken.

Heb je nog tijd over na jouw camperreis Oostenrijk? Maak dan een doorreis naar Italië bijvoorbeeld. Meer inspiratie nodig? Bekijk onze pagina met camperreizen!

Inspiratie

Welke camper past bij jou?