Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Oostenrijk

Bij de woorden camperreis Oostenrijk denk je waarschijnlijk al snel aan een winterse vakantie, maar het land heeft nog veel meer te bieden! Als je voor Oostenrijk gaat, ga je voor natuur, de ruige omgeving en het mooie culturele karakter. Met deze pagina nemen we jou mee naar de mooiste uitstapjes, indrukwekkendste uitzichten en de gezelligste plekken van Oostenrijk. Benieuwd? Lees vooral verder!

Heb je nog geen camper om jouw reis mee te maken? Kijk dan eerst even in ons huuraanbod campers. Wij hebben vast en zeker de juiste camper voor jou en jouw gezin. Wij nemen jouw zorgen uit handen en regelen alles zover mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om jouw reis nóg luxer te maken door een van onze comfortpakketten aan te schaffen. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Bekijk een deel van het aanbod hieronder!

Bekijk hier onze beschikbare campers!

Bekijk hier ons huuraanbod!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Met de camper door Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om het ruige en bergachtige gebied, opletten geblazen dus! Over het algemeen zijn half-integraalcampers de makkelijkste campers voor bergritten, maar met een grote alkoof moet het ook lukken. Hieronder de tips, zodat jij jouw hoofd koel houdt.

  • Een camper krijg je natuurlijk niet zo snel naar de top als een gewone personenauto. Als eerste advies is het belangrijk rustig te blijven. Desnoods stop je af en toe om de personenauto’s achter je voor te laten gaan.
  • Een andere handige tip is om buiten de spits te rijden. Zo bewaar je de rust en kom je niet zomaar in files terecht.
  • Ga je omhoog, zet dan de motor in een lage versnelling. Als je merkt dat je te veel trekkracht verliest, schakel terug in een lagere versnelling.
  • Houd de temperatuur vooral goed in de gaten. Voorkom dat deze in de rode zone komt.
  • Rij vooral niet met al te veel snelheid de berg af. Zet ook dan de camper in een lage versnelling. Je wil je remmen natuurlijk zo veel mogelijk sparen, dus het is het beste om af te remmen op de motor. Als je toch moet remmen, rem dan kort en krachtig.
  • Als je een bocht nadert, minder dan op tijd je vaart en schakel terug. Voor haarspeldbochten geldt dat je ruim erin draait en krap eruit.
  • Anticipeer goed. Zorg voor ruimte, voorzie dat je een tegenligger moet passeren in een bocht. Stop eventueel een stuk voor de bocht, zodat je niet klem komt te staan.

Wij staan voor al jouw vragen klaar, dus mocht er nog iets zijn wat niet helemaal duidelijk is, vraag het ons meteen! Wij kunnen jou helpen bij een goede voorbereiding en met onze jarenlange ervaring op zak kunnen wij jou voorzien van de beste tips.

Contact

De activiteiten

Tijdens jouw camperreis Oostenrijk kun je overal heen. Of je nou voor een citytrip gaat of een actieve vakantie, tijdens jouw camperreis door Oostenrijk is alles mogelijk!

  • Wenen

Misschien wel heel erg voor de hand liggend, maar de Oostenrijkse hoofdstad kun je niet missen tijdens jouw camperreis. De camper kun je makkelijk parkeren aan de rand van de stad, waar je eventueel ook kunt overnachten op een Camperplaats. Het is verstandig om de rest van jouw reis door de stad voort te zetten met het openbaar vervoer. Wenen staat natuurlijk bekend om de rijke historie van verschillende componisten die naar de stad toe trokken. Dit is tot op heden nog terug te zien. Een aanrader is het Weense staatopera te bezoeken.

Weense staatopera
  • Op pad naar Tirol

Tirol is niet alleen leuk in de winter; in de zomer is Tirol erg mooi om te bezoeken. Zo is de middeleeuwse stad Innsbruck misschien wel wat voor jou! Een mooie karakteristieke stad waar je je goed kunt vermaken. Bezoek bijvoorbeeld de kathedraal Hofkirche, erg indrukwekkend gebouw. Ben je met kinderen op reis? Dan is de Alpenzoo een leuke aanrader. Het is geen gewone doorsnee dierentuin, je kunt er namelijk alle diersoorten vinden die in de bergen leven. Daarnaast heb je ook nog eens een prachtig uitzicht op Innsbruck vanuit de dierentuin. Meer weten? Bekijk de website van visit Tirol.

Visit Tirol
  • Ben je een natuurliefhebber?

Last but not least: Salzburg en omgeving. Als je echt de ongerepte natuur tijdens jouw camperreis door Oostenrijk wil beleven, dan moet je echt het oosten van het land gezien hebben. Je kunt de iconische locaties bezoeken waar de film ‘The sound of music’ is opgenomen, hier zijn speciale toeristische rondreizen voor, maar je kunt ze zelf ook afgaan met de camper. Als je buiten Salzburg een rit maakt, kom je al snel de mooiste meren tegen. Neem nou bijvoorbeeld de Hallstätter See. Dit meer is opgenomen in de UNESCO lijst als werelderfgoed. Voor meer inspiratie kun je de website van Oostenrijk bezoeken.

Heb je nog tijd over na jouw camperreis Oostenrijk? Maak dan een doorreis naar Italië bijvoorbeeld. Meer inspiratie nodig? Bekijk onze pagina met camperreizen!

Inspiratie

Welke camper past bij jou?