Contact

Camperreis Schotland

Met een camperreis Schotland verkennen? Dat kan! Met een camperreis door Schotland kun je meer kanten uit dan je zou denken. Bij ons zijn campers te huren voor jouw Schotland-avontuur. In dit artikel geven wij jou een aantal tips over hoe je in Schotland komt, wat daar te doen is en de beste plekken om te overnachten.

Camper huren

Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 745 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 650 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 600 per week

Met de camper naar Schotland

Met een camperreis Schotland ontdekken kan op veel verschillende manieren. Hoewel alle camperreizen naar Schotland beginnen en eindigen met een veerpond of de eurotunnel, kun je in je verblijftijd alle kanten uit.

Maak een lijstje

Camperreizen voor Schotland zijn kant en klaar op te zoeken en uit te printen, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf een route uit te stippelen. Schrijf voor je reis de steden, dorpen en bezienswaardigheden die je tijdens je reis niet wil missen. Vervolgens is het een kwestie van dagen plannen, camperplaatsen uitzoeken en de mooiste routes uitstippelen. Door zelf een route te bepalen heb je je eigen planning en zit je nergens aan vast. Een tip is om ver voor je reis alvast een ticket te boeken voor de pond of eurotunnel, dat kan je namelijk honderden euro’s schelen.

Het is raadzaam om reisblogs door te lezen om zo goede tips mee te pakken. Zo heeft bijvoorbeeld reisblogger Hans Koolmees een camperreis door Schotland gemaakt in het najaar van 2018. Op zijn websites staan veel tips over het gebruik van navigatie en alles over het bezoeken van Schotland. Ervaringen van anderen kunnen ervoor zorgen dat je beter bent voorbereid op de reis die je gaat maken. Bekijk het blog van Hans Koolmees hieronder!

Lees het blog

Kampeer in het wild!

Schotland is een van de landen in Europa waar wildkamperen is toegestaan. Dit is voor de meeste kampeerders een droom die uitkomt. Het bespaart niet alleen veel kosten, het is ook nog eens supergaaf om alleen maar wild om je heen te hebben. Zolang je je aan alle regels houdt moet dit geen probleem zijn. Waar je wel rekening mee moet houden bij wildkamperen zijn de kleine dingen als telefoonbereik. Je wil tijdens je reis wel pechhulp kunnen bellen als het nodig is. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in dat geval lang kan duren voordat pechhulp ter plaatse is, of dat ze de plaats helemaal niet kunnen bereiken. Zoek voor jouw vakantie de regels van het wildkamperen op!

Anders dan hier

In geheel Groot-Brittannië gelden andere regels dan hier op het gebied van verkeer. Dit zijn de verkeersregels van Schotland waar je tijdens je camperreis rekening mee moet houden:

  • In Groot-Brittannië moet je aan de linkerkant van de weg rijden. Dit is aan het begin even lastig, maar het went wel snel.
  • Er zijn veel single-track-roads. Je moet hier tijdens je camperreis voldoende rekening mee houden. Er zijn veel uitwijkplaatsen langs de weg, maak daar bij tegenliggers en sneller vervoer dat achter je zit vooral gebruik van.
  • Niet alle snelwegen zijn up-to-date. De in- en uitvoegstroken zijn erg kort, hierdoor kunnen mensen op de middelste rijstrook soms hard remmen voor auto’s die plotseling naar rechts moeten.
  • Tank vooral op tijd! In dorpen en steden zijn er genoeg tankstations, maar in het buitengebied kan dat wel eens tegenvallen.
  • Rotondes in Schotland gaan met de klok mee. Logisch als je links moet rijden, maar het zou in het begin nog wel eens verwarrend kunnen zijn…

Schakel onze hulp in!

Als jij door een camperreis Schotland wil ontdekken, kun je een van onze campers huren tegen erg voordelige tarieven. Wij helpen jou graag bij het uitzoeken van een huurcamper die voor jou en je reisgezelschap het meest comfortabel is. Onze gepassioneerde collega’s staan voor jou klaar! Wil jij advies ontvangen of de showroom bezoeken? Neem dan contact met ons op!

Contact

Welke camper past bij jou?