Reserveer nu met voordeel in de meivakantie van 3 mei t/m 16 mei

Met de camper naar het Zwarte Woud

Ga met de camper naar het Zwarte Woud toe. Dit is hét grootste bosgebied in Duitsland dat bestaat uit middelhoge beboste bergen. Combineer dit met pittoreske historische stadjes, watervallen én kuuroorden. En kom erachter dat je dit gebied absoluut moet bezoeken. Met maar liefst 30.000 km aan wandelpaden is dit bij uitstek geschikt voor de fanatieke wandelaar. Ook de watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen omdat het rijk is aan veel meren. De typische streekgerechten onder het genot van een wijntje in een schilderachtig stadje maken de regio helemaal af. Laat je inspireren!

Een camper huren?

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week

Camperreis naar het Zwarte Woud

Zodra je met de camper naar het Zwarte Woud trekt wordt nog maar eens bevestigd dat de mooiste bestemmingen zich vaak gewoon voor de deur bevinden. Zeker in tijden van een pandemie (én natuurlijk daarbuiten) is dit ideaal. De plaats is goed bereikbaar met de camper én je ervaart een ultieme campervakantie. Een overweldigende natuur en enorme bergen zorgen hier voor.

Wij hebben een camperrondreis uitgezet die begint in het noorden en zich verder uitstrekt richting het zuiden. De start is in Baden-Baden waarna je met de camper naar het Zwarte Woud trekt én eindigt in Freiburg im Breisgrau. De trip van noord naar zuid neemt zeker 6 dagen in beslag. Als je de camperroute volgt én wil genieten van al het moois onderweg word je ook getrakteerd op kleine stadjes, grote watervallen, diepe valleien, gotische kastelen, talloze bochten én mystieke uitzichten op bergen, bomen én meren. Prachtig! Laat je verder inspireren.

1. Baden-Baden

Als je met de camper naar het Zwarte Woud gaat begint dit in de stad Baden-Baden. Deze historische stad ligt op grofweg 5 uurtjes rijden van ons kleine kikkerlandje. In het begin van de reis kom je erachter dat deze stad redelijk groot is, over veel kuuroorden beschikt en een gezellig centrum heeft mét een prachtige boulevard. Kortom kan dit ook wel worden gezien als dé ideale plaats om even de benen te strekken.

2. Mummelsee

De road met de camper naar het Zwarte Woud vervolgt zich naar het gitzwarte gletsjermeer. En dit is volgens ons dan ook zéker het stoppen waard! Het meer is omringd door talloze naaldbomen, hierdoor is het schieten van hét perfecte plaatje niet bepaald moeilijk. Huur een waterfiets óf zoek een plaatsje op het terras rondom het meer. Strijk neer voor een drankje mét een heerlijk uitzicht en kom even écht tot rust.

3. Freudenstadt

Vervolg de camperreis richting het hooggelegen Freudenstadt. Hier is het aangenaam vertoeven door het hoog aantal zonuren. Ga op zoek naar de mooiste musea, kleine winkels, hamrokerijen, glasblazerijen én de toren van Friedrichstrum. Dit heeft namelijk een prachtig uitzicht én beschikt over hét grootste kerkplein van Duitsland. Ook vinden hier vaak culturele evenementen plaats die zeker een bezoekje waard zijn.

4. Triberg

Vervolg de reis met de camper naar het Zwarte Woud naar het gebied met de hoogste watervallen van Duitsland. Vanaf het centrum van Triberg ben je snel bij de watervallen via het wandelpad. Hier zijn genoeg parkeerplaatsen om een camper neer te zetten. Bereik de bergtoppen met verschillende kabelbanen in de omgeving. En geniet van een adembenemend mooi uitzicht.

5. Titisee

Vervolg de campervakantie zuidwaarts. Rijd met de camper naar het Zwarte Woud langs Titisee. Hier zijn veel zwembaden, winkeltjes, wandel- en fietsroutes te vinden om te genieten van de prachtige natuur. Het maken van een wandeling is dan ook zéker een aanrader. Neem tijdens een warme dag een plons in één van de verborgen bergmeertjes zoals de Galswaldsee. Avontuurlijk genieten!

6. Freiburg im Breisgau

De laatste stop van de roadtrip is Freiburg im Breisgau. En dit wordt (niet voor niets) ook wel gezien als één van de leukste steden van Duitsland. Hier vind je kleine vakwerkhuisjes met historische panden én oude grachten. Vergeet ook zéker niet om een bezoekje te brengen aan de gotische kerk de Freiburger Münster. Deze kerk is maar liefst 116 meter hoog. Let op: het oude centrum is autovrij (én dus ook campervrij)!

Welke camper past bij jou?