Aantrekkelijke last minutes in mei en juni!

4×4 camper kopen

Wil jij een 4×4 camper kopen? Het is goed om een weloverwogen keuze te maken als je twijfelt tussen en 4×4 camper en een camper met gewone voorwielaandrijving. Hieronder bespreken wij alle voor- en nadelen van een 4×4 camper. Daarnaast kun je ook alvast een camper occasion uitzoeken op onze website. Wil je dat wij jou helpen bij het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op!

Neem ook alvast een kijkje in ons assortiment. Wij hebben verschillende soorten campers, van twee tot zespersoons modellen.

Contact

Bekijk hier ons aanbod

Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2023
Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2022
Prijs: €73.500 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2019
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2018
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: VERKOCHT Aantal slaapplaatsen: 6 Bouwjaar: 2018
Prijs: van €66.900 voor €63.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: van €69.990 voor €66.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: €59.990 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2020
Prijs: €78.900 Aantal slaapplaatsen: 4 Bouwjaar: 2021

4×4 camper kopen

De campers uit ons aanbod hebben standaard voorwielaandrijving. Het is niet gebruikelijk of standaard dat een camper vierwielaandrijving heeft. Bij vierwielaandrijving worden zowel de voor als achterwielen aangedreven door de motor. Slechts 5% van de campers op de markt heeft zo’n soort wielaandrijving, erg weinig dus. De meeste campers met vierwielaandrijving zijn sprinter 4×4, die zijn omgebouwd tot buscamper. Denk hierbij aan een Nissan Patrol, een Fiat Ducato of een omgebouwde Mercedes sprinter 4×4. Dit zijn dan ook échte offroad campers.

Vierwielaandrijving is erg handig als je vaak met een aanhanger op reis gaat. De camper kan op die manier de aanhanger beter trekken. Zo zijn er nog een aantal meer voordelen aan een 4×4 camper occasion:

  • Bij vierwielaandrijving is de kans kleiner dat je vast komt te zitten in een ondergrond van modder, gras of zand. Maar deze ruige ondergronden moet je ook met een 4×4 nog steeds zo veel mogelijk ontwijken. Het is wel geschikt als offroad camper, maar stel het veilig handelen altijd voorop.
  • Bij een camper met een krachtige motor kun je het beste een 4×4 camper kopen. Kenmerkend aan zware campers is dat ze onrustiger sturen. Dit probleem wordt weggenomen door vierwielaandrijving.
  • De grip van de camper op de weg is beter met een 4×4. Vooral als er een aanhanger achter zit.

4×4 kent ook nadelen

Er is een reden waarom er meer campers met voorwielaandrijving op de markt zijn dan vierwielaandrijving. Dat komt omdat vierwielaandrijving slechts in specifieke gevallen handig is, bijvoorbeeld als je écht offroad wil gaan. Vaak overschaduwen de nadelen alle voordelen. Dus hier alle nadelen op een rijtje:

  • Over het algemeen wordt de camper duurder van 4×4. Als je een 4×4 camper gaat kopen zit er veel meer techniek in, wat je dus terugziet in de aankoopprijs. Naast de aankoopprijs kan het ook duurder worden qua wegenbelasting, omdat de 4×4 campers relatief erg zwaar zijn.
  • Reis je veel in de winter? Dan is vierwielaandrijving niet zo’n verstandige keuze. Waar deze camper op een gewone ondergrond veel grip heeft, verliest hij deze wanneer het glad is.
  • Een 4×4 camper zit vaak op het randje qua rijbewijs. Bij een vierwielaandrijving moet je namelijk in bezit zijn van een C of C1 rijbewijs (afhankelijk van het model). Sommige 4×4 campers zijn wel te besturen met een B rijbewijs, maar die gevallen is het zeker raadzaam om eerst een rijcursus te volgen aangezien er grote verschillen zitten in de besturing. Door vooraf een cursus te volgen kun je veilig handelen onderweg.

Wel of niet voor een 4×4 camper gaan?

Als je een 4×4 camper wil kopen kun je het plan vaak al afblazen door de nadelen van de 4×4. In welke gevallen kun je nou wel en in welke gevallen niet een 4×4 camper kopen?

Het is goed om een vierwielaandrijving camper te kopen als je vaak zware aanhangers achter de camper aantrekt. Ook zijn 4×4 campers leuk als je naar een sportieve uitstraling, bepaalde zware motor of een speciale chassis op zoek bent.

Als je camper uitzoekt met een gewone motor, kun je het beter gewoon bij een voorwielaandrijving houden. In deze gevallen kan vierwielaandrijving zelfs averechts werken. Heb je nog vragen voordat je een 4×4 camper koopt? Stel ze aan ons!

Contact

Welke camper past bij jou?