Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camper verzekeren voor verhuur

Een camper verzekeren voor verhuur is enorm belangrijk. Zo is de verhuur van een camper niet gedekt door een standaard verzekering. Je kan hiervoor een aanvullende dekking afsluiten die je voor een bepaalde periode óf een heel jaar afsluit. Ook kan je ervoor kiezen om de gehele verhuur (inclusief verzekering) uit handen te geven. Uiteindelijk zorg je er hiermee voor dat je verzekerd bent wanneer je een camper als particulier verhuurd aan andere particulieren. Het is dan ook goed om vooraf alle verzekeringszaken goed door te nemen en de bijbehorende toenemende kosten door te rekenen. Wij lichten dit graag verder voor je toe!

Hoe bepaal je de huurprijs van een camper?

Een camper verzekeren voor verhuur is nodig. En die kosten kan je dan ook als vanzelfsprekend doorberekenen als je de huurprijs van een camper bepaalt. Natuurlijk bepaal je dit als verhuurder zelf. Gemiddeld kan een camper verhuurder gemiddeld minimaal €75 per dag rekenen. Jaarlijks bedragen de gemiddelde kosten namelijk +-  €5.000. Dit kan onderverdeeld worden in onder anderen verzekeringspremies, wegenbelasting, afschrijvingen en kosten voor stalling en onderhoud. Als je een camper vervolgens 4 weken per jaar verhuurd dan is de helft van álle kosten terugverdiend! Verder wordt de huurprijs van een camper onder andere bepaald door onderstaande factoren. En kan een bijvoorbeeld een camper huren met een hond ook leiden tot een extra toeslag.

  • Verhuurperiode
  • Seizoen
  • Slaapplaatsen
  • Leeftijd
  • Uitrusting camper

Belastingadviseur voor advies

Bij een camper verzekeren voor verhuur houdt het niet op. Zo moet je ook rekening houden met belastingen. Ga je op campervakantie met een camper die jonger is dan 40 jaar? Dan betaal je namelijk wegenbelasting. Omdat je de camper vaak slechts enkele maanden per jaar gebruikt hoef je vaak niet het volle pond te betalen. De meeste camperbezitters betalen een kwart van wat een bezitter van een auto met een identiek gewicht en dezelfde brandstof jaarlijks verschuldigd is. Bij het verhuren van één camper voor enkele weken per jaar hoef je de huuropbrengst niet door te geven aan de Belastingdienst. Als de verhuur bedrijfsmatig plaatsvindt dan is dit wel het geval. De exacte grens tussen recreatieve en bedrijfsmatige verhuur ligt niet vast. Daarom raden wij aan om bij twijfel een oordeel door een belastingadviseur aan te vragen.

Voorbereiding op schade met de camper

Voorkom dat een verhuurder moet opdraaien voor de schade die een huurder heeft gemaakt. Ons advies is dan ook om op twee momenten foto’s te maken naast een camper camper verzekeren voor verhuur. Namelijk vóór de overdracht en na afloop. De foto’s dienen dan namelijk als bewijs als er schade is veroorzaakt door de huurder. Bij de schade kan de verhuurder de borg uiteindelijk gebruiken om een eigen risico en toeslag voor een eenzijdig ongeval en een no-claim verlies te dekken. Het kan namelijk zo zijn dat de huurder niet zo zorgvuldig omgaat met de camper als de verhuurder.

Waar sommige camperhuurders veel ervaring hebben, zien wij ook dat veel personen voor een camper huren weekend gaan als ze dit nog nooit eerder hebben gedaan. Als de huurders onervaren zijn dienen zij vaak aan de hand genomen te worden om alle facetten van de camper te ontdekken. De betrouwbaarheid van de huurder is buiten een verhuurplatform vaak lastig te controleren. Controleer in ieder geval of de huurder over de juiste papieren beschikt. Ook dienen de gegevens genoteerd worden. En dient de huurder vooraf borg te betalen.

Ga voor Camperhuren.nl

Natuurlijk kan je los een camper verzekeren voor verhuur. Maar, bij Camperhuren.nl is het ook mogelijk om je camper te verhuren als je deze zelf niet gebruikt. Wij nemen het werk dan bij je uit handen. Ook als het om een camper huren 6 personen gaat. En jij haalt zo dus éxtra voordeel uit je camper. Het maakt dan ook niet uit of je de camper in de zomer of winter wilt verhuren. En of je dit voor een langere of kortere periode wilt. We kijken graag met je mee naar een passende oplossing. Ook vertellen we je alle ins- en outs over het verhuren via Camperhuren.nl op onze pagina over de bemiddelingsservice.

Bemiddeling door Camperhuren.nl

Welke camper past bij jou?