Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Kroatië

Ga jij met een camperreis Kroatië ontdekken? Reizen met een camper is altijd een goed idee! Kroatië wordt onder camperreizigers steeds populairder. Je kunt er relaxed aan het strand gaan liggen, lekker door de stad trekken of genieten van de rust in een van de natuurgebieden. Hoewel de heen- en terugweg lang kunnen duren, is het toch een vakantie die uiterst geschikt is voor kinderen.

Ben je op zoek naar een camper om de camperreis Kroatië mee te maken? Daarvoor kun je ook bij ons terecht! Wij verkopen en verhuren ook campers. Zo kun je met ons jouw reis veilig en vertrouwd beginnen! Wij hebben verschillende modellen beschikbaar, dus we hebben altijd iets dat bij jou en je partner of gezin past. Benieuwd naar ons huuraanbod? Bekijk het huurassortiment van onze campers!

Bekijk onze beschikbare campers

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Met de camper naar Kroatië

Voordat je met jouw camperreis Kroatië verkent, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is wildkamperen verboden in Kroatië. Je mag alleen overnachten op plekken die ook bestemd zijn voor campers. Hierbij zijn er verschillende opties; je kunt op een parkeerplaats speciaal voor overnachtingen verblijven of gewoon naar een reguliere camping. Het is mogelijk om buiten officiële kampeerterreinen te overnachten, maar dan moet je wel toestemming hebben van de lokale overheid of politie.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Alle autosnelwegen zijn tolwegen in Kroatië. Alleen de snelweg bij Zagreb is daar een uitzondering van. De tol kan makkelijk bij tolpoortjes contant of met een master-/ creditcard worden afgerekend. Met een camperreis is het verplicht om een reflecterend veiligheidsvest, een gevarendriehoek, een set reservelampen en een verbandtrommel mee te nemen eenmaal aangekomen in Kroatië.

Je krijgt ook speciale regels mee als je een hond of andere huisdieren meeneemt. Het is op de meeste plekken in Kroatië verplicht om jouw hond aan te lijnen. Daarnaast zijn er bepaalde rassen die per se een muilkorf om moeten gedurende het verblijf. Meer uitzonderingen en regels weten? Check dan voor je reis de website van NKC.

Kroatië: genoeg te beleven!

Maar wat kun je nou allemaal in Kroatië gaan doen? Genoeg! Hieronder staan de leukste activiteiten en de gebieden die je tijdens jouw camperreis Kroatië écht gezien moet hebben!

  • Genieten aan de kust van Rabac

Ben je gezellig met het gezin op pad? Overweeg dan een strandvakantie in Rabac! Rabac ligt in het noorden van Kroatië dus ook goed voor een eerste stop tijdens jouw camperreis. Het van oudsher vissersdorpje is uitgegroeid tot een toeristisch stadje waar genoeg te beleven valt. De kust is er erg mooi en er is voor de kids zo genoeg te beleven; er worden namelijk veel watersporten uitgeoefend.

  • De baai van Medulin

De baai van Medulin is ideaal om met jouw partner of kleinere reisgezelschappen te bezoeken. Deze rustige kustplek is de perfecte bestemming om jezelf helemaal op te kunnen laden. Het compacte centrum en de mooie boulevard zijn de moeite zeker waard om een mooie wandeling te maken.

Duik de natuur in!

Tijdens jouw camperreis Kroatië kun je ook juist de rust opzoeken in een van de nationale natuurparken die het land te bieden heeft. De natuurparken zijn verspreid door het hele land, dus je kunt er altijd een op de route plannen.

Veel mensen noemen dit hét nationale park van Kroatië. De verschillende meren en watervallen zorgen voor een adembenemend beeld waar je urenlang van kunt genieten. De 16 meren van het park zijn met 92 verschillende watervallen en beekjes aan elkaar verbonden. De vlonders die over het water liggen leiden jouw door het park heen.

Dit natuurpark ligt op een eiland en is uitsluitend per boot te bereiken. Het is in het zuiden gelegen, dicht bij de stad Dubrovnik. Het is een bosrijke omgeving omgeven door water. Er zijn erg mooie wandelroutes af te leggen. Het eiland waarop het park ligt wordt ook wel eens het mooiste eiland van de Adriatische zee genoemd. Naast wandelen kun je ook nog het cultuurhistorische klooster bezoeken.

Zoek de warmte op!

Ben je er nog niet over uit of je een camperreis door Kroatië doet of ergens anders in Zuid-Europa? Bekijk dan onze inspiratiepagina’s om de juiste keuze te maken!

Of bekijk andere bestemmingen die je kunt bereiken met een van onze huurcampers op het inspiratieoverzicht. Koop je liever een eigen camper om mee op vakantie te gaan? Bekijk ons aanbod tweedehands camper occasions.

Welke camper past bij jou?