Volg Oranje op het EK in Duitsland in onze luxe campers

Camperreis Spanje

Ga jij met een camperreis Spanje ontdekken? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Wij hebben hier de leukste aanraders en een aantal handige tips waardoor jij jouw reis goed voorbereid kunt beginnen.

Ga jij komende herfst of winter de warmte opzoeken of ga je in de zomer er even tussenuit? Een camperreis door Spanje is altijd een goed idee. Of je nou met je partner op reis gaat of met de kinderen, in Spanje valt genoeg te beleven. Van strandvakantie tot aan citytrips en van actieve vakantie tot aan een rondreis, Spanje biedt het allemaal. Samen met onze campers kun jij het maximale uit jouw reis halen en hoef je ook even nergens over na te denken. Onze campers bieden de ruimte, luxe en comfort die jij en jouw reisgenoten nodig hebben. Wij hebben een erg breed assortiment, van zespersoons campers tot aan een kleinere integraalcamper. Benieuwd naar wat wij te bieden hebben? Kijk snel verder!

Bekijk hier onze beschikbare huurcampers!

Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 750 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2,5 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 795 per week
Aantal personen: 2 Prijs v.a. € 845 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 695 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 725 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 995 per week
Aantal personen: 4 Prijs v.a. € 945 per week
Aantal personen: 6 Prijs v.a. € 745 per week

Camperreis door Spanje: dit moet je weten

Het Spaanse grondgebied kent natuurlijk andere regels dan hier in Nederland. Veel dingen zijn hetzelfde, maar voor camperreizen zijn er wel een aantal extra voordelen die Spanje te bieden heeft. Zo zijn er namelijk veel meer overnachtingsmogelijkheden voor campers.

  • Er zijn parkeerplaatsen waar je vaak kosteloos met een camper kunt overnachten.
  • Wildkamperen is soms onder bepaalde voorwaarden toegestaan.
  • Het overnachten langs snelwegen is in Spanje toegestaan.

Spanje heeft een aantal tolwegen door het land heen, dus je moet ruim op tijd even nagaan of jij via zo’n wegen moet rijden. Daarnaast is er in de grotere steden als Barcelona en Madrid sprake van milieu zones. Deze milieu zones gelden tussen bepaalde tijden. Moet je er toch door? Dan is het mogelijk om je tegen een klein bedrag te laten registreren, zodat je dit gebied kunt passeren. Tot slot nog een paar tips die tijdens het kamperen goed van pas kunnen komen:

  • Je moet er rekening mee houden dat je alleen gasflessen uit Spanje daar kunt hervullen. Komen jouw gasflessen niet uit Spanje? Dan moet je op zoek naar een alternatief…
  • Heb je een fietstocht gepland? Neem dan voor de zekerheid je fietshelm mee! Het is buiten de bebouwde kom verplicht een fietshelm te dragen.
Bekijk meer tips op NKC

Dit zijn dé leukste routes van Spanje

Tapas, late zomeravonden en overheerlijke sangria; in Spanje kunnen ze er wel wat van! Tijdens jouw camperreis door Spanje kun je pas echt tot rust komen. Het fijne tempo waarin de omgeving leeft, het heerlijke weer en de adembenemende uitzichten. Wij geven jou graag inspiratie, zodat jij niks hoeft te missen!

Op de latten

Op de latten?! Jazeker! In Spanje kun je in de winter onder de juiste weersomstandigheden je helemaal uitleven op de piste. Misschien niet het meest voor de hand liggend, maar het brengt wel gegarandeerd plezier. Op zo’n twee uur rijden van Málaga ligt Sierra Nevada. Dit gebied is in de zomer te bezoeken voor de mooiste wandelingen in de natuur, maar in de winter tovert het zichzelf om tot een heus winterparadijs! Het gebied is erg toegankelijk voor camperreizigers. In het skidorpje Pradollano zijn er uitstekende camperfaciliteiten te vinden. Daarnaast loopt vanuit het dorp een lift naar het skigebied, handig!

Heb je tijdens jouw reis genoeg sneeuw gezien? Dan kun je zo de camper instappen en op pad gaan naar het zuiden om lekker uit te waaien op het strand.

Camperreis door Noord-Spanje

Ben je toe aan rust, en wil je een uniek stukje van Spanje zien? Dan kun je het beste naar het noorden van Spanje trekken. In dit gebied is er geen extreme warmte, waardoor het erg kindvriendelijk is. Daarnaast is het noorden niet overdreven toeristisch, wat het zuiden wel iets meer is. Maar wat is er in het noorden te doen?

Het noorden van Spanje kent veel ruige, bergachtige gebieden. Hier kun je ook letterlijk even tot jezelf komen; in de bergen heb je niet altijd bereik. Dicht bij de berggebieden vind je de Noord-Spaanse kust. Op deze stranden hoef je niet al te lang te zoeken naar een plekje, het is er namelijk altijd rustig. Daarnaast is er na drie uur in de middag niks meer te doen in de dorpen, de siësta is daar heilig. Het vergt wat aanpassingsvermogen, maar zo ontdek je de cultuur het beste.

Activiteiten

Tijdens jouw camperreis Spanje kun je van alles ontdekken in het noorden. Bekijk hieronder de activiteiten die je niet kunt missen!

De El Soplao grot is erg bijzonder om een keer gezien te hebben. Je kunt een route van 2,5 uur door de grot boeken, ook erg leuk om met de kinderen te doen!

Wil jij tijdens je camperreis door Spanje ook een bijzonder natuurfenomeen ontdekken? Ga dan naar Bufones de Pria. Op deze locatie aan de kust kun je goed tot rust komen bij eb, maar bij vloed begint het grote spektakel; door de druk van het zeewater zijn er geisers te zien.

Het dorpje Oneta staat ook wel bekend als het dorpje met de mooiste watervallen. Over een route van drie kilometer kun jij jouw ogen uitkijken naar te prachtige natuur rondom het dorp.

Meer lezen

Welke camper past bij jou?